Acasă Justiție Legea carantinării și izolării, atacată de Avocatul Poporului la CCR

Legea carantinării și izolării, atacată de Avocatul Poporului la CCR

2
317

Avocatul Poporului a sesizat, vineri, Curtea Constituţională cu o excepţie de neconstituţionalitate ce face referire la sintagma „izolarea într-o unitate sanitară sau la o locație alternativă atașată unității sanitare. De asemenea, Renate Weber mai susţine că articolul 19 din Legea nr. 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic încalcă prevederile Legii fundamentale.

Avocatul Poporului afirmă că izolarea în spital nu contravine Constituţiei numai dacă reprezintă ultima soluție și se recurge la aceasta după recurgerea la toate celalalte căi de rezolvare a problemei.

Curtea de Apel Bucureşti a decis marţi ca localitatea prahoveană Gornet să iasă din carantină. În schimb, magistraţii au respins solicitarea autorităţilor din Gornet care au cerut DSU daune de patru milioane de euro. Banii ar urma să ajungă în posesia celor „prejudiciaţi” din cauza carantinei instituite pe 22 iulie, prin pierderea locului de muncă şi alte neajunsuri.

Încarcă mai mult
Load More In Justiție
Comments are closed.

Vezi Și

DNA a început audierile în cazul Nicușor Dan

DNA a început audierile în cazul de trafic de influență a candidatulu Nicușor Dan. Cristia…