Acasă Opinie Președintele cere ”responsabilitate și solidaritate”, dar cui?!

Președintele cere ”responsabilitate și solidaritate”, dar cui?!

0
0
1,175

C’est la guerre, suntem ”în război” pare a îl plagia președintele Klaus Iohannis, pe președintele Franței Emmanuel Macron, pentru că, în aceste vremuri tulburi pentru toată planeta, devine foarte ușor să te rătăcești între ”demitizarea bolii” și ”fiți solidari, fiți responsabili, suntem în război”!

Dar totuși, pentru cine era transmis mesajul cu responsabilitatea și cu solidaritatea? Pentru noi, ăștia proștii care încă am mai rămas pe aici ca să ne asigurăm că nu stinge încă nimeni lumina democrației? Pentru noi ”cetățenii de mâna a doua”, ăștia care nu avem voie la vot decât cu porția? Pentru noi ăștia de încă mai plătim taxe și impozite? Pentru noi ăștia care încă mai tragem la căruța asta plină cu pietre de moară, de se numește ea România? Pentru noi patrioții și naționaliștii, pentru noi ăștia de încă ne mai pasă de țara asta? Pentru noi ăștia care nu am dat laș și oportunist bir cu fugiții, în loc să stăm și să luptăm cu responsabilitate și solidaritate întru interesul comun (așa cum ni se cere acum)? Pentru noi ăștia autoîncarantinații, ăștia de ne supunem legilor țării și a bunului simț? Sper că totuși nu!

Atunci, pentru cine transmitea totuși președintele, mesajul cu responsabilitatea și cu solidaritatea? Pentru cei ce se întorc acum în țară, în ciuda avertismentelor, în ciuda rugăminților, sfaturilor și recomandărilor? Pentru cei ce aduc moartea cu ei într-o particulă de strănut? Pentru cei ce au infectat și urmează să mai infecteze în continuare, criminal, egoist și inconștient, de-a valma, familii, neamuri, prieteni, vecini, comunități? Pentru cei ce ne înjură și ne sfidează zilnic prin gesturile lor inconștiente și descreierate? Pentru cei ce nu respectă carantina, fac nunți, se plimbă prin comunitate și sfidează interdicțiile, autoritățile, starea de urgență impusă și decretată de președintele lor? Sper că totuși nu, doar sunt românii lui, din cauza sau datorită lor e domnia sa președinte, dar de a căror vot nu mai are acum nevoie!

Atunci pentru cine? Dar totuși, ce ne-a transmis concret azi Klaus Werner Iohannis, ”președintele tuturor românilor (???)!

Dragi români,

Trăim în aceste zile o criză care, în urmă cu doar câteva luni, părea de neconceput pentru întreaga omenire. Știu că viața fiecăruia dintre noi s-a schimbat și că în fiecare zi ne este teamă pentru sănătatea celor dragi. Pentru a ne proteja am luat și va trebui să luăm în continuare măsuri severe.

Sunt multe incertitudini în această perioadă, însă există o certitudine mai presus de orice. Împreună și doar împreună vom reuși! Noi, românii, suntem un popor greu încercat, dar uniți am depășit toate tragediile și am ieșit întăriți din nenumărate provocări. La fel vom face și acum!

Contează enorm ca fiecare dintre noi să urmeze întocmai regulile impuse de autorități! Protejați-vă pe voi și pe cei dragi, păstrați distanța, iar dacă vă întâlniți, nu vă mai strângeți mâna și nu vă mai îmbrățișați, nu vă expuneți și nu îi expuneți pe ceilalți pericolului infectării!

În aceste zile în care ne aflăm în plin război pentru păstrarea sănătății omenirii, eroii noștri din prima linie de apărare sunt medicii și personalul medical. Lor le datorăm respectarea cu strictețe a recomandărilor, astfel încât munca lor neobosită să nu fie în zadar. Este vital să limităm răspândirea acestui virus periculos pentru a le da răgaz medicilor să-i vindece pe cei infectați.

Sunt profund impresionat de valul de sprijin venit din partea tuturor celor care ajută medicii și spitalele și sunt alături de semenii aflați în dificultate. Atunci când comunitatea lucrează împreună cu autoritățile, întreaga națiune câștigă!

Dragi români,

Fiți responsabili! Fiecare efort, oricât de mic, este important pentru a împiedica răspândirea epidemiei. Să fim solidari în aceste momente grele pentru că depinde de noi toți să trecem cu bine situația în care ne aflăm.”, ne-a citit de pe teleprompter azi, președintele Klaus Iohannis.

Așteptam acest mesaj de responsabilitate și solidaritate și pe timp de ”pace”, nu doar acum în vreme de ”război”, chiar dacă noi românii am fost aduși și angrenați în războiul româno român, după cum au dictat  interesele diverșilor vremelnici la putere, în ultimii mai bine de 15 ani, noi românii din păcate, am fost împinși și forțați să ne obișnuim și cu războiul și cu ura, cu discordia, cu dezbinarea, cu abuzurile…cuvinte precum ”responsabilitate și solidaritate”, ne sună atât de fals, ipocrit și oportunist acum…!

Încarcă mai mult
Load More In Opinie
Comments are closed.

Vezi Și

”Xena” Iovanovici se simte atacată psihoemoțional și cibernetic, Silvestru Şoşoacă, brăţarat de Miliție: ”Trebuie test psihologic, că intră toţi nebunii în Parlament”

Facebook 25 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email ”Xena” Ivanovici se simte atacată p…