Acasă Justiție Curtea de Conturi confirmă: ”Primarul Clotilde Armand a făcut plăți duble și achiziții ilegale de peste 12 milioane”

Curtea de Conturi confirmă: ”Primarul Clotilde Armand a făcut plăți duble și achiziții ilegale de peste 12 milioane”

1
802

PNL anunță într-un comunicat, că au sosit răspunsurile Curții de Conturi la sesizările consilierilor de la sectorul 1. Potrivit PNL, Curtea confirmă că primarul Clotilde Armand a făcut plăți duble și achiziții ilegale în valoare de peste 12 milioane de lei.

”Consilierii locali PNL Sector 1 au sesizat în repetate rânduri instituțiile abilitate în legătură cu derapajele constante ale Primarului Sectorului 1, iar în această perioadă au început să sosească și răspunsurile, cel mai recent răspuns fiind din partea Curții de Conturi.

Atacurile furibunde și nefondate pe care Clotilde Armand le emană la adresa noastră în această perioadă, atât în media, cât și pe contul său de Facebook, sunt doar o tentativă de a-și masca ilegalitățile.

Răspunsul Curții de Conturi este clar: Clotilde Armand a încălcat legea în mod repetat!

Ce a constatat, pe scurt, Curtea de Conturi:

1. Efectuarea unor plăți duble pentru serviciile de salubritate, ca urmare a încheierii unui contract cu un alt prestator de salubritate, încălcându-se astfel prevederile art.24, alin.4 din Legea nr. 101/2006 a serviciului de salubritate a localităților și art. 5 alin.1 din O.G. 119/1999 privind controlul intern și controlul financiar preventiv.

2. Încheierea unor contracte cu privire la activitatea de sortare a deșeurilor colectate de operatorul de salubritate fără acordul Consiliului Local al Sectorului 1, cu încălcarea prevederilor art. 24, alin 4 din Legea nr. 101/2006 a serviciului de salubritate a localităților.

3. Încălcarea prevederilor art. 5, alin.1 din O.G. nr. 119/1999 privind controlul intern și controlul financiar preventiv în derularea contractului de gestiune a serviciului de salubritate, generând astfel cheltuieli suplimentare pentru bugetul Sectorului 1.

4. Încheierea cu cabinete de avocatură a unor contracte de consultanță/asistență și/sau de reprezentare în litigii rezultate din derularea unor raporturi contractuale ale Sectorului 1 cu operatul de salubritate, fără a respecta prevederile Legii nr. 98/2016 privind achizițiile publice.

5. Achiziția serviciilor de pază pentru unități de învățământ, unități sanitare și piețe agroalimentare în valoare de 12.290.595 lei, fără a fi demonstrată urgența și cu încălcarea principiilor nediscriminării și a tratamentului egal, împotriva prevederilor Legii nr. 98/2016 privind achizițiile publice.

Consilierii locali ai PNL Sector 1 au respectat totdeauna legea și interesul cetățenilor. Decizia Curții de Conturi este o vindicare după un an și jumătate de calomnii la adresa noastră. Noi am avut dreptate. Armand nu”.

Încarcă mai mult
Load More In Justiție

Vezi Și

Elena Udrea rămâne după gratii, Instanța Supremă a respins și ultima cale de atac

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) au respins, vineri, excepția de co…