Acasă Justiție Scrisoare deschisă către ANCOM și Parlament: ”Fake News sub umbrelă prezidențială”

Scrisoare deschisă către ANCOM și Parlament: ”Fake News sub umbrelă prezidențială”

0
0
1,102

În ultima săptămână, cel mai mare fake news al pandemiei, fake news propagat și promovat de la cel mai înalt nivel, de președintele României Klaus Werner Iohannis, premierul României Ludovic Orban, ministrul sănătății din guvernul Orban, Nelu Tătaru, precum și de cele mai importante platforme media din România, așa zis oficiale și presupuse cu credibilitate, nu dăm aici nume, e de datoria ANCOM să se informeze și să ia măsuri, până acum nu a făcut-o, până acum s-au ocupat doar de site-uri mici, fără audiență, fără cititori, fără credibilitate și fără influență, doar așa, ca să își justifice activitatea!

Domnule Grindeanu, cum facem? Înțelegem că ANCOM nu are autoritate să îl suspende pe președintele și pe prim ministrul României, acolo e apanajul Parlamentului să ia atitudine, dar conform decretului de prelungire a stării de urgență pe teritoriul României nr. 240/2020, aveți autoritatea să suspendați emisia televiziunilor care ”propaghează” fake news, precum și a site-urilor web care fac același lucru! Sau, dacă te numești Digi24, ProTv, Realitatea, EuropaFM, etc, atunci nu e aplicabil?! E aplicabil doar dacă te numești site de știri de pe stânga punct ro?!

În baza Decretului de prelungire a stării de urgență pe teritoriul României nr. 240/2020, care prevede, la art. 91, alin. 3 că: ”Furnizorii de servicii de găzduire şi furnizorii de conținut sunt obligați ca, la decizia motivată a Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, să întrerupă imediat, cu informarea utilizatorilor, transmiterea într-o rețea de comunicații electronice ori stocarea conținutului, prin eliminarea acestuia la sursă, dacă prin conținutul respectiv se promovează știri false cu privire la evoluția COVID-19 și la măsurile de protecție și prevenire”.

Conform cu acest imens FAKE NEWS, pe care dumneavoastră ca autoritate vă faceți că nu îl vedeți, un om valoros pentru această țară a avut de suferit, a fost discreditat, marginalizat, decredibilizat, mazilit și dat afară pentru ceva ce nu a spus și nu a făcut și asta în plină pandemie, în plină stare de urgență, acum când România are nevoie, mai mult ca oricând, de eminențe, de specialiști, de medici, de epidemiologi, de competență, autoritate în domeniul medical și epidemiologic. de toată inteligența de care dispune această țară, de oameni care știu ce trebuie făcut, care știu cum să organizeze lucrurile astfel încât să scăpăm și să trecem prin această pandemia cât mai repede cu putință, cu un minim de pierderi de vieți omenești! Nu avem nevoie de politicieni oportuniști și cu agendă dublă, avem nevoie de profesioniști, iar doctorul, profesorul Adrian Streinu Cercel era unul dintre acei profesioniști, care tocmai datorită, sau din cauza competenței și verticalității de care a dat dovadă în ultimii ani, în ultimele săptămâni, în întreaga carieră, a fost mazilit, a fost eliminat și asta pe baza unui FAKE NEWS grosolan, vizibil și probat!

Într-o țară normală la cap, într-o ”Românie normală”, așa ceva este intolerabil și inacceptabil! Noi românii, chiar și minoritari fiind, 33% sau câți ne-om mai afla, vă solicităm să luați măsuri de urgență!

Încarcă mai mult
Load More In Justiție
Comments are closed.

Vezi Și

Procesul lui Vlad Pascu, judecătoarea Popoviciu, o nouă mostră de cinism, a întrebat-o pe mama Robertei, tânăra ucisă în accident, dacă a fost la înmormântare

Facebook 244 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Un nou termen în dosarul accidentu…