Acasă Justiție Procurorul care instrumentează dosarul alegerilor de la Sectorul 1 se pronunță: ”A fost fraudă”

Procurorul care instrumentează dosarul alegerilor de la Sectorul 1 se pronunță: ”A fost fraudă”

0
5,213

Scandalul alegerilor de la Sectorul 1 a luat amploare. De parcă tensiunile nu erau de-ajuns de mari, acum a venit şi procurorul Sorin Iaşinovschi, de la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, şi a pus paie pe foc.

Conform unui promo difuzat de Kanald D la emisiunea în care Denise Rifai îl va avea ca invitat pe Iaşinoscvhi, acesta din urmă a spus că au existat fraude la nivelul secţiilor de votare şi că intrarea în încăperea în care erau ţinuţi sacii cu voturi s-a făcut în mod nelegal.

Sorin Iaşinoscvhi este chiar procurorul care instrumentează dosarul. În ultimele luni au apărut de mai multe informaţii pe surse potrivit cărora câştigătorul real al alegerilor pentru funcţia de primar ar fi fost social-democratul Daniel Tudorache, nu Clotilde Armand, care a fost susţină de USR şi PNL.

Iaşinovschi ceruse să se pensioneze, însă cererea sa nu poate fi aprobată pentru că este cercetat disciplinar de Inspecţia Judiciară.

Secţia pentru procurori a CSM a suspendat în şedinţa din 18 mai cererea de eliberare din funcţie prin pensionare a procurorului Sorin Iașinovschi, de la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ).

Ancheta Secției speciale în dosarul privind alegerile locale din Sectorul 1 nu a fost finalizată, iar termenul a fost prelungit până la 1 august, la cererea Poliţiei Capitalei, care a invocat volumul mare de muncă, potrivit Parchetului General.

Instituția spune că din verificările făcute până acum nu s-a putut stabili diferenţa de voturi între candidaţi – Clotilde Armand și Dan Tudorache.

Fostul primar, Dan Tudorache, candidat la localele din 2020, a comentat cazul posibilei fraudării de la Sectorul 1.

Este o surpriză pe care o așteptam de opt luni de zile (…) toți am așteptat să vină un procuror, apoi instanța să ne spună ce s-a întâmplat în acele zile la Biroul Electoral al Sectorului 1.
Mă surprinde că a ieșit înainte să se prezinte oficial un comunicat (…) Am informații că a plecat deja în concediu procurorul.

Eu mi-aș dori ca după concediu să se întoarcă și să reia acest caz (…) Dacă CSM îi aproba dosarul de pensionare aș fi crezut că va renunța la acest dosar, dar atâta timp cât CSM nu i-a dat curs solicitării, procurorul va termina acest caz„, a explicat Dan Tudorache.

Fostul primar al Sectorului 1 a fost întrebat și ce crede că l-a determinat pe procurorul de caz să facă declarații înainte de un rezultat oficial și mai ales într-un interviu televizat. Dan Tudorache a explicat:

Ceea ce vă spun acum este un punct de vedere strict personal, eu cred că s-au făcut presiuni asupra lui și a spus efectiv ce s-a întâmplat în acest dosar. Asta este părerea mea, nu am alte informații, dar și pe mine m-a surprins că a ieșit înainte să prezinte sau să trimită în instantă dacă a fost fraudă (…) Sper ca justiția să își facă treaba„, a adăugat el.

Încarcă mai mult
Load More In Justiție

Vezi Și

Denunț depus la DNA pe numele lui Florin Cîțu și Mioarei Costin

Premierul Florin Cîţu, reclamat la DNA alături de fosta sa consilieră Mioara Costin în spe…