Acasă Blog Scenarii apocaliptice și nu prea…

Scenarii apocaliptice și nu prea…

0
2
841

Mai ţineţi minte cum începeau filmele sau serialele alea catastrofice, apocaliptice…? În care invariabil, un virus scăpa dintr-un laborator secret și ne arătau toate etapele prin care lumea a început și a continuat până în pragul extincției?…Cu toate fazele, cu zvonistica, cu negarea, cu panica, asaltul pentru provizii, magazinele golite, colapsul economic, colapsul sistemului medical, carantina, limitarea libertăților, guvernele cum scapă situația de sub control, resursele pe terminate, în care ”Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor” se izolează în buncăre ca să găsească un remediu, un vaccin, o rezolvare, cu armata mobilizată pe străzi, masele în panică, scăpate de sub control, spargeri, violuri, orașele în flăcări…toate acele scenarii care acum nu ni se mai par atât de hollywoodiene.

Uitându-ne la ce se întâmplă în jurul nostru și la cum escaladează evenimentele zi de zi, parcă ne-am afla oarecum în una din acele faze, nu?!

”Scenariul” continuă, sau punem punct? Ne oprim aici, ne scuturăm ca după un vis urât și ne continuăm viața așa cum o știm?

Rămâne de văzut…și mâine e o zi, să apucăm să o trăim și să sperăm că autoritățile ”competente” vor face față provocărilor, chiar dacă privind cu un ochi obiectiv la președintele statului, la tentativa și caricatura de guvern de la palatul Victoria, care își dă cu stângul în dreptul și la instituții, putem foarte bine să intrăm în procedura de extincție și fără coronavirus!

Lumea ”arde” și președintele își dorește anticipate, probabil că între timp i-a mai trecut! Chiar dacă SRI a transmis acum două luni un raport complet spre guvern privind coronavirusul, cine să îl bage în seamă, erau mult prea ocupați să pregătească anticipatele și să acapareze toată puterea în stat (cât încă mai erau pe val), cât încă mai aveau credibilitate! Când de fapt, România avea nevoie de continuitate, de coerență, de mână forte, de instituții pregătite și coordonate! Cine să le coordoneze?

Un lucru e totuși însă bun, bine că nu au apucat să îl dea afară pe doctorul Raed Arafat, așa cum intenționa Ministrul Vela & Co, ar fi fost cu adevărat tragic pentru noi!

Tic tac tic tac, dar fără panică!

Încarcă mai mult
Load More In Blog
Comments are closed.

Vezi Și

”Xena” Iovanovici se simte atacată psihoemoțional și cibernetic, Silvestru Şoşoacă, brăţarat de Miliție: ”Trebuie test psihologic, că intră toţi nebunii în Parlament”

Facebook 25 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email ”Xena” Ivanovici se simte atacată p…