Acasă Opinie Sparanghelu nemțesc bate învierea și ordonanțele militare!

Sparanghelu nemțesc bate învierea și ordonanțele militare!

0
0
2,842

Acum patru sau cinci săptămâni, toată Românie era chitită pe autoizolare și stat în casă până la paranoia, cu rigoare și disciplină…trend-ul acesta de autoconservare, s-a menținut până mai ieri, atunci când românii au văzut stupefiați, că tot efortul lor de a respecta legile, ordonanțele militare, recomandările autorităților și aspecialițtilor, distanțarea socială, autoizolarea, blocarea economiei, toată gargara ieftină cu care am fost serviți în ultimele săptămâni, se duce pe valea Rinului!

Nu este posibil, să ieși la televizor, să ceri imperativ românilor toleranță, înțelegere, să le restrângi drepturile și libertățile, să îi împiedici să iasă să își rezolve problemele stringente, să își facă cumpărăturile, să le refuzi dreptul la sănătate, să îi împiedici să iasă din casă într-un anumit interval orar, să le refuzi dreptul la liberă circulație, să le refuzi dreptul de a merge la biserică, la înviere în noaptea sfântă, le refuzi aproape totul…dar când frau Merkel sună în România, acolo unde trebuie să sune, pentru că vezi doamne, umblă sparanghelu necules pe câmpurile din Germania, toate principiile, ordonanțele, recomandările, interdicțiile, totul se resetează, totul se aruncă la gunoi!

Și atunci, noi românii cum ar trebui să ne raportăm la toate aceste abuzuri, la toată această prosteală, la toată această dublă măsură, la toată această ipocrizie, ce ar trebui să facem, cum ar trebui să ne rapotăm, cum ar trebui să reacționăm?

10 autocare venite din Suceava, inclusiv din zone supuse carantinei totale

Un aspect şi mai grav este, conform unor surse judiciare, faptul că printre cei circa 2.000 de pasageri care aşteptau avioanele să plece spre Germania s-au aflat câteva sute de pasageri veniţi din judeţul Suceava. „Au venit cu zece autocare, inclusiv din zone carantinate„…

Intrarea şi ieşirea din Suceava şi cele 8 localităţi limitrofe, interzise, de asemenea, se instituie pe perioada stării de urgenţă o zonă de protecţie, ca perimetru de siguranţă în jurul localităţilor carantinate, formată din toate celelalte localităţi din judeţul Suceava. Carantina presupune faptul că intrarea şi ieşirea în zona respectivă este interzisă şi strict controlată de autorităţi. Este permis doar transportul de marfă, indiferent de natura acesteia şi este permisă deplasarea persoanelor care, deşi nu locuiesc în această zonă, lucrează aici atât în domeniul privat, cât şi de stat….

În acest sens, nu se pot vinde bilete sau abonamente pentru trenurile care au opriri în zona de carantină decât acestor din urmă persoane. La aceste reguli stabilite prin ordonanţa militară se pot aduce completări sau derogări pe plan local, de către Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Suceava (CJCCI). Aeroportul din Suceava este deschis doar pentru zboruri efectuate cu aeronave de stat, zboruri de transport marfă şi corespondenţă, umanitare sau care asigură servicii medicale de urgenţă, precum şi aterizări tehnice necomerciale.

Și atunci, cum a reușit tot acest mecanism, să scoată atâția oameni din zonele încarantinate din România, în crucea nopții și să străbată mai bine de 300 de Km în intervalul orar de interdicție a deplasării pe teritoriul României, doar ca să plece la cules de sparanghel în Germania, fără să îi oprească nimeni, fără să îi legitimeze nimeni, fără să îi amendeze nimeni, fără să îi ia nimeni la întrebări…? Cum s-a putut face asta, fără concursul și implicarea autoritîților la cel mai înalt nivel? Cum?

Dacă pentru Germania e ordin și se poate, pentru români și pentru România de ce nu se poate, domnule președinte Klaus Iohannis?! Sunteți mulțumit, sunteți satisfăcut că o parte din românii dumneavoastră sunt trimiși slugi pe plantațiile din Germania, în timp ce o altă parte, se usucă și mor în propriile închisori de la domiciliu? Aceasta e România normală pe care ne-o promiteați și în care mulți români au crezut…?!

Încarcă mai mult
Load More In Opinie
Comments are closed.

Vezi Și

”Xena” Iovanovici se simte atacată psihoemoțional și cibernetic, Silvestru Şoşoacă, brăţarat de Miliție: ”Trebuie test psihologic, că intră toţi nebunii în Parlament”

Facebook 25 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email ”Xena” Ivanovici se simte atacată p…