Acasă Lifestyle Rata divorțurilor în creștere la nivel global în ultimul an, pandemia nu face bine vieții de cuplu

Rata divorțurilor în creștere la nivel global în ultimul an, pandemia nu face bine vieții de cuplu

0
39

Numărul căsătoriilor în timpl pandemiei a scăzut considerabil, în timp ce numărul divorțurilor a crescut în ultimul an. Și violențele domestice au fost de asemenea în creștere, în perioada în care România a fost în lockdown.

Presiunea izolării a dus la iritabilitate și anxietate, care s-au lăsat, în cele mai multe cazuri, cu divorțuri și separări.

Ziua nunții este momentul cel mai frumos din viață unui cuplu. Numai că, în ultimul an, în cauza restricțiilor sanitare dar și a presiunii izolării, tot mai puține cupluri decid să facă marele pas.

Condorm statisticilor, presiunea pandemiei de coronavirus a împins multe cupluri la separare. Faptul că partenerii au fost obligați să lucreze de acasă a dus la certuri inevitabile iar acestea, la rândul lor, au dus la creșterea alarmantă a numărului de divorțuri.

Soluția optimă pentru cei care se simt apăsați de problemele de cuplu poate fi o vizită la psiholog. Aceștia pot găși răspunsuri la cele mai negre temeri și soluțiile cele mai bune pentru situațiile prin care trec.

Pandemia a triplat numărul divorțurilor din România:

Carantina dăunează grav vieții de cuplu, cel puțin asta arată numărul impresionant de divorțuri cerute la nivel mondial de când a început criza din sănătate.

În cabinetele de avocatură de la noi, cererile de desfacere a căsătoriei s-au triplat față de perioada de dinaintea pandemiei.

În perioada de lockdwn din 2020, avocații români au fost asaltați la propriu de soți care nu se mai înțeleg. Dintre cei care s-au interesat de condițile în care pot cere divorțul, foarte puțini au renunțat la idee ulterior.

Principala cauză a divorțurilor este lipsa banilor, spun avocații, dar nu singura. Conform cererilor de până acum, infidelitățile virtuale și certurile dese sunt alte două motive frecvente.

Deși în România nu există încă o statistică oficială, fenomenul divorțurilor în vreme de pandemie este confirmat de psihologi.

Situația este similară în toată lumea. În New York cazurile de divorț s-au dublat încă de anul trecut iar în China cererile de desfacere a căsătoriilor au crescut alarmant.

Încarcă mai mult
Load More In Lifestyle
Comments are closed.

Vezi Și

Organizatorii Untold și Neversea, propun ca accesul la festival să fie pe bază de certificat de vaccinare, test de anticorpi sau test rapid Covid-19

Organizatorii Untold și Neversea, propun organizarea festivalurilor cu public, iar intrare…