Acasă Opinie AOA nu suportă critica, cenzură discreționar duplicitară, pe pagina de facebook a festivalului Arad Open Air, care nu e chiar atât de deschis

AOA nu suportă critica, cenzură discreționar duplicitară, pe pagina de facebook a festivalului Arad Open Air, care nu e chiar atât de deschis

0
12
376

Că Aradul nu mai e de mai bine de 20 de ani, ”Perla vestului”, cea pe care o știam cu toții, e deja evident și pentru cei mai puțin dintre mofturoșii arădeni. Dar cu toate astea, repetăm și perpetuăm aceleași grșeli, într-un lanț parcă infinit al masochismului, din 4 în 4 ani.

Ce treabă au alegerile, cu urbea în care trăim? Totul!

Din păcate, nici multe din evenimentele care încă mai au loc prin Municipiul Arad, private sau de la bugetul Primăriei, nu fac rabat de la declinul local.

Se zice că, omul sfințește locul și se mai zice, la fel de neaoș, că, cum e turcu’ și pistolu și bine se zice, căci toate aceste ziceri, au o legătură reală în realitate, realitate cu care din păcate ne obișnuim și de care ne lovim fiecare dintre noi, zi de zi.

Acolo unde Craiova, cu primar PSD, că tot ne plăcea mult asta cu ”Ciuma Roșie”, a reușit să plămădească un renume de festival, în doar doi ani, ca să nu mai pomenim de alte inițiative mult mai inspirate, Aradul cu al său ”Arad Open Air Festival”, AOA, după 6 ediții, se zbate încă în derizoriu și mediocritate.

Unele guri răutăcioase, ar putea comenta cu malițiozitate…”Așa oraș, așa festival” și probabil că ar avea dreptate.

Mulți dintre ei, nemulțumiți de mediocritatea și insuccesul brand-ului, chiar o și fac pe pagina de facebook a fesivalului, mulți dintre ei festivalieri vechi și o fac fără să știe, sub spectrul cenzurii și al interdicției, că îi așteaptă exodul.

De ce înțelege ”Arad Open Air” să își trateze festivalierii astfel? De ce alege cenzura, în locul criticii constructive, de ce alege să îi alunge, să îi desconsidere, să îi persifleze și să îi umilească? Răspunsul ar putea veni, destul de facil. Poate pentru că, e mai facil așa?! Poate pentru că, așa au fost învățați?! Poate pentru că, lucrurile sunt într-atât de deteriorate, încât, din punct de vedere al marketingului, niciun fel de critică, chiar și constructivă, nu mai poate fi tolerată, acceptată pe pagina de facebook, acolo unde tinerii arădeni dezamăgiți, încearcă să își exprime frustrarea, că în urbea lor, nu pot beneficia de un produs de calitate, așa cum multe alte Municipii, au demonstrat că se poate.

Dar până la urmă, de ce ar face altfel, acolo unde propriul lor primar, urmașul lui Falcă, ”liberalul” Călin Bibarț, blochează arădenii critici cu politica de administrare a Aradului, după bunul plac. Până la urmă, e mai ușor să ascunzi gunoiul sub preș, decât să îți asumi critca! Și din câte se pare, asta se numește ”liberalism”, chiar dacă e exact pe contrasens cu principiile liberale.

De la ”Arad Open Air Festival”, fiind de aici, de-al nostru, aveam pretenții mari și ca mine, probabil, mulți alți arădeni care își exprimă dezaprobul pe pagina de facebook a festivalului. Unii, mai puțin virulenți și profunzi, sunt pur și simplu tolerați, alții, articulați, specifici și constructivi în critica lor, sunt interziși, bann-ați de la accesul pe pagina festivalului, cea care ar trebui să le pună la dispoziție informațiile ”incluse” în prețul abonamentului.

E asta o politică demnă de marile festivaluri? Evident nu! Tocmai de aceea, acele festivaluri au și crescut, au evoluat, s-au multiplicat în popularitate, pe când noi/ei, regresează, sezon după sezon, căci pentru administratorii paginii Arad Open Festival, un festival deloc deschis, închistat în vremuri de mult apuse, că tot ne dorim ipocrit ”O țară ca afară”, un festival ca afară, să critici managementul festivalului, e egal, sinonim, cu a critica artiștii, care ”evident”, sunt dincolo de orice fel de critică!

