Acasă Justiție Fostul premier, Călin Popescu Tăriceanu, a fost achitat definitiv în dosarul de abuz în serviciu

Fostul premier, Călin Popescu Tăriceanu, a fost achitat definitiv în dosarul de abuz în serviciu

1
571

Fostul premier al României, Călin Popescu Tăriceanu a fost achitat, luni, definitiv, în dosarul de abuz în serviciu, legat de nerespectarea unei decizii a instanței și privind presupusa menținere nelegală în funcție a senatorului Cristian Marciu.

Călin Popescu Tăriceanu, scapă astfel de dosarul penal pentru abuz în serviciu. Un complet de cinci judecători de la instanța supremă a decis respingerea apelului declarat de anchetatorii parchetului instanței supreme, dar și pe cel al lui Călin Popescu Tăriceanu în dosarul de abuz în serviciu al fostului președinte al Senatului și fost premier al României, în care a fost inițial achitat de un complet de trei judecători al aceleiași instanțe.

Parchetul General a dispus, în 15 decembrie 2020, trimiterea în judecată a lui Călin Popescu Tăriceanu, care, în calitatea pe care a avut-o de preşedinte al Senatului, nu a făcut demersurile necesare pentru încetarea mandatului de senator al lui Cristian Marciu, care fusese declarat incompatibil şi nu avea dreptul să ocupe o funcţie publică.

La rândul său, senatorul Cristian Marciu a fost trimis în judecată pentru uzurpare de calităţii oficiale.

Încarcă mai mult
Load More In Justiție

Vezi Și

CCR a decis că, abuzul în serviciu poate fi incriminat şi fără a exista un prag valoric: ”Instanţele judecătoreşti pot remedia prin interpretare”

Curtea Constituţională a admis parţial, sesizarea formulată de Înalta Curte de Casaţie şi …