Acasă Justiție Ministrul ”nesănătății” Vlad Voiculescu, ar putea fi dat în judecată, după ce i-a sunat pe pacienții evacuați de la Foișor

Ministrul ”nesănătății” Vlad Voiculescu, ar putea fi dat în judecată, după ce i-a sunat pe pacienții evacuați de la Foișor

0
526

Din moment ce datele de contact ale sunt confidențiale, de unde avea ministrul ”nesănătății” Vlad Voiculescu, numerele de telefon ale pacienților batjocoriți și evacuați Vineri seara abuziv din Spitalul Foișor, astfel încât, conform cu propriile declarații, să îi sune personal?

Vasile Barbu, președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților (ANPP), susține că ministrul Sănătății nu avea dreptul să acceseze datele cu caracter personal ale pacienților și să-i sune. Vlad Voiculescu ar putea fi trimis în judecată pentru acest gest.

În cursul acestei dimineți încă finalizăm consultarea cu juriștii legat de acest subiect pentru că o parte din specialiștii noștri ne-au sesizat că Ministerul Sănătății a încălcat reguli privind protecția prelucrării datelor cu caracter personal. Nu avea dreptul, nici dumnealui și nici funcționari din Ministerul Sănătății la datele personale, date de contact, cu diagnostic, cu tot felul de alte date, furnizate de cei care au făcut presiuni asupra spitalului, de cei de la DSP și DSU. Spitalul nu a știut pentru ce sunt utilizate aceste date.

Ministrul a sunat, așa cum dumnealui spune, pe fiecare pacient în parte, încercând să inducă în eroare, că vezi Doamne gestul dumnealor este pentru un gest de solidaritate cu ceilalți, dar ministrul probabil nu s-a consultat cu medicii specialiști să vadă care sunt consecințele în următoarea perioadă în ceea ce privește neglijarea acestor pacienți, trimiterea lor acasă fără îngrijire medicală la domiciliu pentru că nu există în toate zonele țării. Sunt pacienți care au nevoie de recuperare, există niște drepturi ale pacienților.

I-a mințit la telefon. Nu suntem în stare de război, așa cum spun. Dumnealor fac presiuni asupra noastră, psihologic vor să ne influențeze, așa cum a încercat să îi influențeze și pe pacienți. Ei pot face orice derogare de la orice drept al nostru pentru că suntem în stare de război cu inamicul COVID. Nu, în primul rând suntem în stare de război cu sistemul de sănătate, incapabil să ne respecte drepturile, indiferent că suntem bolnavi de COVID sau alte boli. Noi vom face împreună cu pacienții, îi vom ajuta pentru a putea sesiza mai departe autorități. (…) Oamenii ăștia au nevoie de tratament după operații, de îngrijiri medicale. Treaba nu este așa de simplă cum o declară ministrul populist. Nu avea dreptul să intre în posesia datelor cu caracter personal și să-i sune să-i mintă, pentru că i-a mințit la telefon. Medicii lor curanți le-au spus altceva la telefon acestor pacienți.”, a declarat Vasile Barbu.

Reamintim că Vlad Voiculescu a anunțat într-o conferință de presă că i-a sunat personal pe pacienții evacuați de la Spitalul Foișor din Capitală. El a susținut că aceștia nu sunt deranjați de faptul că au fost evacuați la ceas de noapte și că înțeleg faptul că era necesară transformarea spitalului în suport COVID. Totuși, imaginile din seara evacuării, dar și unele declarații ale pacienților, arată faptul că oamenii sunt deranjați de modul în care s-a acționat.

Ministrul Sănătăţii Vlad Voiculesc a declarat duminică, referitor evacuările pacienţilor de la Spitalul Foişor din Capitală că discuţiile despre includerea Spitalului Foişor în circuitul COVID-19 este de un an. El a menţionat că a vorbit cu pacienţii care au fost externaţi de la Spitalul Foişor şi că aceştia şi-au exprimat solidaritatea cu cei care au fost internaţi la acea unitate medicală.

Am vorbit cu toţi acesţi pacienţi externaţi, care sunt acum acasă şi nu-am informat de asemenea asupra stării de sănătate a tuturor pacienţilor care au fost transferaţi din Spitalul Foişor în alte spitale din Bucureşti din ţară. Împreună cu colegi din Ministerul Sănătăţii i-am sunat pe fiecare dintre cei externaţi, pe mulţi i-am sunat personal în cursul zilei de ieri şi de astăzi. Fără excepţie cei cu care am vorbit şi-au declarat solidaritatea cu cei care acum se luptă pentru propria viaţă. Fără excepţie oamenii au fost impresionaţi de faptul că acum în acest moment la Spitalul Foişor pacienţi care au nevoie acută de terapie intensivă sunt ajutaţi să lupte pentru vieţile lor. Am fost de asemenea impresionat de empatia şi de solidaritatea tuturor celor cu care am vorbit, ne-a amintit de începutul acestei pandemii şi de solidaritatea de care românii au dat atunci dovadă”, a declarat Vlad Voiculescu.

