Acasă Justiție Firmele pluseristului Dan Barna, anchetate de DNA, Barna: ”Mă retrag, dacă începe o urmărire penală”

Firmele pluseristului Dan Barna, anchetate de DNA, Barna: ”Mă retrag, dacă începe o urmărire penală”

0
1,701

Firmele vicepremierului pluseristo neomarxist Dan Barna, care au derulat proiecte cu bani europeni sunt cercetate de procurorii DNA.

Dosarul a fost trimis de la Departamentul de Luptă Antifraudă la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru indicii legate de săvârşirea unor fapte penale.

În acest caz, patru persoane sunt cercetate penal.

„În urma solicitării dumneavoastră, formulată în temeiul dispoziţiilor Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, cu modificările şi completările ulterioare, înregistrată la Departamentul pentru lupta antifraudă – DLAF cu numărul 977/11.05.2021, vă aducem la cunoștință următoarele:

DLAF: Sunt indicii despre posibila săvârșire a unor fapte penale.

1. Departamentul pentru lupta antifraudă – DLAF – a finalizat acțiunile de control privind modul în care au fost implementate proiectele finanțate din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 6 – „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de intervenție 6.1 – „Dezvoltarea economiei sociale”: „Punți comunitare” (POSDRU/168/6.1/S/146256, cod SMIS 56760), ”SES-am Deschide-te!” (POSDRU168/6.1/S/144808, cod SMIS 56699), ”Incluziune socială și pe piața muncii prin întreprinderi sociale” (POSDRU/84/6.1/S/53560, cod SMIS 21583), beneficiar unitatea administrativ-teritorială Județul Alba, prin Consiliul Județean Alba.

2. În urma verificărilor efectuate în cazul proiectelor „Punți Comunitare” (cod SMIS 56760) și „SES-am deschide-te!” (cod SMIS 56699) au rezultat indicii privind posibila săvârșire a unor fapte de natură penală motiv pentru care, Departamentul pentru lupta antifraudă – DLAF a procedat, la data de 05.05.2021, la întocmirea actelor de sesizare. Întreaga documentație se află în procedură de transmitere către Direcția Națională Anticorupție – Secția de Combatere a Infracțiunilor Asimilate Infracțiunilor de Corupție.

Patru persoane, vizate de DLAF pentru posibile fapte penale. Constatările vizează 4 persoane care, la data faptei, dețineau calitățile de expert cu atribuții de recrutare respectiv, manageri ai structurilor de economie socială (entități înființate în cadrul proiectelor).

Departamentul pentru lupta antifraudă va putea oferi mai multe informații numai după finalizarea cercetărilor de către organele judiciare”, se arată în răspunsul DLAF. Liderul AUR, George Simion, cere demisia vicepremierului Dan Barna, după ce firmele sale care au derulat proiecte cu bani europeni sunt cercetate de procurorii DNA.

Credem că este un act de normalitate într-o Românie normală a președintelui Iohannis. Nu doar fără penali în funcții publice, ci și o Românie fără hoție. Vrem ca USR-PLUS să dea dovadă de responsabilitate și să își asume, să arate că nu au fost simple slogane de campanie și să-l vedem pe Dan Barna cum își asumă faptele săvârșite înainte de 2016 – furt din fondurile europene.

Este cercetat, cei de la DLAF sesizează DNA. Vrem reacții, vrem să trecem de episoadele de răfuieli politice în care a fost folosită justiția. Vrem să vedem dacă Dan Barna își asumă ceea în campaniile electorale spunea„, a declarat George Simion.

Încarcă mai mult
Load More In Justiție

Vezi Și

Comisia de la Veneţia critică revocarea Avocatului Poporului, Ludovic Orban și Anca Dragu ascund documentul

Comisia de la Veneţia le-a trimis scrisori preşedintelui Camerei Deputaţilor, Ludovic Orba…