Acasă Infrastructură Șî eu mă întreb de ce suntem atât de ipocriți, duplicitari și ușor de prostit

Șî eu mă întreb de ce suntem atât de ipocriți, duplicitari și ușor de prostit

1
407

Brusc, apetitul românilor în marea lor majoritate, a influencerilor și a realizatorilor TV foarte vocali și indignați mai în urmă cu câteva luni, că vezi doamne ”nu se fac autostrăzi, nu se construiește nimic”, taman când în România chiar se construia câte ceva și se construia bine, a scăzut și scăzut e o evaluare generoasă, mai degrabă cei 66% nu mai sunt interesați de autostrăzi în era ”liberală”. Erau mai interesați atunci când le făcea PSD, decât acum când nu le mai face PNL. Dar, e și asta un mod de a vedea subiectiv lucrurile, e unul incorect și păgubos, dar din păcate există.

Vezi tronsonul 2, 3 și 4 din autostrada Lugoj Deva, vezi Dealul Liliecilor, parte a tronsonului 4 Lugoj Deva, coridorul 4 Pan European și unde precum se lucra odinioară în anii ’70 la Canal și pe Transfăgărășan, așa s-a muncit și la decuparea propriu zisă a dealului într-un timp recordord, în perioada 1 Mai 2017, 14 August 2019. Loturi de Autostradă date în folosință în prioada guvernării PSD, din care lotul 4 în partenriat cu UMB și de care evident nu vorbește nimeni, pentru că deh, nu dă bine.

Cum să spui că în perioada PSD s-a și făcut câte ceva? Doamne ferește, sacrilegiu…autostradă pe care mulți ultrași galben albăstrui, se jurau ipocrit că nu își vor mânji cauciucuile cu asfalt turnat de ”ciumații roșii”. De parcă, despre asta era vorba, despre cine toarnă asfalt…pentru că prin alte părți, pe la unele instituții, știm deja cam cine și cum a turnat. De parcă nu tot autostrăzile noastre erau ca ă circulăm pe ele mai repede și mai în siguranță.

Și astfel, în timp ce guvernul PSD se întrebuința să și facă câte ceva, unii…mulți, se întrebuințau să cârcotească, să înjure, să demonizeze, să protesteze. să manipuleze…aceeași mulți, care acum brusc au amuțit, nu mai sunt nici vocali, nici isterici, nici cârcotași, nici protestatari…și-au pierdut interesul și pentru ”o țară ca afară” și pentru infrastructură și pentru autostrăzi, au descoperit la fel de brusc că ”de dreapta” la guvernare le este suficient, nu este nevoie de mai mult ca să aibe țara pe care și-o doreau în era ”ciumei roșii”.

Licitația pentru lotul de tuneluri Holdea Margina, tronson care ar trebui să facă legătura între lotul 3 și lotul 2 al autostrăzii Lugoj Deva, nici acum nu a avut loc, nu avem un câștigător, un termen de execuție, totul stagnează într-un dolce caliente ”liberal” iar autostrada rămasă neterminată, exact așa cum a fost preluată de către guvernarea PNL, așteaptă în zadar, atenția acestora.

Cei 10 kilometri dintre Holdea și Margina, unde trebuie amenajate tunelurile pentru urși sunt încă pe hârtie. Lucrările pe acest tronson de autostradă au fost scoase la licitație abia în vara trecută. Din cauza acestei porțiuni de autostradă lipsă, șoferii trebuie să coboare de pe A1 la Margina și de acolo să circule spre Deva pe vechiul drum național.

De ce nu a mișcat încă nimic ministrul transporturilor Bode, de ce nu a mișcat încă nimic actuala guvernare? Că de dat din gură și de criticat erau foarte buni și foarte eficienți! Dar e mult mai ușor să critici, să înjuri și să arăți cu degetul, decât să pui mâna și să și faci ceva!

Poate o să ne fie învățătură de minte să nu mai punem botul la prosteli, nu toți care latră sunt și dispuși să facă ceva, dacă nu suntem ccapabili să distingem printre lătrăturile oportunist politice și fără nicio substanță, atunci negreșit, ne merităm soarta!

Încarcă mai mult
Load More In Infrastructură
Comments are closed.

Vezi Și

Autostrada Transilvania, din 416 km după 16 ani se circulă doar pe 75

În urmă cu 16 ani, pe 16 iunie 2004, oficialități de prim rang tăiau panglica de lansare a…