Acasă Justiție Primar PNL din Alba, arestat după doar patru luni de mandat pentru delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată

Primar PNL din Alba, arestat după doar patru luni de mandat pentru delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată

1
2,514

Primarul comunei Vintu de Jos din Alba a fost retinut pentru mai multe infractiuni si un prejudiciu de peste 400.000 de lei produs la bugetul local.

Conducătorul unei instituţii şi un administrator de firmă au fost reţinuţi de poliţiştii din Alba pentru delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, fiind acuzaţi că ar fi creat un prejudiciu în valoare de peste 400.000 de lei, în urma achitării unor expertize şi studii de fezabilitate fictive, care ar fi trebuit să fie realizate în scopul extinderii reţelei de alimentare cu apă potabilă a unei comune.

Potrivit IPJ Alba, luni, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au efectuat o percheziţie la sediul unei instituţii publice din judeţul Alba, pentru documentarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite de săvârşirea de infracţiuni de delapidare, uz de fals, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la delapidare.

Surse judiciare au precizat că în cauză ar fi vorba despre primarul comunei Vinţu de Jos, Ioan Barbu, aflat la primul mandat.

Din cercetări a rezultat bănuiala rezonabilă că, în luna decembrie a anului 2020, instituţia, prin reprezentantul legal, ar fi încheiat 5 contracte de prestări servicii cu administratorul unei societăţi comerciale, din municipiul Bucureşti, reprezentată de un bărbat de 69 de ani, din Capitală, pentru întocmirea de studii de fezabilitate, expertiză tehnică şi studii de specialitate (topografic, geotehnic, hidrologic), în scopul extinderii reţelei de alimentare cu apă potabilă, pe raza unei comune, contra sumei de 427.805 lei.

Ulterior, cu toate că studiile nu au fost realizate, la nivelul instituţiei publice ar fi fost întocmite documente fictive de predare – primire şi ar fi fost achitată întreaga sumă contractată.

Cu ocazia percheziţiei efectuate la sediul instituţiei, au fost identificate şi ridicate documente care privesc posibila activitate infracţională a persoanelor vizate de anchetă.

Faţă de conducătorul instituţiei şi faţă de administratorul societăţii comerciale a fost luată măsura reţinerii, urmând ca în cursul zilei de marţi să fie prezentaţi în faţa magistraţilor, pentru dispunerea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate, mai arată sursa citată.

Încarcă mai mult
Load More In Justiție

Vezi Și

Ministrul ”nesănătății” Vlad Voiculescu, ar putea fi dat în judecată, după ce i-a sunat pe pacienții evacuați de la Foișor

Din moment ce datele de contact ale sunt confidențiale, de unde avea ministrul ”nesănătăți…