Pacienții evacuați de urgență de la Spitalul „Foisor” din Bucureşti se declară revoltați de măsurile impuse şi îl acuză de ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, că minte. Trei dintre cei evacuați au făcut marturii tulburătoare despre felul în care au trăit această experienţă dramatică ce i-a obligat să-şi pună sănătatea în pericol şi viaţa în aşteptare.

Pacienții îl contrazic pe ministrul Sănătății care a spus că aceștia au fost de acord cu evacuarea spitalului. Unul dintre bolnavi a povestit, că a fost sunat doar de o consilieră nu de Vlad Voiculescu personal. Pacientul şi-a arătat revolta pentru ceea ce s-a întâmplat şi îi cere acum demisia lui Vlad Voiculescu.

Am fost operat miercuri. Mi s-a apărut o grabă suspectă! Medicul care m-a operat mi-a spus că ar trebui să am parte de o perioadă de recuperare. Eram sub analgezic și am plecat. Mă chinui de patru ani jumătate să îmi rezolv o problemă la un umăr și prin programări am stat luni la rând, pentru că se intră foarte greu, fără niciun fel de intervenție.

Mi-a spus (n.r consiliera lui Vlad Voiculescu) că își cere scuze pentru disconfortul creat și dacă am nevoie de ajutor. Nu a apucat să spună foarte multe pentru că eram deja cu nervii şi am cerut demisia ministrului.

Este o mizerie ce se întâmplă! Acel personal medical dedicat bolnavilor să fie obligat să externeze pacienții, au fost realmente obligați. Iar ministrul Voiculescu mai are și tupeul să spună că a discutat cu pacienții și toată lumea şi-a declarat solidaritatea ceea ce este penibil, minte„, a spus un pacient.

Este o minciună că ministrul i-a sunat pe toți. Mama a primit doar un sms să se ducă la Agrippa, dacă are nevoie”.

Pe mama nu a sunat-o nimeni. Este o minciună că ministrul i-a sunat pe toți. O altă minciună, ca multe altele…Mama a primit doar un sms în care i se recomandă că, dacă are nevoie de îngrijiri medicale, de tratament ortopedic, să se ducă la Agrippa (n.r. Spitalul Clinic de Urgență prof.dr. Agrippa Ionescu, din Capitală). Asta e grija față de omul care a plătit o viață taxe la stat și contribuții la ”Sănătate”. Îl dai afară din spital și îl trimiți la ce spital vrei tu cu un sms?”, ne-a spus, indignată, ruda unei paciente aruncată în stradă în timpul operațiunii de evacuare de la ”Foișor”.

Am trăit s-o văd și pe asta la 74 de ani! Absurditatea kafkiană a pălit în fața ordinelor date de Vlad Voiculescu. Am fost operat joi, 08 aprilie 2021 la umărul drept unde mi s-a implantat în os o ancoră de care au fost cusuți mușchii rupți. Am fost transferat la Terapie Intensivă unde am fost îngrijit impecabil cu perfuzii permanente, cu săruri și calmante, mai ales după ora 17.00 când durerile crunte nu au cedat nici cu două injecții cu morfină. Noaptea a trecut greu, cu alte calmanate, urmând ca după ora opt dimineața să primesc o altă injecție cu morfină”, explică bărbatul într-o postare pe facebook care era starea sănătății sale post-operatorii și chinurile prin care trecea.

Momentul evacuării brutale, acțiune cinică numită de încă ministrul Voiculescu ”scandal mediatic”, l-a găsit pe Dumitru B. în Secția ATI. De unde a fost scos cu perfuzii la mâini și cu dureri puternice, dar după ce asistanta a fost obligată să-i întrerupă tratamentul.

Am fost evacuat cu perfuzia după mine, iar salon mă aștepta biletul de ieșire. Amețit și cu dureri groaznice am fost îmbrăcat și evacuat din spital. Nici acum nu pot realiza fazele absurde prin care am trecut. Nu mi s-au dat medicamente de ameliorarea durerii, ci doar o rețetă de zece pastile de Aflamil. Îi înțeleg pe medici și pe alte cadre medicale că au executat ordine ”de sus încălcând drepturile pacientului la un tratament complet. Nici la control nu mai pot merge acolo”, a povestit bărbatul pe facebook.

Încarcă mai mult
Load More In Justiție

Vezi Și

Ancheta privind alegerile locale din Sectorul 1, prelungită până la 1 august 2021 de către Procurorii Parchetului General

Procurorii Parchetului General, au anunţat joi, că ancheta în cazul alegerilor locale de l…