Acasă Justiție Ancheta privind alegerile locale din Sectorul 1, prelungită până la 1 august 2021 de către Procurorii Parchetului General

Ancheta privind alegerile locale din Sectorul 1, prelungită până la 1 august 2021 de către Procurorii Parchetului General

0
382

Procurorii Parchetului General, au anunţat joi, că ancheta în cazul alegerilor locale de la Sectorul 1 nu a fost terminată şi că, la cererea Poliţiei Capitalei, a fost stabilit un nou termen de finalizare.

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au anuţat joi că ancheta în dosarul privind alegerile locale din Sectorul 1 nu a fost finalizată, termenul fiind prelungit până la 1 august 2021, la cererea Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, care a invocat volumul mare de muncă.

În cauza privind alegerile locale din Sectorul 1 București, aflată în instrumentarea Secției pentru infracțiunilor din justiție, activitățile dispuse de procurorul de caz prin ordonanța din data de 5 februarie 2021 nu au fost finalizate, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București solicitând motivat prelungirea termenului stabilit pentru aducerea la îndeplinire a tuturor obiectivelor fixate.

Luând în considerare complexitatea procedurilor și volumul mare de muncă pe care îl implică, procurorul de caz a aprobat solicitarea menționată și a fixat un nou termen de finalizare, respectiv 1 august 2021.

Menționăm că din verificările efectuate nu s-a putut stabili diferența de voturi între candidați, nefiind finalizate activitățile dispuse de către procuror.

Pe măsura derulării cercetărilor, vom comunica informații suplimentare, în limitele impuse de Codul de procedură penală și de Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass-media, aprobat de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii prin Hotărârea nr. 197 din 17 septembrie 2019.” a transmis Secția Specială, care anchetează posibila fraudare a alegerilor locale pentru Primăria Sectorului 1.

Reacția oficială vine după ce miercuri s-a vehiculat și s-a comentat pe marginea zvonului conform căruia Daniel Tudorache ar fi luat cu o mie de voturi mai mult decât contracandidata sa, Clotilde Armand, la alegerile locale pentru Primăria Sectorului 1, în 2020. Se aștepta ca astăzi sau cel târziu mâine să există o reacție oficială în acest sens. Conform celor mai sus menționate, pentru finalizarea activităților dispuse de procurorul de caz în această anchetă s-a stabilit un nou termen, acela de 1 august 2021, pe motiv că volumul de muncă pe care îl implică ancheta ar fi prea mare. În plus, conform comunicatului, din verificări nu s-a putut stabili diferența de voturi între candidați.

Încarcă mai mult
Load More In Justiție

Vezi Și

Comisia de la Veneţia critică revocarea Avocatului Poporului, Ludovic Orban și Anca Dragu ascund documentul

Comisia de la Veneţia le-a trimis scrisori preşedintelui Camerei Deputaţilor, Ludovic Orba…