Acasă Opinie În ”România normală”, Iohannis ne spune că școala va reîncepe, dar nu în condiții normale

În ”România normală”, Iohannis ne spune că școala va reîncepe, dar nu în condiții normale

0
140

Cum așa? Uite așa bine! În loc de ”România normală” care ni se promitea ademenitor în campania electorală pentru Prezidențiale din 2019 (oare cine nu își dorește normalitatea?), am primit cu totul altceva, am primit haos, război, vrajbă, conflict, ură, dezbinare, manipulare, incompetență, demență, abuzuri, ipocrizie și dublă măsură!

Nu știu despre voi, dar mie doar a normalitate nu îmi arată cam ce se întâmplă acum și în ultima vreme în România. Poate totuși grupul celor 66%, m-ar contrazice, ceea ce desigur e ok! Dar totuși, atâta masochism…

Undeva, cumva ne dă cu virgulă…aparent, din sloganul de campanie al președintelui Klaus Iohannis, ”România normală”, s-a contorsionat diform și stalinist, în ”România anormală”, România stat polițienesc, de la România.

Klaus Iohannis a vorbit în conferința de presă de miercuri despre noul an școlar. Președintele a spus că ”școala sigur nu va începe în condiții normale, fiindcă pandemia până în septembrie nu va dispărea”. Se pare că ”ne îndreptăm spre un scenariu mixt” – cu elevii la școală și cursuri online, a mai subliniat Klaus Iohannis.

Situația deschiderii noului an școlar și implicit a noului an universitar este una de extremă importanță și mă preocupă foarte mult. S-au făcut progrese importante în conturarea unor strategii și a unor scenarii. Școala sigur nu va începe în condiții normale, fiindcă pandemia până în septembrie nu va dispărea.

Acesta crede că ar fi foarte complicat ca în România să existe doar școală online și totul se îndreaptă spre un scenariu mixt.

Ar fi foarte complicat să avem numai școală online. Și atunci ne îndreptăm spre un scenariu mixt, unde probabil, și în funcție de condițiile locale, vom avea mai mult școală normală, deci cu elevii la școală, sau mai mult online, sau în sistem mixt. Cum vor decurge aceste lucruri va fi stabilit cu exactitate într-o săptămână sau două.

Măsurile pe care le gândim și pe care le vom lua sunt gândite în primul rând pentru siguranța copiilor, pentru siguranța cadrelor didactice și pentru a asigura un proces educațional de bună calitate”, a spus Klaus Iohannis.

Încarcă mai mult
Load More In Opinie
Comments are closed.

Vezi Și

Interlopii păziți de MAI la înmormântarea lui Pian cu elicopterul, de jandarmerie călare și forțe de poliție

Nu mai înțelegi absolut nimic din guvernanți, din ”autorități”, din toată țara asta. Totul…