Acasă Opinie Suspendarea președintelui, mirajul respectării Constituției

Suspendarea președintelui, mirajul respectării Constituției

0
1
945

Am fost momiți cu suspendarea președintelui (de această clasă politică impotentă și oportunistă), în ultimii 5 ani din primul mandat al președintelui Klaus Iohannis, dar fără să se întâmple nimic concret!

Au fost motive temeinice pentru suspendarea președintelui Klaus Werner Iohannis în primul mandat? Da, au fost! Și nu unul, ci multe și grave!

Începând cu geaca roșie și implicarea activă, părtinitoare și incitantă a președintelui în stradă la proteste, atunci când el trebuia să fie mediatorul, imparțialul și factorul de echilibru, la partizanatul declarat și susținut pentru un anumit partid politic de pe scena politică (PNL), acolo unde președintele statului (potrivit Constituției) ar trebui să se situeze deasupra partidelor politice, până la sabotarea intereselor naționale prin declarații defăimătoare despre guvernul propriei țări, vezi (preluarea Președinției României la Consiliul Uniunii Europene), nerespectare și nesocotirea deciziilor Curții Constituționale, în mod repetat și prin asta, sabotarea din nou a activității guvernului învestit prin vot democratic și majoritar.

Pentru toate astea și pentru multe altele (întemeiate), președintele Klaus Iohannis trebuia suspendat și astfel respectată litera Constitușiei și slujită democrația! Nu au făcut-o, au considerat ”inoportun”.

Acum nu mai putem să ne ascundem în spatele oportunității sau inoportunității suspendării președintelui, așa cum Călin Popescu Tăriceanu în nenumărate rânduri încerca să ne aburească, alegerile au trecut, președintele a câștigat al doilea și ultimul mandat, năravurile după câte putem vedea, au rămas aceleași, la fel de flagrante, la fel de ostentative, la fel de păguboase! Președintele continuă să se joace cu destinele noastre, iar noi și clasa politică, continuăm să îl aplaudăm și să îl tolerăm!

Democrația nu ar trebui să fie despre oportunități și calcule politice paralele, ci despre Constituție și majorități! A încălcat Klaus Iohannis Constituția? Ooo da, rânjind scrâșnit, în nenumărate rânduri! Era constituțională și justificată suspendarea lui?

Da, era! Întrebarea e, are cine să o facă, mai avem cojones și acolo unde ar trebui să funcționeze opoziția? Cu siguranță, acum nu se mai pune problema că dacă vor face asta, îl vor victimiza și relansa pentru un al treilea mandat, sau mai știi?!

În România politică a ultimilor ani, ne-am obițnuit nefericit, că orice este posibil!

Încarcă mai mult
Load More In Opinie
Comments are closed.

Vezi Și

”Xena” Iovanovici se simte atacată psihoemoțional și cibernetic, Silvestru Şoşoacă, brăţarat de Miliție: ”Trebuie test psihologic, că intră toţi nebunii în Parlament”

Facebook 25 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email ”Xena” Ivanovici se simte atacată p…