Acasă Justiție Înfrângere dură în instanță pentru fostul procuror comunist, Macovei, judecătorii i-au respins contestaţia în cazul accidentului de la Constanţa

Înfrângere dură în instanță pentru fostul procuror comunist, Macovei, judecătorii i-au respins contestaţia în cazul accidentului de la Constanţa

1
351

Înfrângere dură în instanță pentru Monica Macovei. Judecătorii au respins contestația făcută în procesul intentat procurorului care o cercetează în cazul accidentului din județul Constanța, unde un motociclist, pensionar MAI, a fost grav rănit.

Monica Macovei a depus o cerere în instanță, la Judecătoria Sectorului 4 București, cu obiectul ”asigurare dovezi”, pârâți fiind Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța și victima accidentului rutier în care a fost ea implicată.

Magistrații au decis că solicitarea și ceea ce a reclamat Monica Macovei a fost nefondat, iar decizia este una definitivă.

Cel mai probabil, în zilele următoare vor fi audiați, rând pe rând, fostul ministru al justiției, Monica Macovei, victima, dar și martorii implicați în accident.

Primele declarații ale Monicăi Macovei, după accidentul cu motociclistul.

Imediat după accident, Monica Macovei s-a apărat și a susținut că mergea liniștită pe banda ei, atunci când motociclistul a ricoșat în aripa stângă a mașinii sale.

Mulțumesc tuturor celor care v-ați gândit la mine. Astăzi am fost parte a unui accident rutier. Încep să îmi revin din starea de șoc. Conducând de la 2 Mai spre Mangalia, pe banda mea și nu pe contrasens, un motociclist a intrat din plin in aripa stângă a mașinii, moment în care airbag-urile s-au declanșat, cauciucul din stânga față s-a spart. Nu am pierdut controlul mașinii nici o secundă.

Urmare a spargerii cauciucului din partea stânga față, mașina a mers încet spre stânga, oprindu-se într-un scuar mic, cu vegetație. Sper ca motociclistul sa își revină, de câteva ore încerc sa obțin informații despre starea lui”, a fost mesajul scris pe fostul Ministru al Justiției, pe contul personal de Facebook, în aceeași zi în care a avut loc și accidentul.

Bărbatul de 56 de ani de pe motocicletă a suferit mai multe traumatisme și a fost transportat imediat la Spitalul Județean Constanța, de un echipaj de la Serviciul Județean de Ambulanță. Din păcate starea lui de sănătate a fost una critică. El a fost operat și internat la Terapie Intensivă.

În acest context, decizia magistraților de astăzi arată încă o dată că procurorul de caz și-a făcut datoria, iar ceea ce a solicitat și ceea ce a reclamat Monica Macovei a fost nefondat.

Așadar, apelul ei a fost respins ca fiind nefondat. Decizia de astăzi este una definitivă. Practic, procurorul de caz nu a făcut altceva decât să respecte prevederile codului penal, pentru că nu putea începe urmărirea penală în acest caz decât dacă victima depunea o plângere prealabilă.

Victima a stat mai bine de 2 luni în spital și n-a putut face acest lucru decât undeva în preajma sărbătorilor. Odată realizat și acest pas, acum procurorul poate să înceapă urmărirea penală.

Cel mai probabil, în zilele următoare vor fi audiați, rând pe rând, fostul ministru al justiției, Monica Macovei, victima, dar și martorii implicați în accident.

Amintim că, Monica Macovei a depus o cerere în instanță, la Judecătoria Sectorului 4 București, cu obiectul ”asigurare dovezi”, pârâți fiind Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța și victima accidentului rutier în care a fost ea implicată.

Aceasta i-a fost respinsă ca inadmisibilă, dar decizia nu a fost definitivă, motiv pentru care fostul ministru al Justiției a depus apel, care s-a judecat astăzi, pe 11 ianuarie 2023.

Mai exact, este vorba despre faptul că Macovei a cerut asigurarea unor dovezi pe cale principală, adică înainte de începerea unui proces penal, iar mai jos vă redăm la ce se referă acțiunea.

Procedura de asigurare a dovezilor este o procedură specială, urgentă, cu un scop limitat, acela de conservare a unor dovezi necesare, față de care există riscul ca acestea să dispară, să se modifice sau sa fie greu de administrat în viitor.

Accidentul rutier a avut loc pe 8 octombrie 2022, în jurul orei 13.05, când polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier pe DN 39, între municipiul Mangalia și localitatea 2 Mai.

Deplasați la fața locului, oamenii legii au constatat faptul că impactul s-a produs între un autoturism condus de o femeie, de 63 de ani, fiind vorba chiar de Monica Macovei, fostul ministru al Justiției, și o motocicletă condusă de un bărbat, de 56 de ani, fost militar ISU.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală gravă a motociclistului.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală, dosarul fiind preluat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

Încarcă mai mult
Load More In Justiție

Vezi Și

Potrivit articolului 613 din noul Cod Civil, distanţa minimă pentru arborii plantați pe propria proprietate trebuie să fie de minim 2 metri de linia de hotar

La ce distanță față de proprietatea vecinilor poți planta un copac. Mulți români ajung în …