Acasă Opinie Peneleul, alegerile, erodarea, sondajele, oportunismul și pandemia

Peneleul, alegerile, erodarea, sondajele, oportunismul și pandemia

0
2
944

Era clar încă de la începutul anului, chiar înainte de declararea pandemiei coronavirus, atunci când planul peneleului și al președintelui Klaus Iohannis, era declanșarea alegerilor anticipate și acapararea totală a puterii în România, cât încă mai erau pe valul încrederii, rezultat din debarcarea PSD-ului de la guvernare, preluarea puterii și realegerea pentru un al doilea mandat de președinte, al lui Klaus Iohannis…că totul se va juca politic, exact ca și până acum de altfel!

Dar urma să vină neprevăzutul și să le încurce planurile, urma să trecem în doar câteva săptămâni, de la ”să demitizăm puțin boala” la ”virusul umblă liber încă printre noi”, urmau gafele, bâlbele, neconcordanțele, furăciunile, minciunile, incompetența, ipocrizia și duplicitatea, urma ca mulți români care crezuseră cu sfințenie în așa zisa și promisa competență, să guște cu amărăciune, din laptele și mierea otrăvite.

Un lucru e cert, PNL se erodează, pe lângă toate porcăriile și porcălele făcute în ultimelr 9 luni, intervine și erodarea inerentă a partidului aflat la guvernare. Dacă din sondajele interne a celor de la PNL va reieși că sunt pe primul loc în intenția de vot, vom asista în luna Septembrie la o scădere bruscă a numărului de infectări și prin urmare vom avea și alegeri locale la termenul stabilit, iar dacă sondajele vor arăta o erodare care nu este pe placul ”liberalilor” în intenția de vot, atunci cel mai probabil că numărul de infectări va crește chiar și mai mult în luna Septembrie și vom reveni chiar și la starea de urgență, ca o subliniere în plus a situației grave în care se află țara.

Premierul Ludovic Orban a declarat joi că Guvernul nu a luat încă în calcul amânarea alegerilor locale programate pe 27 septembrie.

Premierul a precizat că se poate organiza scrutinul electoral astfel încât să nu existe riscul de transmite a virusului.

Deocamdată nu am intenția de a amâna alegerile. Preocuparea noastră este să ne mobilizăm pentru a opri răspândirea epidemiei. Este prematur să discutăm despre o posibilă amânare a alegerilor. Noi vom face o evaluare profesionistă a riscului epidemiologic existent pentru fiecare tip de activitate în camapanie și în organizarea votului.

Ludovic Orban spune că alegerile pot fi organizate, chiar dacă numărul de cazui noi de COVID-19 este în creștere.

Se poate face o campanie care să evite adunările publice, se poate face campanie pe media, în online se pot organiza secțiile de votare astfel încât să nu existe risc de transmitere a virusului”, a mai declarat premierul.

Conform calendarului alegerilor locale, campania electorală va începe în data de 28 august şi se va încheia pe 26 septembrie, la ora 7,00. Scrutinul pentru alegerea primarilor și a autorităților locale și județene va avea loc pe 27 septembrie.

În legătură cu alegerile parlamentare Ludovic Orban a declarat că ”trebuie organizate pe data de 6 decembrie”.

Încarcă mai mult
Load More In Opinie
Comments are closed.

Vezi Și

”Xena” Iovanovici se simte atacată psihoemoțional și cibernetic, Silvestru Şoşoacă, brăţarat de Miliție: ”Trebuie test psihologic, că intră toţi nebunii în Parlament”

Facebook 25 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email ”Xena” Ivanovici se simte atacată p…