Acasă Opinie Iohannis aruncă electoral, laș și oportunist, purceaua moartă a pandemiei în curtea PSD

Iohannis aruncă electoral, laș și oportunist, purceaua moartă a pandemiei în curtea PSD

0
174

Iohannis și-a dat în nenumărate rânduri, în cei 6 ani de ”Românie Normală”, măsura urii pe care ne-a injectat-o înveninându-ne, manipulându-ne și dezbinându-ne cu de acum eternele capanii blitzkrieg de atacuri necontrolate, descreierate și demente împotriva celor de la PSD, eterna și maladiva lui obsesie.

După ce ”guvernul lui”, guvernul iresponsabil, incompetent și neconstituțional PNL a făcut țara harcea parcea prin haosul, hoția, ipocrizia, duplicitatea, stalinismul și neconstituționalitatea măsurilor impuse, Iohannis vine și fără niciu pic de bun simț și responsabilitate, aruncă electoral, laș și oprtunist vina în cârca PSD-ului! Cum altfel?

Adică cum vine asta, ca să înțelegem cu toții…și cei 66% și cei 34%, guvernul PNL propune spre adoptare în Parlament, legi neconstituționabile și atacabile la CCR și pesedeul și restul opoziției (atâta cât mai e ea), ar trebui să marșeze și să voteze la orice aberație legislativă născocită de voi? Cum ați ieși atunci și ați arăta din nou cu degetul câtre PESEDEUL care a trecut prin cele două camere, o lege neconstituțională? Cum? Presupunem că la fel de arogant, scrâșnit și monosilabic că și până acum!

Parcă asta cu respectarea literei Constituției și deciziilor CCR nu se comentau, se respectau?! Dar dacă pentru PNL și pentru președintele țării, legea pensiilor e facultativă și interpretabilă, de ce nu s-ar întâmpla la fel și cu celelalte legi?

Ce e destul e destul, parcă ne-am săturat de astfel de retorică păguboasă și maladivă! Altceva în afară de ”PSD, PESZEDE, PSZD, pesede, pesedeu, pesediști, pesediștii” mai știți? Atâta e tot? Pentru cei 66% primiți, totuși mult prea subțire și neconvingător! Era o vorbă neaoșă despre consecvență, poate găsește vreun consilier curajul necesar în această ”peroadă” și vă lămurește…!

Apropo, poate același consilier, sau un altul mai erudit, vă lămurește și cum e cu ”peroadă” ăsta cu care insistați să batjocoriți limba română!

Astăzi stăm așa: 1356 de persoane detectate cu coronavirus. 35 de decese de ieri până astăzi. Peste 400 de persoane la ATI. Este un nou record negativ, extrem extrem de îngrijorător.

Pe bună dreptate ne punem întrebarea cum am putut să ajungem aici. Se știe că în starea de urgență când în vestul Eurpei erau multe cazuri și morți în România am avut un număr limitat de decese și cazuri. Autoritățile și-au făcut treaba, lucrurile au mers bine.

La început lucrurile au mers bine, până acum câteva săptămâni. Dar această situație nu a convenit PSD-ului.

Atunci, PSD-ul a căutat soluții pentru PSD, nu pentru români. Din păcate PSD controlează încă majorități în Parlament. PSD împreună cu alții cu care pactizează, de exemplu cu UDMR. Să nu uităm când PSD a încercat să treacă proiectul privind autonomia.

PSD a acționat acolo unde au putere în Parlament.

Au făcut harcea parcea puțina legislație pe care am avut-o, cu un cinsim inimaginabil au tras de timp, după ce au distrus parte din legislație. E, sigur, după ce i-am criticat aseară, PSD a fost foarte nervos și m-a acuzat că eu caut vinovați.

Nu, stimați PSD-iști, nu caut vinovați, îi cunosc și o să îi arăt cu degetul. Pe voi!

În 25 iunie CCR stabilește că anumite articole sunt neconstituționale. Am avut 400 de cazuri noi.

În 2 iulie CCR motivează, am avut tot atâtea cazuri. Guvernul nu a putut să vină cu o nouă lege pentru că știm că trebuie așteptată motivarea.

După care Guvernul se mișcă foarte rapid și în 4 zile depune noua lege în Parlament.

După care vedem că PSD începe să tragă de timp și această lege care putea să fie trecută urgent prin Parlament se dezbate timp de 2 săptămâni în care pacienți bolnavi pleacă acasă, în care nu e nimeni amendat, carantinat, rezultatul putem să îl citim aici în tabel.

Legea ajunge la mine în 18 iulie. O promulg imediat și o public. 889 de cazuri în 18 iulie.

Un zidar nu poate să construiască o casă fără mortar, cum un tâmplar nu poate să lucreze fără cuie. Guvernul nu poate să guverneze fără legi. Guvernului i s-au luat din mână legile și practic nu a putut să gestioneze criza.

PSD a tras de timp și a creat această situație. Dar de ce? PSD, nemulțumit de reușitele guvernului PSD a vrut să cauzeze o criză sanitară pentru a putea să critice guvernul

A creat intenționat o criză sanitară ca să vină să critice guvernul.

Ce să mai spui? Pentru PSD nu contează că sute de români au murit, pentru PSD a fost important să creeze o criză pentru ca să aibă pentru ce critica Guvernul. Acesta este PSD-ul.

Acum suntem în această situație. Suntem hotărâți să gestionăm și această nouă formă de criză.

Azi am avut o discuție foarte aplicată cu ministrul de interne și cu seful DSU. Am convenit că este momentul să fim extrem de fermi extrem de aplicați.

Toate studiile sociologice arată că 90% dintre voi respectă normele. Vă mulțumesc. Marea majoritate ați înțeles că avem nevoie de disciplină.

Cei care nu au înțeles vor fi amendați. Trebuie să respectăm normele ca să stăpâni pandemia.

Știm ce avem de făcut.

Cei care nu respectă măsurile vor suporta rigorile legii.”, a declarat Klaus Iohannis.

Încarcă mai mult
Load More In Opinie
Comments are closed.

Vezi Și

Interlopii păziți de MAI la înmormântarea lui Pian cu elicopterul, de jandarmerie călare și forțe de poliție

Nu mai înțelegi absolut nimic din guvernanți, din ”autorități”, din toată țara asta. Totul…