Acasă Justiție DIICOT ridică probe în scandaul de fraudă informatică în care este implicată fosta consilieră a ministrului justiției, Stelian Ion

DIICOT ridică probe în scandaul de fraudă informatică în care este implicată fosta consilieră a ministrului justiției, Stelian Ion

0
938

Un ofiţer DIICOT se afla luni la Ministerul Justiţiei, pentru a ridica probe într-o cauză vizând-o pe fosta consilieră a ministrului justiției, Stelian Ion.

Este vorba despe Ecaterina Irina Manolache. În complicitate cu departamentul IT din minister, aceasta ar fi acţionat pentru ştergerea sau anonimizarea rezultatelor unui concurs susţinut în trecut, la care obţinuse note foarte mici.

Această consilieră nu mai este în prezent în minister tocmai în urma dezvăluirilor făcute de Antena 3. Este vorba desopre un concurs pe care Ecaterina Irina Manolache l-a susţinut în anul 2017 şi la care a obţinut note foarte mici, de 2 şi 3. Ajunsă într-o funcţie importantă, de consilier al ministrului justiţiei, Manolace, în conivenţă cu cei de la IT, a şters şi a anonimizat numele şi rezultatele de pe portalul Ministerului Justiţiei, pentru ca rezultatele să nu mai fie vizibile. Este un pas necesar pe care DIICOT îl face după trei săptămâni„, a spus Anghelescu.

Potrivit acesteia, la ora transmiterii acestei ştiri, ofiţerul DIICOT se afla încă la Ministerul Justiţiei.

Consiliera lui Stelian Ion, a fost demisă după dezvăluirile Antena 3. Ecaterina Irina Manolache a dispărut din funcția de consilier al ministrului la o zi după ce Antena 3 a solicitat precizări legate de modificarea unor informaţii de pe site-ul Ministerului Justiţiei.

Solicitarea cerea explicaţii în legătură cu faptul că rezultatele concursului din sesiunea iulie-octombrie 2017, pentru ocuparea 25 de posturi vacante de personal juridic asimilat magistraților din minister fuseseră modificate, iar numele şi notele consilierei lui Stelian Ion nu mai erau accesibile.

Din răspunsul Ministerul Justiției reiese că angajaţii departamentului IT au făcut modificările la solicitarea consilierei Manolache.

Semnificativ este faptul că, înainte ca acest răspuns să fie trimis către Antena 3, consilera Manolache a fost demisă.

Încarcă mai mult
Load More In Justiție
Comments are closed.

Vezi Și

Curtea de Apel București a decis: ”Școlile au fost închise ilegal”

Suspendarea cursurilor în şcoli a fost ilegală, a decis vineri, Curtea de Apel Bucureşti. …