Să îți dorești pe scenă artiști mai buni, de top, populari, căutați și doriți de tineri, a devenit echivalent cu indezitabilul. Să îți dorești un festival la care să mergi cu plăcere, la care să fi dispus să plătești mai mult pentru o calitate mai mare și de care să fi mândru, a devenit sinonim cu cenzura, ecluderea. ”Nu jigniți artiștii?”, a devenit o justificare la îndemână.

Dragă AOA, doar pentru că arădenii își doresc artiști mai buni, de top, nu înseamnă automat, că îi jignim pe cei pe care tu, prin bugetul, interesul, sau dezinteresul tău, îi urci pe scenă.

În accepțiunea agramată și evident deformată a administratorului paginii ”Arad Open Air”, opiniile personale vizavi de ce primești pentru banii pe care îi plătești pe abonament, le păstrezi pentru tine, pe pagina festivalului, postezi doar uralele și bezelele aplaudate.

Un Festival care se respectă, ar trebui să angajeze firme de PR cu angajați și administratori de rețele competenți, prezenți, implicați, care să reprezinte în concordanță cu ultimele cerințe imaginea Festivalului și nu să o afecteze, deeterioreze, prin orgolii mărunte și apucături dictatoriale. Că ”Arad Open Air”, înțelege să își deterioreze chiar și mai mult imaginea, contractând astfel de dirme, spune chiar și mai multe despre interesul precar arătat acestui eveniment plecat spre derizoriu.

De astfel de cenzură, am avut parte și eu. Mai jos, redau în întegime, cam cum înțeleg administratorii paginii de facebook ”Arad Open Air”, să interacționeze cu abonații paginii și plătitorii de abonamente, concluzia o trageți voi:

Arad Open Air Festival Festival

13:45

Ai trimis: Salut! De ce blocați abonații a căror opinii le considerați critice? De plătit abonamentul suntem buni, dar să ne exprimăm opinia nu? Așa înțelege AOA să relaționeze, prin cenzură? Vă notific, că răspunsul dvs va apărea într-un articol din Critic Media!

Ai trimis: Tocmai ce ați blocat un profil care avea critici pertinente la adresa AOA și care întâmplător, era jurnalist!

Ai trimis: Da, puteți continua cu răspunsul, se va da quote în articol, din curtoazie, vă dau posibilitea unui răspuns!

Ai trimis: De ce înțelege AOA să cenzureze abonații critici?

Ai trimis: Tocmai ați blocat un abonat!

Ai trimis: Dani Boariu

Ai trimis: Jurnalist la criticmedia.ro

Ai trimis :Vrem să știm de ce!

Arad Open Air Festival: Si ce are daca e jurnalist. Sa invete sa vb decent

Arad Open Air Festival: Opiniile se fac intr-un mod civilizat

Arad Open Air Festival: daca vrea sa scrie ceva cum vrea el sa o faca pe pagina personala

Arad Open Air Festival: O zi frumoasa

I-ai răspuns Arad Open Air Festival: Tot ce a scris, a scris argumentat și decent! Avem toate capturile postărilor. Cred, că nu aveți proprietatea termenilor și nu știți ce e aia decență. Decență înseamnă să îți asumi și critica și să faci ceva pozitiv din asta și să nu cenzurezi, indiferent că îți convin opiniile sau nu, că tot vreți cu ipocrizie, o țară ca afară!

Ai trimis: Nu-i puteți cenzura pe toți, sau puteți, dar la fel de bine puteți închide și porțile festivalului, căci presa nu o puteți cenzura și la cum merg, sau mai degrabă nu merg lucrurile la AOA, aveți nevoie de presă!

Ai trimis: ”Și ce dacă e jurnalist” nu cred că e o abordare ”decentă”, ca să nu spun potrivită! Dar, se va consemna!

Ai trimis: Poate superiorii dvs vor considera diferit!

