Acasă Justiție Pe când Sorin Oprescu e reținut în Grecia, Elena Udrea, își pregătește strategia pentru a scăpa de extrădarea în România

Pe când Sorin Oprescu e reținut în Grecia, Elena Udrea, își pregătește strategia pentru a scăpa de extrădarea în România

0
92

Elena Udrea, își face ultimele pregătiri de apărare în încercarea de a scăpa de extrădarea în România. Asta după ce judecătorii din ţară i-au amânat cauza pentru săptămâna viitoare, tocmai pentru că nu a vrut să fie prezentă în sala de judecată. Ce se va întâmpla mai departe cu fosta blondă de la Cotroceni?

Refuzul Elenei Udrea de a vorbi cu magistraţii a fost o strategie pe care miza.

Îşi dorea ca recursul în casaţie să fie judecat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ieri. Pentru că ea a făcut o cerere inclusiv să se suspende executarea pedepsei pe perioada recursului în casaţie.

A vorbit la telefon cu avocaţii cărora le-a spus clar că nu îşi doreşte să fie prezentă, însă nu a ţinut în faţa judecătorilor ÎCCJ care au spus clar că procedura de citare nu a fost legal îndeplinită – nu au primit documente de la locul de detenţie în care se afllă acum Elena Udrea, aşa că au amânat pentru săptămâna viitoare.

De ce era important acest recurs în casaţie? Pentru că este una dintre strategiile pe care se bazează Elena Udrea în procesul din Bulgaria.

Dacă, cumva, pica condamnarea din dosarul Gala Bute, evident că acel mandat european de extrădare nu mia rămânea în picioare.

Mâine, când este termenul de la Curtea de Apel din Sofia, ar fi cerut să fie pusă în libertate.

La procesul ce o aşteaptă în mai puţin de 24 de ore în Capitala Bulgariei, Elena Udrea va fi din nou reprezentată de doi avocaţi. Se aşteaptă o decizie definitivă.

Încarcă mai mult
Load More In Justiție

Vezi Și

Fostul premier, Călin Popescu Tăriceanu, a fost achitat definitiv în dosarul de abuz în serviciu

Fostul premier al României, Călin Popescu Tăriceanu a fost achitat, luni, definitiv, în do…