Acasă Lifestyle Viermii de făină galbeni uscați, au fost aprobați ca aliment în Uniunea Europeană

Viermii de făină galbeni uscați, au fost aprobați ca aliment în Uniunea Europeană

0
617

Comisia Europeană, a anunțat că utilizarea viermilor de făină galbeni uscați ca aliment a fost aprobată de către statele membre.

Astăzi, 4 mai, statele membre au aprobat o propunere a Comisiei Europene care permite utilizarea viermilor de făină galbeni uscați ca aliment nou, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene.

Conform documentului, această primă autorizare de introducere a insectelor pe piața UE ca alimente noi are loc în urma unei evaluări științifice riguroase efectuate de EFSA.

Noul aliment se poate consuma ca gustare, sub formă de insecte uscate întregi, sau ca ingredient al unor produse alimentare, de exemplu sub formă de pudră în produse proteice, biscuiți sau produse pe bază de aluat.

În evaluarea făcută acestui tip de viermi galbeni am observat că ni s-a propus folosirea lor ca ingrediente pentru biscuiți, paste, sau feluri de mâncare pe bază de legume, chiar și batoane de energie. Dar, avem alte solicitări pe care le analizăm acum și vedem că există un interes în a consuma o astfel de hrană inovatoare ca ingredient într-o mare varietate de mâncăruri, cum ar fi carne artificială, cârnați, băuturi, a explicat Ermolaos Ververis, de la Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară.

Europa este lider în domeniul start-up-urilor care se ocupă cu creșterea insectelor după ce le-a inclus pe lista alimentelor sustenabile. Autoritățile europene au alocat fonduri pentru cercetare și facilități de producție, iar blocul comunitar permite deja folosirea insectelor pentru hrana peștilor, câinilor și pisicilor.

Aproximativ 2.000 de specii de insecte sunt folosite pe Glob, însă mulți consumatori europeni privesc cu repulsie acest tip de hrană.

Încarcă mai mult
Load More In Lifestyle

Vezi Și

Condițiile prin care vom putea participa la concerte și festivaluri în aer liber în 2021

O serie de modificări pentru condițiile de participare la evenimentele și concertele în ae…