Acasă Opinie ”Interesul Național”, nu-i așa…?

”Interesul Național”, nu-i așa…?

0
1
697

În primul mandat al președintelui Klaus Werner Iohannis, de cât ori nu am auzit acest argument, de câte ori nu ni s-a fluturat prin fața ochilor a amenințare, așa zisul ”Interes Național”?! De prea multe ori! De fiecare dată când interesele și calculele politice dictau acest lucru, ni se servea pe post de panaceu interesul național, astfel că toată lumea făcea un pas în spate, ridica mâinile a resemnare și în acest fel, matca politică își menținea meandrele intacte, nealterate și neciuntite de ceea ce trebuia pe cale naturală să se întâmple.

Atunci când Klaus Iohannis trebuia să fie suspendat începând cu 2017, începând cu geaca roșie, mai apoi cu nerespectarea decizilor CCR în nenumărate rânduri, atunci când a dovedit că nu este nici președintele tuturor românilor și nici garantul independenței naționale și a respectării Constituției ci doar un simplu președinte de partid, ba chiar mai mult de atât, ignorarea și terfelirea ei!

În al doilea mandat a venit pandemia, președintele Klaus Iohannis era mult prea ocupat să declanșeze alegeri anticipate prin destabilizare guvernamentală, interesul național pentru el, nu era pregătirea țării pentru pandemie și pentru recesiune, ci pentru acapararea totală a puterii în România, pas cu pas cât mai era pe val, așa cum știe domnia sa!

Atunci când președintele s-a dovedit că sabotează în formă continuată interesul național prin sabotarea guvernului propriei țări, în loc să fie suspendat, ne-a fost din nou arătată joarda interesului național, interes național în spatele căruia stăteau ascunse hidos, interese și calcule politice meschine, ce doar atât de mult trâmbițatul interes național nu era deservit.

Atunci când în luna Martie a acestui majoritatea PSD dădea jos guvernul Ludovic întâiul, doar ca să îl pună imediat înapoi, același guvern dovedit incompetent, submrediocru și aservit intereselor oricare erau ele dar nu naționale, ni se servea la miul dejun, prânz și cină, ghici ce? Interesul Național, desigur! Interesul Național era ca țara să fie trecută printr-o perioadă de grea încercări de un astfel de guvern inept și incapabil? Cum? Poate ne explicați și nouă ”dragi” politicieni de carton, fără principii, fără osatură, fără coloană vertebrală.

Același interes național ni se servește și acum, USR ne dă cu el în cap, poate poate se prinde acolo unde ar vrea ei să se prindă…”cum să susținem acum o moțiune de cenzură împotriva acestui guvern, ar fi împotriva interesului național”, nu-i așa?

Interesul național era probabil și tăierea pădurilor și cărate afară la prețuri derizorii, interesul național era și exporturile de grâu românesc de bună calitate la prețuri sub bursă în timp de pandemie și de spectrul foametei la nivel global și importurile de aluat de pâine înghețat, interesul național a fost și atunci când în timp de stare de urgență, când românii erau arestați în case, se exporta mână de lucru ieftină la culesul de sparanghel pentru mătușa mai rea și mai bogată din Germania, interesul național era și atunci când economia țării era lăsată pe butucii recesiunii, doar ca să punem umărul tocit la repornirea altor economii mai de interes decât a noastră,  interesul național și atunci când aprozarele, supermarketurile și piețele erau private de produse românești și exemplele ar putea continua la nesfărțit!

”Interesul…poartă fesul”, o vorbă românească spune astfel. Știm, știm că tot ce e românesc nu e bun, tradiții, vorbă, port, credință, produse, valori culturale, familie…ne-ați spus-o și ne-ați arătat-o destul de răspicat în nenumărate rânduri, dar niciodată, în spatele interesului național cu care încercați să ne orbiți rațiunea de prea multă vreme, nu vă veți putea ascunde trădările, interesele mărunte de partid, neputințele și slugărnicia aservită!

Încarcă mai mult
Load More In Opinie
Comments are closed.

Vezi Și

”Xena” Iovanovici se simte atacată psihoemoțional și cibernetic, Silvestru Şoşoacă, brăţarat de Miliție: ”Trebuie test psihologic, că intră toţi nebunii în Parlament”

Facebook 25 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email ”Xena” Ivanovici se simte atacată p…