Acasă Opinie Klaus Iohannis: ”Să nu ne relaxăm”.

Klaus Iohannis: ”Să nu ne relaxăm”.

0
0
1,287

Un lucru e cert, după domnul președinte Klaus Iohannis, îți poți regla cu ușurință ceasul! A ieșit din nou astăzi, să ne transmită aceleași lucruri, e frumos afară, să ne spălăm pe mâini, să evităm contactul fizic, să ne izolăm, să nu ne relaxăm și că virusul merge de la om la om…și ce e mai important, ne-a dezvăluit cu cine își va petrece în intimitate sărbătorile pascale, doar domnia sa și cu doamna Carmen, fără servicii, fără SPP, doar cuplul prezidențial!

Nu știu ce se întâmplă, eu personal resimt un efect invers, atunci când îl știam pe domnul președinte, izolat și în siguranță, mă simțeam mult mai liniștit, acum, pe măsură ce iasă zilnic să îmi spună să stau liniștit, izolat și să mă spăl pe mâini, mă simt din ce în ce mai nerelaxat și neliniștit, așadar îndemnul președintelui funcționează!

O să stau acasă, împreună cu soția mea, Carmen. Vom fi numai noi doi. Nu vom merge la biserică, nu vom merge să luăm Lumină (…). Vom fi acasă, vom urmări Liturghia la televizor, vom aprinde o lumânare în casă și ne vom ruga„. Este mesajul președintelui Klaus Iohannis, care a mers la Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei de la Ciolpani. El a făcut din nou apel către populație să respecte indicațiile autorităților, pentru a putea atinge cât mai repede faza de relaxare a restricțiilor.

Numărul de cazuri crește, numărul de persoane care sunt tratate în urgențe crește, și chiar dacă ne dorim cu toții să se termine cât mai repede această criză, vă spun că la noi încă nu suntem în faza în care putem să ne relaxăm. Și vreau să vă spun mai mult. Depinde de noi cât mai durează până când putem să venim cu un plan de relaxare a măsurilor. De ce depinde de noi? Fiindcă această infecție, acest virus merge de la om la om. Dacă respectăm, aș spune chiar cu sfințenie, regulile impuse de autorități – să nu ne întâlnim cu persoane, să evităm contactul fizic, să ne izolăm, să ieșim din casă numai atunci când trebuie – dacă respectăm aceste reguli, atunci cu siguranță vom putea mai repede să ajungem la faza de relaxare, să ne reluăm aproape normal viața. Dacă, în schimb, ne relaxăm prea repede, dacă credem că vremea frumoasă alungă virusul, dacă credem că nu mai este atât de grav, atunci, dragii mei, vă spun că putem să ajungem în faza în care aceste măsuri trebuie prelungite încă luni de zile și nimeni nu-și dorește așa ceva. Deci repet, măsurile trebuie respectate cu strictețe în continuare pentru a ajunge și noi la momentul potrivit în situația să relaxăm unele dintre aceste măsuri.

Avem în continuare două Sărbători Pascale – acum, duminică, este Învierea Domnului pentru creștinii catolici, evanghelici, unitarieni, iar în cealaltă duminică pentru creștinii ortodocși, pentru greco-catolici, pentru alții.

Eu personal voi sărbători Învierea Domnului acum, duminică. Și pot să vă spun ce o să fac eu: o să stau acasă, împreună cu soția mea, Carmen. Vom fi numai noi doi. Nu vom merge la biserică, nu vom merge să luăm Lumină, nu vom invita pe nimeni la masă, nu vom merge la nimeni la masă. Vom fi acasă, vom urmări Liturghia la televizor, vom aprinde o lumânare în casă și ne vom ruga.

Asta vă aștept, dragi români, să faceți cu toții.

Este greu, ne cade greu. De obicei, de Paști ne întâlnim cu prietenii, cu familia, ieșim afară. De data aceasta nu se poate. Este foarte, foarte important să respectăm și acum, de Sfintele Sărbători, regulile impuse de autorități, fiindcă dacă acum scăpăm din mână această epidemie, vă spun că s-ar putea să fie foarte grav și să fie grav pentru foarte multă lume.

Așadar, dragi români, vă rog să respectați în continuare indicațiile autorităților, pentru ca după aceea să ajungem cât reușim de repede în faza în care și la noi se poate discuta despre măsuri de relaxare„. a mai precizat Klaus Iohannis.

Încarcă mai mult
Load More In Opinie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

”Xena” Iovanovici se simte atacată psihoemoțional și cibernetic, Silvestru Şoşoacă, brăţarat de Miliție: ”Trebuie test psihologic, că intră toţi nebunii în Parlament”

Facebook 25 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email ”Xena” Ivanovici se simte atacată p…