Acasă Lifestyle În timp ce concertul lui Armin van Buuren din Piața Constituției, a fost amânat cu un an, 30.000 de oameni au participat la iMapp Bucharest 2021, în weekendul trecut

În timp ce concertul lui Armin van Buuren din Piața Constituției, a fost amânat cu un an, 30.000 de oameni au participat la iMapp Bucharest 2021, în weekendul trecut

0
315

Cel mai mare eveniment de new media art din România şi în top 3 concursuri de video mapping la nivel internaţional, IMAPP BUCHAREST – WINNERS LEAGUE, organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin CREART, cu sprijinul Camerei Deputaţilor, a avut loc sâmbătă în Piaţa Constituţiei şi a adunat un public de 30.000 de oameni.

Graţie unui parteneriat încheiat cu 5 dintre cele mai importante festivaluri de video mapping din lume – Borealis (S.U.A.), Genius Loci Weimar (Germania), Kyiv Lights Festival (Ucraina), One minute projection mapping competition (Japonia) şi Zsolnay Light Festival (Ungaria) – pentru al doilea an la rând, iMapp Bucharest a fost Winners League – Liga Câştigătorilor.

Finaliştii ale căror lucrări vizuale au fost proiectate în cadrul evenimentului sunt câştigătorii celor 5 festivaluri partenere, precum şi câştigătorul Premiului Juriului la ediţia iMapp Bucharest din 2019: FLIGHTGRAF, JONAS DENZEL, DIES_, LI CHENG, DARKLIGHT STUDIO, MICHELE PUSCEDDU. Faţada Palatului Parlamentului, cea mai mare suprafaţă de proiecţie din lume, s-a transformat în harta lumii video mapping-ului, fiecare artist finalist prezentând propria viziune asupra modului în care descoperă şi explorează această lume prin prisma experienţelor sale. Fiecare proiecţie a durat 3 minute şi a folosit o impresionantă rezoluţie 8K. Imagini 3D complexe au personalizat şi reinterpretat faţada de 23.000 de metri pătraţi a Palatului Parlamentului, printr-un spectacol de sunet, lumină şi culoare.

Tema din acest an, ”THE SHOW MUST GO ON”, a prezentat domenii de impact în societatea contemporană (arta, muzica, sportul, educaţia şi turismul), care au capacitatea de a se reinventa şi de a asigura dinamismul unei vieţi care ne-a lipsit tuturor atât de mult în ultimii doi ani.

La sfârşitul concursului internaţional de video mapping, juriul – alcătuit din reprezentanţi marcanţi ai industriei audiovizuale din întreaga lume – a decis câştigătorul iMapp Bucharest – Winners League: JONAS DENZEL (Germania), care a prezentat lucrarea interactivă „Beatlights”. Jonas Denzel este câştigătorul ultimei ediţii a festivalului Genius Loci Weimar din Germania, regizor şi artist vizual, creator de instalaţii de lumină, video mapping şi film documentar. Este cunoscut în multe oraşe din Germania şi Statele Unite ale Americii pentru proiectele sale realizate pentru spaţii publice.

În deschiderea show-urilor de video mapping, experienţa concertelor live a fost de nepreţuit. Ne-au lipsit tuturor, fie artişti sau spectatori, vibraţia muzicii live, dansul, fredonatul versurilor preferate şi energia aplauzelor sincere. DJ CS84 a asigurat atmosfera în primele ore, iar trupa SUBCARPAŢI a concertat pe scena iMapp Bucharest.

Acolo unde iMapp Bucharest 2021 organizat de Primăria Municipiului Bucureşti a avut loc cu 30.000 de oameni exact în aceeași locație, concertul lui Armin van Buuren, programat să aibă loc pe 25 septembrie în Piața Constituției din București, a fost amânat cu un an, din cauza înmulțirii cazurilor Covid și creșterea indicelui de incidență.

Circumstanțele din lumea în care trăim se schimbă rapid. Din păcate, din cauza numărului în creștere de cazuri Covid-19 din București, organizatorii Sound of Bucharest, împreună cu Primăria Municipiului Bucureşti, au decis amânarea evenimentului pentru 24 septembrie 2022”, transmit organizatorii.

România, eram atât de aproape să dansăm împreună la cel mai mare solo show al meu. Mi se frânge inima că în acest moment, din cauza situaţiei provocate de pandemie, nu avem altă opţiune decât să amânăm evenimentul pentru 24 septembrie 2022. Echipa mea a muncit neîncetat pentru a organiza un show extraordinar. (…) Vă promit că anul viitor veţi lua parte la un show memorabil. Până atunci, aveţi grijă de voi”, a scris Armin van Buuren pe Facebook.

Încarcă mai mult
Load More In Lifestyle

Vezi Și

Hashtagista Oana Pellea, bagă și ea capul în poza cu actrița Viorica Vodă, după ce aceasta a spus că a fost hărțuită: „Trebuie să dea nume”

Declaraţiile Vioricăi Vodă pe scena Galei Premiilor Gopo continuă să facă valuri. Iar actr…