Acasă Justiție Alexandru Mazăre, condamnat la trei ani de închisoare cu executare, Poliția l-a dat în urmărire națională

Alexandru Mazăre, condamnat la trei ani de închisoare cu executare, Poliția l-a dat în urmărire națională

0
46

Update: Potrivit Realitatea Plus, Alexandru Mazăre, fratele lui Radu Mazăre, s-a predat în această seară.

Alexandru Mazăre, fratele fostului primar al Constanței, Radu Mazăre, a fost condamnat, marți, la 3 ani de închisoare în dosarul locuințelor sociale. Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție este definitivă.

Fratele lui Radu Mazăre, condamnat la 3 ani de închisoare în dosarul locuințelor sociale, a fost dat în urmărire națională, după ce polițiștii nu l-au găsit acasă.

Polițiștii constănțeni au încercat, marți, să pună în aplicare un mandat de executare a pedepsei de 3 ani de închisoare, emis pe numele unui bărbat, de 50 de ani, condamnat pentru fals în declarații, informează Poliția Constanța.

Acesta nu a fost găsit acasă, fiind făcute verificări la reședințele și locurile în care bărbatul s-ar putea afla.

Bărbatul a fost dat în urmărire națională.

Alexandru Mazăre a fost condamnat pentru luare de mită.

Condamnă pe inculpatul Mazăre Alexandru (……) la pedeapsa de 3 ani închisoare și interzicerea drepturilor (…) pe o durată de 3 ani după executarea pedepsei închisorii (…) și condamnarea inculpatului Mazăre Alexandru la pedeapsa de 5.000 lei amendă penală. În baza art. 33 lit. a raportat la art. 34 lit. d C.pen. anterior, contopeşte pedepsele stabilite şi aplică inculpatului pedeapsa rezultantă de 3 ani închisoare și 5.000 lei amendă penală”, este decizia ÎCCJ.

De asemenea, instanța a decis confiscarea de la Alexandru Mazăre a sumei de 80.000 de euro în echivalent în lei, la cursul BNR de la data plății și a dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra bunurilor mobile și imobile până la concurența sumei de 80.000 de euro.

În cazul fostului primar PSD al Constanței, Radu Mazăre, dar și a lui Avraham Morgenstern, judecătorii au decis încetarea procesului penal.

Dosarul în care a fost condamnat Alexandru Mazăre vizează Campusul de locuințe sociale Henri Coandă din Constanța.

În acest dosar, Radu Mazăre a fost acuzat de DNA că a luat mită 175.000 de euro de la Avraham Morgenstern – reprezentant al firmei care a construit campusul de locuinţe sociale „Henri Coandă”, ca să-l ajute pe acesta să câştige licitaţia şi pentru a mări, ulterior, valoarea contractului.

Fratele fostului primar al Constanţei, Alexandru Mazăre, a fost acuzat de DNA că ar fi primit şi el bani în contextul favorizării firmei care a construit campusul de locuinţe sociale „Henri Coandă”.

Lui Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, vizat de-a lungul timpului în mai multe dosare penale, i s-a mai luat o piatră de pe inimă. Fostul pesedist nu va face închisoare în dosarul în care a fost judecat pentru dare și luare de mită.

Fostul edil local a fost anchetat în dosarul privind luare și dare de mită în dosarul cu privire la construirea cartierului de locuințe sociale „Henri Coandă”, pentru că faptele s-au prescris. Decizia a fost pronunțată marți, 10 mai, de Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) și este definitivă.

În același dosar a fost cercetat și afaceristul Avraham Morgenstern.

”Admite apelurile declarate de Ministerul Public– Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie şi de inculpatul Mazăre Radu Ştefan şi pe cale de consecinţă:

(…) încetează procesul penal faţă de inculpatul Mazăre Radu Ştefan, sub aspectul săvârşirii unei infracţiuni de luare de mită prev. de art. 289 alin. 1 Cp, cu aplicarea dispoziţiilor art. 6 şi 7 din Legea nr. 78/2000 şi a dispoziţiilor art. 5 alin. 1 Cp şi trei infracţiuni de fals în declaraţii prev. de art. 28 din Legea nr. 176/2010 rap. la art. 326 Cp, toate în concurs real prev. de art. 38 alin. 1 C.penal.

(…) încetează procesul penal faţă de inculpatul Morgenstern Avraham, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită, prev. de art. 255 alin. 1 din vechiul Cod penal, cu aplicarea art. 6 din Legea nr. 78/2000 și a dispozițiilor art. 5 alin. 1 din noul Cod penal”, se arată în decizia instanței în privința lui Radu Mazăre și a lui Avraham Morgenstern.

Radu Mazăre se află deja în spatele gratiilor, la Penitenciarul Jilava, unde-și inspășește pedeapsa de cinci ani de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri și plaje de pe litoralul Mării Negre.

Pe 8 mai 2019, Radu Mazăre a fost reținut de autoritățile din Madagascar, iar pe 20 mai 2019 a fost extrădat și încarcerat la Penitenciarul Rahova. Fostul primar a mai fost închis și la Penitenciarul Porta Albă.

Încarcă mai mult
Load More In Justiție

Vezi Și

Pe când Sorin Oprescu e reținut în Grecia, Elena Udrea, își pregătește strategia pentru a scăpa de extrădarea în România

Elena Udrea, își face ultimele pregătiri de apărare în încercarea de a scăpa de extrădarea…