Ai trimis: În fond, sunteți doar un admin de cont, care face abuzuri, cenzurează și care nu își cunoaște bine atribuțiunile!

Ai trimis: Putem înțelege asta!

Ai trimis: Dar nu putem tolera și trece cu vedere!

Ai trimis: Critica nu este egală cu lipsa de ”decență”, nu s-au încălcat reguli, nu s-au folosit injurii. Ironia și sarcasmul e apanajul oamenilor inteligenți, dar nici măcar asta nu denotă lipsa de ”decență” și nu justifică cenzura, care e evident parte din politica falimentară a AOA, sau poate doar a unui administrator mai puțin inspirat și tolerant!

Ai trimis: Rămâne de văzut!

Arad Open Air Festival: Va mai explic inca o data, nu admitem pe pagina oficiala pt un artist pe care il platim ca e bun sau nu ..

Arad Open Air Festival: Puteti pe critic pe pagina dvs sa va prezentati opinia parerile,

I-ai răspuns Arad Open Air Festival: Tot cenzură se numește. Exact despre asta e vorba în conceptul criticii. Să poți avea o opinie, indiferent care e! Dar nu opinia despre artiști a fost motivul pe care ați bann-at acel abonat, căci nu a avut o astfell de opinie targetată, l-ați interzis pentru postările vizavi de festival în ansamblul lui și despre lucrurile bune care s-ar putea face și nu se fac, aspect care nu a adus vreo ”atingere” vreunui ”artist” care evident e dincolo de orice fel de critică.

Ai trimis: Capturile postărilor vă contrazic!

Ai trimis: Dvs sunteți cel ce ați abuzat de politicile de administrare a paginii, printr-o apreciere subiectivă și poate că, nu sunteți cel mai în măsură să continuați în a administra pagina!

Ai trimis: Vom pune acest aspect în discuție!

Ai trimis: Ori AOA ca entitate juridică, cenzurează, ori, doar administratorul paginii după bunul plac!

Arad Open Air Festival: Astept stirea sa discutam juridic cu tot cu capturi

Arad Open Air Festival: 0749480***

Arad Open Air Festival: O zi buna

I-ai răspuns Arad Open Air Festival: Așteptați!

I-ai răspuns: Eventual moral, competent sau etic! Cenzura nu are nimic de-a face cu juridicul. Până la urmă, e strict problema dvs cum vă gestionați eșecul!

Nu s-a trimis

I-ai răspuns Arad Open Air Festival: O zi prolifică în cenzură să aveți!

Nu s-a trimis

Ai trimis: Trei sferturi din postările rămase, sunt critice la adresa artiștilor și nu pare să vă deranjeze, fapt care vă contrazice flagrant, nu criticile la adresa artiștilor vă deranjează, ci la adresa festivalului și a organizatorilor!

Nu s-a trimis

PS. Aici, cu ”Nu s-a trimis”, al doilea cont de pe care s-a purtat dialogul, a fost resstricționat în bunul mers al criuticii și progresului asumat, de către administratorul ”Arad Open Air”.

Primul cont de pe care s-au făcut postările critice, dar pertinente și constructive la adresa managementului ”Arad Open Air”, a fost blocat, pe motiv că, aducere ”atingere artiștilor”. Al doilea cont, cel de pe care s-a realizat ”dialogul” cu administratorul contului de facebook ”Arad Open Air”, a fost blocat, doar pentru simplul fapt, că adminul, angajatul sau proprietarul firmei de PR, se simțea plictisit, sictirit sau agasat de avalanșa de întrebări și nu mai avea chef să răspundă. Poate conducerea festivalului, găsește de cuviință să ia măsuri în acest sens, cât încă mai avem ce.

Încarcă mai mult
Load More In Opinie
Comments are closed.

Vezi Și

Tusea și Junghiul la Arad Open Air, ”liberalul” Glad Varga, predă ștafeta dezastrului, spre un alt dubios potențat al Aradului, Ovidiu Palcu

Că Aradul ”liberalilor” abundă de potențați cu pretenții de ”oameni de afaceri”, protejați…