Acasă Opinie Orgolii și aroganțe de neamț

Orgolii și aroganțe de neamț

0
1
2,845

E bine știut faptul, că nemții (sașii) sunt caractere reci, mândre, orgolioase, ocoșe, căpoase, trufașe și arogante! Astfel, nici președintele Klaus Iohannis nu s-a dovedit o excepție, am aflat-o din plin pe pielie noastră, în ultimii mai bine de 5 ani!

De ce mândria, orgoliul, trufia, căpoșenia, aroganța, ambiția exagerată, ocoșenia și mândria președintelui ne-au dăunat din plin în primul mandat, se știe, e deja istorie consemnată și reconsemnată, nu e momentul să o mai reamintim și remenționăm acum! De ce ne va dăuna acum mai mult ca oricând în ultimii 5 ani? E simplu!

Fiind așa cum îl știm (orgolios, trufaș, mândru, arogant, ocoș, căpos, nemaleabil), va avea tendința să țină de deciziile și de ambițiile inițiale (vezi anticipatele), chiar și dacă planul inițial se dovedește a nu mai fi fiabil și aplicabil, chiar și dacă asta va însemna sacrificarea noastră ca nație! Oricum, după cum s-a comportat până acum, după ce decizii a luat, după ce priorități și-a asumat, nu pare a îi păsa prea mult de noi (ba chiar deloc), în schimb îi pasă foarte mult de propriul partid, de PNL, e ahtiat vanitos după putere, puterea totală și e injectat cu ură, ură care s-a dovedit în ultimii 5 ani, chiar mai contagioasă și mai virală decât prea temutul coronavirus!

Ce ar avea nevoie acum România pentru a supraviețui și ieși la liman cu daune minime din ce va să vină? Ar avea nevoie de o clasă politică, un guvern și un președinte cumpătat, conștient, responsabil, echilibrat, serios și ponderat, știu, din păcate nu e cazul!

Ura, dezbinarea, descreierarea și discriminarea nu mai au ce căuta în agenda noastră, a tuturor românilor, din interiorul granițelor sau din exterior, trebuie să ne-o scoatem din vocabular, din obiceiuri și să ne-o rupem din conșțiință, în acest an cel puțin, dacă nu și pentru anii ce vin! Dacă vrem să ne vedem cu bine pe partea cealaltă, dacă vrem să trecem aceste vremuri tulburi, dacă vrem să trecem limanul cu bine, un singur cuvânt ar trebui să ne anime de acum înainte: ”UNITATE”! Putem face asta? Mi-e teamă că nu!

Încarcă mai mult
Load More In Opinie
Comments are closed.

Vezi Și

”Xena” Iovanovici se simte atacată psihoemoțional și cibernetic, Silvestru Şoşoacă, brăţarat de Miliție: ”Trebuie test psihologic, că intră toţi nebunii în Parlament”

Facebook 25 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email ”Xena” Ivanovici se simte atacată p…