Acasă Justiție Sabotare? Noul ministru al Agriculturii, Petre Daea, urmează să fie chemat la DNA, în calitate de martor

Sabotare? Noul ministru al Agriculturii, Petre Daea, urmează să fie chemat la DNA, în calitate de martor

0
1,138

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, ar fi chemat la DNA, în calitate de martor, anunță Digi24, citând surse. El ar urma să se prezinte în fața procurorilor în dosarul fostului ministru al Agriculturii, Adrian Chesnoiu.

Acuzațiile DNA la adresa lui Adrian Chesnoiu.

Într-un prim comunicat de presă, procurorii DNA anunțau acuzațiile la adresa lui Adrian Chesnoiu: abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și instigare (sub forma participației improprii) la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru altul de foloase necuvenite (patru infracțiuni).

Acuzațiile, în fapt, ale procurorilor anticorupție:

În perioada 09 februarie – 11 aprilie 2022, ministrul ar fi determinat o persoană din subordine, la vremea respectivă membru în mai multe comisii de examinare, să-i furnizeze unui coleg (persoană de încredere a ministrului) o parte din subiectele concepute pentru probele scrise ce urmau a fi susținute cu ocazia organizării a patru concursuri pentru ocuparea unor posturi de: consilier clasa I, șef serviciu, director executiv adjunct și director executiv ai unor direcții județene.

Subiectele respective ar fi ajuns ulterior la patru candidați “agreați” dintre care, în urma susținerii probelor scrise și orale, doar trei au promovat concursurile respective.

De menționat este faptul că, la intervenția directă a ministrului, în cazul unuia dintre candidați, membrii comisiei ar fi fost nevoiți să-l promoveze pe acesta în condițiile în care nu obținuse un punctaj corespunzător. Ca urmare a acestui demers, persoana respectivă a fost numită în funcția de șef serviciu, obținând până în prezent venituri salariale în valoare de 33.782 lei.

Cererii transmise i-au fost atașate referatul întocmit de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, precum și un număr de șase volume cuprinzând copii ale dosarului de urmărire penală.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane a transmis, ulterior, DNA.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a mers în această dimineață la Călărași, pentru a verifica starea culturilor afectate de secetă. Încă de la primele ore ale dimineții, ministrul inspectează terenurile și stadiul lucrărilor de irigații.

Ministrul a prezentat, cu această ocazie, obiectivele pe care le are pentru a ajuta, într-un fel, culturile grav afectate de secetă din ultima vreme.

”În proiectele pe care le-am făcut și în proiectele pe care le executăm urmărim trei obiective mari:

  • primul obiectiv este acela de a realizat stațiile de pompare, să le echipăm cu mijloace moderne de pornire. Practic, să le automatizăm, să consume puțin curent

al doilea obiectiv este acela de a asigura secțiunea de scurgere. Curățim secțiunile de scurgere ale canalelor astfel încât apa să se ducă lin spre stațiile de punere sub presiune

  • al treilea obiectiv este acela de impermeabiliza canalul.

Aceste lucruri nu se văd. Pentru că, după cum ați văzut, m-ați pierdut în câmp. De ce m-ați pierdut în câmp? Canalele nu sunt pe marginea șoselei. Interesul nostru este să mergem la fața locului, să vedem despre ce este vorba, să construim în fiecare zi.

Iar pentru mine obiectivul de investiții este obiectivul țării, și este obiectivul statal care este vital pentru agricultură”, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Încarcă mai mult
Load More In Justiție

Vezi Și

Ciucă, Predoiu și comisarul Jourova, discuții despre finalizarea MCV în România: ”Justiția funcționează 100%”

Premierul Nicolae Ciucă a transmis, duminică, un mesaj de Ziua Justiţiei, în care afirmă c…