Acasă Opinie Despre ”coincidențe”, manipulare, control, abuzuri și putere

Despre ”coincidențe”, manipulare, control, abuzuri și putere

0
4
695

În luna aprilie, imediat după instaurarea primei stări de urgență în România, scriam întrebându-mă retoric dacă drepturile și libertățile fundamentele odată confiscate, vor mai fi și redate înapoi cetățenilor. Pentru că drepturile sunt mai ușor de îngrădit și limitat (iar noi românii am renunțat la ele atât de ușor și benevol), decât de înapoiat beneficiarilor de drept, cetățenii.

Pentru că o națiune înspăimântată, sărăcită, despuiată de toate drepturile elementare conferite de Constituție, inclusiv dreptul la proprietate, e mai ușor de controlat, de manevrat, de îndoctrinat și de manipulat. De ce ar reinstaura cineva starea de normalitate și democrația, atunci când dictatura e mult mai la îndemână, nu-i așa?!

Au făcut-o și continuă să o facă, în numele siguranței cetățeanului (desigur), au încălcat și continuă să încalce litera Constituției, au nesocotit deciziile Curții Constituționale, ba mai mult de atât, premierul României a și instigat într-un mod dement și lipsit de orice sens, la nerespectarea deciziilor CCR.

Putem să credem orice, încă acest drept nu ne-a fost suprimat de tot, putem să credem chiar și în coincidențe și în Santa Klaus, putem să credem naiv și faptul că, de fiecare dată când o lege, HG sau o stare trebuie să treacă prin Parlament, numărul cazurilor de noi infectări zilnice cu Covid cresc exponențial, putem să credem că e o pură coincidență că exact cu o lună în urmă, pe 09 iunie, președintele Klaus ieșea și făcea apel la responsabilitatea parlamentarilor.

Sau…putem să credem ce e e deja evident, că suntem în cel mai abject și ticălos mod cu putință, manipulați, mințiți, supuși abuzurilor și controlați de actuala putere PNL-Iohannis-Orban! Pentru că sete de putere, pentru că alegeri și pentru că interese financiare.

Nu știu dacă vom mai avea în această vară o altă stare de urgență, probabil că dacă interesele politice și financiare o vor dicta, vom avea, dar cu siguranță vom avea o continuitate pe starea de alertă și restrângerea din nou a anumitor drepturi și libertăți, dar aș putea paria, că imediat după ce ”Legea Carantinei și Izolării” va trece prin Parlament odată cu prelungirea Stării de Alertă, cazurile noi declarate vor începe să scadă!

Din păcate pentru sectorul HORECA greu lovit de actualul guvern, deschiderea Restaurantelor va fi din nou amânată pentru o dată ulterioară.

Și uite așa trece vara pe lângă noi, în curând o să vină toamna și ipocrit vom fi chemați din nou la urne, unde desigur nu ne vom infecta, pentru că Covidului nu îi place politica, la urne ca să îi votăm și să le oferim puterea totală, absolută, iar noi ca o turmă obedientă și masochistă, cu siguranță o vom face!

Încarcă mai mult
Load More In Opinie
Comments are closed.

Vezi Și

”Xena” Iovanovici se simte atacată psihoemoțional și cibernetic, Silvestru Şoşoacă, brăţarat de Miliție: ”Trebuie test psihologic, că intră toţi nebunii în Parlament”

Facebook 25 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email ”Xena” Ivanovici se simte atacată p…