Acasă Lifestyle După ce România nu s-a calificat în finala progresismului, Suedia este ”marea” câştigătoare a ediţiei din acest an a Eurovision

După ce România nu s-a calificat în finala progresismului, Suedia este ”marea” câştigătoare a ediţiei din acest an a Eurovision

0
0
293

Suedia ,este câștigătoarea Eurovision 2023. Loreen a obținut marele premiu pentru a doua oară. Suedia este marea câștigătoare a ediției Eurovision 2023, cu piesa Tattoo, interpretată de Loreen.

Suedia a câștigat Eurovision 2023. Loreen, câştigătoare a competiției muzicale în 2012, a cucerit trofeul din acest an cu melodia „Tattoo”, un electrodance clasic, o combinaţie de voce de piept şi falsetto. Cea de-a 67-a ediţie a concursului s-a desfăşurat la Liverpool, oraşul natal al membrilor trupei The Beatles. România nu a reușit să se califice în finală.

Loreen este al doilea artist și prima femeie care câștigă Eurovision de două ori, după irlandezul Johnny Logan.

Este atât de copleșitor. Sunt atât de recunoscătoare. Nici în cele mai nebunești vise ale mele nu credeam că se va întâmpla asta”, a spus artista, potrivit BBC.

Victoria Suediei înseamnă că această țară va găzdui competiția de anul viitor, în ceea ce va fi cea de-a 50-a aniversare a victoriei istorice a trupei Abba, cu Waterloo, în 1974.

Loreen, care a câștigat ultima dată concursul în 2012, a învins-o pe finlandeza Käärijä.

Deși Eurovision 2022 a fost câștigat de grupul ucrainean Kalush Orchestra cu „Stefania”, un cântec ce combină ritmuri hip-hop şi muzică tradiţională, din cauza invaziei ruse, ediția din acest an a fost găzduită de orașul britanic Liverpool. Unul dintre momentele marcante ale competiției a fost tributul adus oraşului care a dat lumii cea mai bună muzică, două echipe de fotbal şi jocul cuvintelor încrucişate. Italianul Mahmood a cântat o versiune a „Imagine” de John Lennon. Fosta câştigătoare a Israelului, Netta, a cântat „You Spin Me Round (Like A Record)”. Melodia „Whole Again” a fost cântată de islandezul Daði Freyrsings, spre bucuria spectatorilor. Suedeza Cornelia Jakobs, care a ajuns pe locul patru cu piesa „Hold Me Closer”, la Torino anul trecut, a reinterpretat hitul „I Turn To You”, lansat de Melanie C în 1999. Duncan Laurence din Regatul Ţărilor de Jos, care a câştigat Eurovision în 2019 cu „Arcade”, a cântat „You’ll Never Walk Alone”.

Concurusul muzical a fost găzduit de Liverpool, în numele Ucrainei, țara afecatată de război.

Spectacolul a început cu câștigătorii de anul trecut, Kalush Orchestra, care au interpretat o versiune extinsă a cântecului lor „Stefania”.

Trupa a interpretat și noul single „Changes”, transmițând un mesaj de sfidare la adresa Rusiei: „Dă totul până la capăt / Eliberează-mă”.

A fost prima dintre numeroasele referiri la război, într-un spectacol care a avut un ton mai politic decât majoritatea edițiilor Eurovision.

Formația croată Let 3! a interpretat un cântec în care a făcut trimitere la Vladimir Putin, în timp ce trupa cehă Vesna a cântat în ucraineană „Suntem cu tine în inimile noastre”.

26 de țări au luptat în finala Eurovision Song Contest 2023 pentru marele trofeu, dar Suedia a câștigat concursul, în urma votului cumulat al juriilor de specialitate și al publicului. Este a doua oară când Loreen câștigă trofeul pentru Suedia, după victoria din 2012, cu piesa ”Euphoria“, unul dintre cele mai mari hituri lansate în in istoria concursului.

Cele 26 de țări care au participat în finala Eurovision 2023 au fost Austria, Portugalia, Elveţia, Polonia, Serbia, Franţa, Cipru, Spania, Suedia, Albania, Italia, Estonia, Finlanda, Cehia, Australia, Belgia, Armenia, Moldova, Ucraina, Norvegia, Germania, Lituania, Israel, Slovenia, Croaţia şi Marea Britanie.

România nu s-a calificat în finala Eurovision 2023. Theodor Andrei, cu piesa „D.G.T. (Off and on)”, nu a reușit să treacă de semifinala a doua a concursului muzical, desfășurată joi seară la Liverpool, în Marea Britanie.

Delegația României a avut parte de un eșec răsunător la cea de-a doua semifinală a concursului Eurovision 2023, desfășurată joi seară, la Liverpool.

Reprezentantul țării noastre, Theodor Andrei, nu s-a calificat în etapa finală a concursului muzical, deși piesa sa a fost apreciată de publicul prezent pe arena din Liverpool.

În marea finală, care va avea loc sâmbătă seară, s-au calificat zece țări, anume: Albania, Cipru, Estonia, Belgia, Austria, Lituania, Polonia, Australia, Armenia și Slovenia.

Eurovision Song Contest este unul dintre cele mai longevive și mai urmărite programe de televiziune din lume, fiind transmis în Europa, Australia, Asia și Statele Unite ale Americii.

România participă la acest concurs din 1993, iar cele mai bune rezultate au fost obținute de Luminița Anghel, în 2005, Mihai Trăistariu, în 2006, și Paula Seling împreună cu Ovi, în 2010.

Ediţia din 2023 a Eurovision Song Contest are loc în Marea Britanie, care organizează concursul în numele Ucrainei, din cauza războiului declanşat pe teritoriul acestei ţări.

Semifinalele şi finala, care se desfăşoară la Liverpool Arena sub sloganul „United by Music”.

Eurovision Song Contest este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională organizată de European Broadcasting Union (EBU) – cea mai mare asociaţie din Europa a televiziunilor publice.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006).

Cele zece țări calificate în finala Eurovision 2023, în urma prestațiilor din cea de-a doua semifinală, au fost:

  • Albania
  • Cipru
  • Estonia
  • Belgia
  • Austria
  • Lituania
  • Polonia
  • Australia
  • Armenia
  • Slovenia


Încarcă mai mult
Load More In Lifestyle
Comments are closed.

Vezi Și

Târgul de Crăciun din Arad, se deschide pe 30 noiembrie. ”O roată panoramică de 30 de metri se va înălţa în centrul oraşului.”

Târgul de Crăciun din Arad, se deschide pe 30 noiembrie. ”O roată panoramică de 30 de metr…