Acasă Infrastructură Mâine, 30 Noiembrie, va fi deschis circulaţiei, lotul 2 din autostrada Sebeş-Turda, lucrări începute de Guvernul Ponta în 2013

Mâine, 30 Noiembrie, va fi deschis circulaţiei, lotul 2 din autostrada Sebeş-Turda, lucrări începute de Guvernul Ponta în 2013

1
885

Austostrada Sebeș-Turda, va fi deschisă complet circulaţiei începând de mâine. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunţă că au mai rămas de finalizat doar „câteva lucruri minore”, astfel că mâine după-amiază se va da drumul circulației și pe Lotul 2, însă „fără festivisme” și „fără tăieri de panglici”.

Lotul 2 din Autostrada Sebeș-Turda (A10) va fi dat în circulaţie marţi după-amiază, cu restricţii pe un singur kilometru. În acea zonă, traficul se va desfăşura pe o singură bandă, a anunţat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu.

Aşa cum v-am spus vineri, am fost să verific ce se întâmplă pe lotul 2 Sebeş – Turda. Azi de dimineaţă i-am chemat la minister pe cei care se ocupă direct şi care sunt beneficiarii – şi anume CNAIR – şi având în vedere că mai sunt câteva lucruri minore care pot fi terminate până mâine, odată cu finalizarea acestor lucrări, mâine după masă se va da drumul la lotul 2 Sebeş – Turda, cu restricţiile pe care le-am anunţat inclusiv de vineri, şi anume acel kilometru unde va fi circulaţia pe o singură bandă.

Vreau ca aceste lucruri să se desfăşoare normal. Domnul director Pistol vă anunţ că, odată terminată acea să zicem predare – primire sau dare în circulaţie, lucrurile trebuie să se desfăşoare normal, cum trebuie şi de acum încolo. Fără festivisme, fără tăieri de panglici, fără chestiuni care nu-şi au locul, pentru că nu e loc de festivism. Datoria statului faţă de cetăţeni este una mare, de 30 de ani. Am făcut lucrul acesta pe repede-înainte, pentru că exista riscul să mai stăm 3-4-5-6 zile cu lucrările terminate şi nefolosit acel tronson”, a declarat luni Sorin Grindeanu

Lotul 2 Sebeş-Turda are o lungime de 24,25 km şi va lega Alba Iulia Nord şi Aiud.

Autostrada Sebeș-Turda va fi deschisă complet începând de mâine. Sorin Grindeanu: ”Acest tronson va fi dat în circulaţie, astfel încât de la Sebeş la Cluj să se poată circula în regim de autostradă”.
Ministrul Transporturilor a subliniat că s-au luat toate măsurile de siguranţă pentru darea în trafic a acestui lot.

Am verificat personal, am luat toate măsurile de siguranţă şi am discutat cu colegii din minister. Imediat cum sunt finalizate ultimele (lucrări – n. r.), care sunt minore şi pot fi făcute până mâine, acest tronson va fi dat în circulaţie, astfel încât de la Sebeş la Cluj să se poată circula în regim de autostradă, cu acele restricţii”, a adăugat Sorin Grindeanu.

Lotul 2 Sebeş-Turda are o lungime de 24,25 km şi va lega Alba Iulia Nord şi Aiud.

Lotul 2 al Autostrăzii Sebeş – Turda este singurul aflat în construcţie. Pe loturile 3 şi 4 se circulă de câţiva ani şi pe lotul 1, dat în folosinţă de câteva luni, au mai rămas circa doi kilometri de finalizat.

Încarcă mai mult
Load More In Infrastructură

Vezi Și

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii, a semnat luni, contractul pentru construcția secțiunii 3 a autostrăzii Sibiu-Pitești

Sorin Grindeanu anunţă, că România va avea o autostradă care traversează Carpații: ”Este c…