Acasă Infrastructură Pupitrul prezidențial cărat din nou pentru discursul electoral al președintelui PNL Iohannis, la inaugurarea celor ”sapteșpe” km din autostrada Moldovei

Pupitrul prezidențial cărat din nou pentru discursul electoral al președintelui PNL Iohannis, la inaugurarea celor ”sapteșpe” km din autostrada Moldovei

0
597

Tovarășul Secretar General, Klaus Werner Iohannis, din nou la tăieri de panglici electorale și oportuniste, la proiecte începute de PESEDE. Căci ne pute ”ciuma roșie” și nu mai avem loc de ea, dar tare ne mai plac proiectele începute de ei și prin care mai putem îngrășa puțin porcul liberal, înainte de ignatul de pe 6 decembrie.

Directorul de campanie al PNL, Klaus Iohannis, a ajuns în Bacău, la inaugurarea electorală a şoselei de centură începută de PSD și adusă la un stadiu de construcție de 50% de fostul ministru PSD al transporturiilor Cuc prin UMB. La eveniment au participat şi premierul Ludovic Orban, precum şi ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Klaus Iohannis:

Este o lucrare extrem de importantă cu siguranţă pentru oamenii locului şi sunt convins că atât Consiliul judeţean, cât şi Primăria va consta în foarte scurt timp beneficiul unui astfel de centuri

Lucrurile au o importanţă dincolo de impactul local. Această bucată de autostradă de 17 kilometri este primul tronson din Moldova care vine să arate determinarea noastră, a mea cu siguranţă, şi a Guvernului liberal de a dezvolta semnificativ infrastructura în Moldova. Este o promisiune, aş putea să spun, deja mai veche pe care am făcut-o. Am fost un promotor şi am rămas un promotor al autostrăzii Moldova.

Nu este niciun secret că Moldova, prin grija guvernanţilor pesedişti a fost lăsată în urmă şi aşa nu se poate continua. Noi, prin acest lucrări, am venit să dovedim practic că nouă ne pasă de Moldova şi nu la nivelul de poveşti şi promisiuni deşarte, ci la nivelul de realizări.

În continuare proiectele de infrastructură din zona Moldovei şi care leagă Moldova de restul ţării sunt de maximă importanţă şi vor fi realizate. Este un lucru care poate fi evaluat politic cel mai bine. Aici se vede cel mai clar ce a însemnat o guvernare pesedistă inutilă, pentru că pentru Moldova au fost inutili. N-au rezolvat nimic, nici pentru restul ţării. Deci, o guvernare pesedistă inutilă în trecutul destul de apropiat şi o guvernare liberală utilă.

Lumea mă acuză că prea îl laud pe liberali şi Guvernul liberal. Nu, pur şi simplu arăt cum stau lucrurile.

Se va vedea foarte rapid că acest Guvern, în condiţii de criză, chiar şi cu minoritate parlamentară, a realizat lucruri pe care le-a promis. Acest tronson de autostradă, prin grija ministrului Bode, a CNAIR, a oamenilor din Minister, a deblocat fonduri europene semnificative, a negociat cu constructorul într-un mod constructiv şi cred că merită subliniat. Acest tronson a fost finalizat cu un an de zile înainte de termen şi cu această ocazie ţin să felicit şi pe cei care au construit acest tronson şi să constat că avem antreprenori români foarte performanţi. Este un lucru notabil şi foarte îmbucurător.”

Klaus Iohannis, noi decizii în cazul pandemiei de COVID-19

Am putut să constatăm că în ultimele săptămâni, numărul de persoane nou infectate în fiecare zi a scăzut semnificativ. E adevărat că în perioada sărbătorilor s-a testat un pic mai puţin. Totuşi, scăderea este clară. Şi aici sunt tot felul de interpreţi politici.

Această scădere se poate constata peste tot în Europa. Nu numai noi am luat măsurile juste, corecte, ci şi şi alţii. Această scădere nu este o întâmplare, nu este o şurubare la date, ci este o realitate în Europa şi din fericire facem parte din ţările în care se constată o reducere.

Am discutat acest lucruri cu specialiştii, cu experţii şi am decis că de la sfârşitul acestei săptămâni să fie redeschise pieţele. Este cu siguranţă o veste bună şi pentru producătorii care vor să vândă în pieţe, dar şi pentru românii care vor să-şi facă provizii din timp pentru sărbătorile de iarnă.

Ludovic Orban, la inaugurarea şoselei de centură Bacău: ”Foştii guvernanţi au venit cu tot felul de fake news-uri

Ludovic Orban:

Am ţinut să fiu prezent alături de preşedintele Klaus Iohannis şi de ministrul Transporturilor la această realizare de excepţie şi anume finalizarea unei construcţii, a unei centuri care cuprinde aproximativ 17 kilometri din viitoarea autostradă A7, cu mai mult de un an înainte de termen.

Această realizare demonstrează foarte clar că există constructori în România care au cu adevărat capacitatea de a face lucrări de calitate, de a face lucrări repede şi de a fi competitivi în valoarea lucrărilor care sunt efectuate din punct de vedere al preţului.

De când am venit la guvernare, lucrările pe această centură a Bacăului au fost foarte des vizitate de foştii guvernanţi şi tot foarte des foştii guvernanţi au venit cu tot felul de fake news-uri şi bazaconii legate de derularea lucrărilor.

Când am fost învestiţi de Parlament, progresul fizic era de 27 la sută. Tot ce vedeţi aici s-a realizat de la 27 la sută în anul de guvernare. Am rezolvat toate problemele ce ţineau de acord de mediu care era extrem de important. În mandatul Guvernului nostru, Comisia Europeană a aprobat finanţarea din fonduri europene a acestui proiect, tocmai pentru că am reuşit să realizăm toate documentaţiile şi toate procedurile în conformitate cu exigenţele de la nivelul UE

Încarcă mai mult
Load More In Infrastructură

Vezi Și

Mâine, 30 Noiembrie, va fi deschis circulaţiei, lotul 2 din autostrada Sebeş-Turda, lucrări începute de Guvernul Ponta în 2013

Austostrada Sebeș-Turda, va fi deschisă complet circulaţiei începând de mâine. Ministrul T…