Acasă Opinie Pierdut popor român, declarat nul?!

Pierdut popor român, declarat nul?!

1
1,247

De ce după debarcarea ”ciumei roșii” de la putere, românii, chiar și ăia care veneau de peste mări și țări pentru 10 August, au devenit brusc atât de guvernabili, duplicitari, manipulabili, latenți, obedienți, docili, supuși, ascultători, nepăsători, tolerabili, e peste capacitatea mea de înțelegere. Probabil, așa cum avem…sau aveam, instituția Avocatului Poporului, așa ar trebui să avem, instituția Psihologului Poporului. În cazul nostru al românilor, probabil ar trebui să fie la plural, al Avocaților Poporului, căci acolo unde sunt probleme mari și cu siguranță sunt probleme grave, e nevoie și de multă putere de psihanaliză.

Să fii de acord fără să crâcnești, cu toate măsurile de tăiere, de austeritate, de îndatorare, să nu te intereseze ipocrizia acestei administrații, să te lase indiferent toate abuzurile, gafele, bâlbele, inconsecvențele, impotențele, furăciunile, isteriile, toate măsurile progresist neomarxiste…de la legea educației sexuale, până la propunerea de eliminare a adresei din cartea de identitate. De la furăciunile pe față de la Primăria Sectorului 1, atunci când se furau voturile cu rucsacii și cu portbagajele mașinilor de câtre pluseriștii neomarxiști, până la toate interesele, mizeria, gunoiul, șobolanii, căpușele, țânțarii ce s-au înmulțit precum ciupercile după ploaie, în Mucureștiul neomarxist liberal.

De ce acceptă românii incompetența, îndatorarea, bătaia de joc, umilirea, aroganța, miștocăreala, abuzurile, încălcarea legii și a Constituției, de ce nu se răsoală așa cum o făceau atunci când PSD era la guvernare, de ce nu se împotrivesc, de ce nu rezistă, de ce nu mai iasă în stradă așa cum o făceau ca să spună ”Până aici”?

De ce atunci când pensiile, alocațiile și salariile creșteau, atunci când IT-iștii aveau scutire de la taxe, atunci când elevii și studenții aveau gratuitate la tren nelimitat, de ce atunci când Capitala nu era plină de gunoaie, mirosuri pestilențiale, șobolani, vulpi, căpușe și țânțari nu era bine și acum e bine?

De ce și la ce a fost bună Starea de Urgență, de ce, chiar dacă România nu mai are decât sub 50 de cazuri de covid-19 pe zi, încă mai avem Stare de Alertă? Cui și la ce folosește? De ce a fost sabotată din interior economia națională, de ce au fost falimentate IMM-urile, de ce au fost amendați românii neconstituțional, de ce am fost ținuți în casă, acolo unde guwernanții petreceau și își sărbătoreau zilele de naștere prin Parlament și pe la Restaurante de fițe, de ce am avut parte de toată această batjocură și dublă măsură, fără ca măcar să tresărim?

De ce e nevoie de servicii, ONG-uri, multinaționale, hashtag, rezist, tefeliști, finanțare externă, grupuri pe facebook, infrastructură, protestatari cu simbrie antrenați în laboratoarele soroșiste, ca să se întâmple mișcări și proteste de stradă masive și nu doar niște plimbări pacifiste?

De ce nu e suficientă doar sfânta indignare ca să ne trezim? Și să ne trezim, cât încă mai avem ceva al nostru, ceva de apărat! Căci în curând, o să fie mult prea târziu! Pierdut popor român definitiv, sau încă a mai rămas o vagă licărire de naționalist neipocrit și nemanipulat, în noi?

Tot acest guvern trăiește într-o lume paralelă. Vreau să fiu delicată când spun că au adoptat toți politica struțului. În acest moment, Cîțu consideră să totul e minunat, perfect, frumos, păsărelele ciripesc și florile înfloresc. De ce spun politica struțului? Pentru că, în opinia lor, nu există șomeri, nu există pensionari, nu există copii care au nevoie de ajutor, nu există școli cu toalete în curte, avem autostrăzi, suntem o țară extraordinară! Nu vreau să întreb ce tratamente le sunt prescrise, spun doar că adoptă politica struțului”, a spus Laura Vicol, la DC NEWS.

Toate lucrurile acestea vor fi sancționate e poporul român. Ei sunt singurii care pot sancționa, în acest moment, toate derapajele acestui guvern”, a adăugat ea. „Dar n-am văzut totuși proteste, la dumneavoastră erau…”, a spus analistul politici Bogdan Chirieac vizavi de remarcile deputatului PSD.

Unde sunt tinerii frumoși și liberi?

Să știți că și pe mine mă uimește treaba aceasta… nu că mă uimește, mă doare să văd. Dacă făcea partidul meu nu 10%, 5% din tot ce fac acești indivizi, cred că eram toți linșați pe stradă. Unde sunt tinerii frumoși și liberi? Sau sunt cei cărora Cîțu li se adresează în engleză pe Facebook. Poate aceia sunt tinerii frumoși și liberi care sunt de acord cu ce se întâmplă în România și nu mai ies în stradă”, a răspuns Vicol.

Stau și mă întreb unde sunt acele mii de oameni care tot timpul din ciumă roșie nu ne scoteau? Pentru că ce? Pentru că am crescut punctul de pensie, pentru că am crescut alocațiile, pentru că încurajăm agricultura românească, pentru că eram împreună alături de oameni? Unde sunt, ce se întâmplă cu ei? V-am spus, lumea sancționează această lipsă de opoziție în percepția dânșilor”, a mai avut de spus deputatul Laura Vicol.

Când PSD a majorat salariile, s-a făcut un miting în premieră în istoria umanității.

Eu am văzut în perioada 2016-2020, când PSD a majorat salariile, un miting în Piața Victoriei împotriva majorării salariilor. A fost prima dată în istoria umanității când au ieșit niște unii care protestau că s-au mărit salariile. Am văzut medici cu fluturașul cu salariul acela mărit, adus la limite mai decente, contestând că li s-au mărit salariile.

Acum, la tăiere, că neindexarea salariilor înseamnă o tăiere, prăbușirea puterii de cumpărare este, în mod evident, o tăiere… vă văd pe dumneavoastră, pe domnul Ciolacu, pe domnul Grindeanu ieșind. Dar, în rest, nici din partidul dumneavoastră nu văd multă lume [protestând]. Pe doamna Oana Florea am mai văzut-o…”, a comentat și Chirieac.

Încarcă mai mult
Load More In Opinie

Vezi Și

Cu un bronz perfect ciocolatiu, proaspăt întoarsă din concediu, Raluca Turcan habar nu are la ce produse au crescut prețurile

Într-o declarație mai amplă făcută miercuri, întrebată despre creșterea prețurilor în Româ…