Acasă Opinie Guvernarea PNL vs Guvernarea PSD în era Iohannis

Guvernarea PNL vs Guvernarea PSD în era Iohannis

0
2
982

Vom încerca să facem comparațiile între cele două guvernări, mai mult prin prisma mediului în care s-au desfășurat acestea și mai puțin prin cea a rezultatelor și a competențelor, care sunt evidente și deja statistice!

Guvernarea PSD a guvernat încă de la început timorată, slăbită, șubrezită, decredibilizată și atacată din toate părțile, de hashtag, de ”ONEGE-uri”, de multinaționale, de Bruxelles, de Europarlamentarii trădători de țară, cu mandat clar să bârfească, pârască și să își arate cu degetul propria guvernare, prin mistificări, minciuni, exagerări și nu să își susțină propria țară și guvernul propriei țări, conform cu mandatul dat de cetățenii votanți și indiferent de coloratura și interesele politice.

Guvrnarea PSD a avut parte de proteste aproape zilnice, protestatari cu simbrie, bine pregătiți, școliți și finanțați prin ONG-urile lui Șoroș, adevărate locomotive echipate logistic și organizatoric, cu prezență masivă în online și capabile să disloce aproape instantaneu, mase mari de oameni. Protestele de acum celebre, violențele, instigările și manipulările din 10 August, au fost și au rămas (necinstit) pietre de moară agățate de gâtul guvernării PSD.

Guvernarea PSD a guvernat cu ostilitatea tuturor partidelor politice, dintre care un USR și un PNL isterizat, guraliv, violent și recalcitrant, o întreagă nebunie cu recuzite, cu boxe și cu plăcuțe care mai de care mai suedeze prin Parlament, toate proiectele de lege, bune sau rele și în lipsa unei majorități fizice în Parlament, erau contestate astfel, iar mai departe isteria se prelungea virulent și în Piața Victoriei, seară de seară.

Guvernarea PSD l-a avut ca dușman declarat, încă de la început, pe președintele Klaus Iohannis, președinte care în loc să se ocupe de atribuțiile ce îi revin conform literei Constituției, s-a transformat în trompeta numărul unu, catapulta numărul unul, care cu motiv și de cele mai multe ori fără motiv, trimitea zilnic de la cel mai înalt pupitru al statului, cel prezidențial, ghiulele otrăvite către Guvern.

Guvernarea PSD, care a avut parte nu de un președinte al tuturor românilor, ci de un președinte al PNL, un președinte doar al românilor ce îl adulau și susțineau bălos fără niciun fel de opoziție, un președinte ostil, subiectiv, părtinitor, oportunist și neconstituțional, un președinte sabotor, președintele ”Bățul prin gard”.

Guvernarea PSD a avut parte și de un DNA targetat și cu agendă politică în fabricarea de dosare și decredibilizarea politicienilor și guvernanților indezirabili.

Cum să guvernezi în halul ăsta? Aproape imposibil! Cu toate astea, au făcut-o, au dat în folosință și tronsonul 3 și 4 al autostrăzii Lugoj Deva, au majorat și salarii, alocații și pensii, au intervenit în schimbarea legii pensilor, legilor justiției, etc.

Nimic nu a fost pe placul electoratului, tot ce vedeau și auzeau aceștia, erau reverberațiile plăcuței suedeze, plăcuță adusă la rang de ”opinie politică” de către însuși președintele anti pesedist, Klaus Werner Iohannis.

În schimb, de cealaltă parte, după ce au preluau puterea în Noiembrie 2019 cu vădita intenție de a profita electoal la alegerile prezidențiale și mai apoi declanșarea de alegeri anticipate și preluarea totală a puterii în România, cât încă erau sus pe valul încrederii electorale, au început să își dea cu stângul în dreptul cu ”uite guvernarea, nu e guvernarea”, în timp ce ”boala” se apropia rapid de granițele țării.

Guvernarea PNL a pornit pe cai mari, cu o încredere și o toleranță în rândul populației, enormă, veneau pe ”praf de stele” în urma vacuumului generat de realegerea președintelui Iohannis cu 66%.

Guvernarea PNL nu a avut și nici nu au parte de opoziția partidelor aflate în Parlament în așa zisa ”opoziție”, cel puțin nu așa cum a avut PSD-ALDE, ba dimpotrivă, au avut parte de o ”opoziție” castrată și prielnică, toate propunerile președintelui Klaus Iohannis, conducătorul de facto a actualului guvern, au trecut servil și fără cârâială prea mare, cu ajutorul PSD-ului.

Guvernarea PNL nu a avut parte de proteste masive în stradă, ci mai degrabă doar unele timide și fără o voce puternică împotriva guvernului, împotriva președintelui Iohannis, fără violențe și fără plăcuțe suedeze.

Guvernarea PNL nu a guvernat sub stigmatul inerent al cătușelor, cătușe oferite altădată cu mărinimie ”corupților și penalilor” de la PSD, au știut că orice abuz, orice faptă penală comisă, va fi ignorată, mușamalizată, ștearsă cu buretele (vezi cazul Cîțu și defrișările, cazul achizițiilor fără licitație, etc).

Guvernarea PNL nu a avut un președinte ostil, ba dimpotrivă, un președinte protector, subiectiv și părtinitor, un stâlp de care ”guvernarea Orban” se agață la fiecare declarație neinspirată, mârșăvie, indiscreție, ticăloșie sau fărădelege comisă.

Guvernul PNL își permite cu acordul tacit și complicitatea populației…să facă orice, să demită liftiere, doar pentru că uite așa, să trimită oameni discreționar la sparanghel, atunci când noi restul eram arestați în case, să ignore votul parlamentului cu privire la miniștrii demiși prin moțiuni de cenzură simple, să tolereze toate declarațiile demente ale miniștrilor Cîțu, Violeta, Anisie, Ștefan, Vela, etc, doar pentru că sunt ”liberali” și desigur, ”liberalii știu ei ce fac”, să abuzeze de stări de urgență, de stări de alertă, să dea amenzi neconstituționale, să se bâlbâie incompetent pe măsuri, să organizeze chefuri cu băuturi, trabuce, fără măști și distanțare socială, acolo unde noi muritorii de rând nu aveam voie să bem nici măcar un cico la o terasă, să nu respecte legea pensiilor, să considere ei discreționar câte procente și când, câtă alocație și când, să…și exemplele ar putea continua.

Eh, așa să tot guvernezi! E echitabil nu?! Suntem noi o țară normală la cap? Probabil că nu, 66% au demonstrat asta. Dar atunci când p întreagă planetă alunecă îngrijorător pe panda demenței, a descreierării, a urii, a discriminării…noi cum am putea să fim altfel?

Încarcă mai mult
Load More In Opinie
Comments are closed.

Vezi Și

”Xena” Iovanovici se simte atacată psihoemoțional și cibernetic, Silvestru Şoşoacă, brăţarat de Miliție: ”Trebuie test psihologic, că intră toţi nebunii în Parlament”

Facebook 25 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email ”Xena” Ivanovici se simte atacată p…