Acasă Opinie Tudor Chirilă recunoaște că și-a luat țeapă de la actualul guvern neomarxist liberal

Tudor Chirilă recunoaște că și-a luat țeapă de la actualul guvern neomarxist liberal

7
2,869

Cât de Dorel să fii, să urli și să te dai cu fundul de pământ ani la rând, plimbând muia hastagist rezistacă din gură în gură și demonizând ciuma roșie, în feluri pe care nici tu nu le înțelegi, să te transformi într-un lider de opinie, un vârf de lance împotriva PSD, să tragi după tine o întreagă categorie socială, doar ca să ajungi să recunoțti cât de Dorel te-ai dovedit, votând cu ăștia de ți-au tras țeapă?! Uite atâta de Dorel!

Da băi Chirilă, ți-ai luat țeapă. Tu și mulți alții ca tine. Ți-ai luat țeapă pentru că ai fost un îndoctrinat, spălat pe creier și prost grămadă, ți-ai luat țeapă pentru că ai fost naiv sperând că ăștia, de credeai tu că vor aduce laptele și mierea în viața ta, o vor și face.

Îți meriți soarta băi Chirilă, tu și toți cei ce i-ați adus pe neo marxiștii liberali la putere. Eu și mulți alții ca mine, care nici nu am crezut în ei, nici nu ne-am lăsat seduși și nici nu i-am votat, poate că nu o merităm, dar tu, tu cu siguranță o meriți și nu pot decât să mă bucur că ți-ai luat țeapă.

Astăzi am încercat (pentru a câta oară?) să demontăm minciunile și manipularea grosieră produse de Ministerul Culturii într-o campanie de PR care pretinde că „ajută” sectorul cultural. Artiști, lucrători culturali, producători, manageri și companii de scenotehnică s-au solidarizat ca să demaște reaua voință și incompetența arătate sistematic sectorului de Bogdan Gheorghiu și echipa lui.” scrie hashtagistul Tudor Chirilă, pe pagina de facebook.

Artiștii și ceilalți lucrători din sectorul cultural denunță schema de ajutor de stat prezentată de Ministerul Culturii, care oferă sprijin doar organizatorilor de evenimente. Reprezentanții acestora au precizat, joi, într-o conferință de presă, că situația din domeniu este disperată, iar artistul ar trebui să fie beneficiarul principal al ajutorului de stat. Aceștia spun că, dacă în continuare nu vor fi luați în seamă, ar putea recurge la proteste de stradă.

Conferința a fost organizată de Asociația MUZE – Asociația pentru Teatru, Film, Muzică și Dans, ALIS – Asociația Lucrătorilor în Industria Spectacolului, de Patronatul Producătorilor, Organizatorilor de Spectacole și Impresarilor Artistici din România, reprezentanți ai firmelor de scenotehnică reprezentanți ai managerilor și organizatorilor de spectacole, artiști.

Aceștia acuză Ministerul Culturii de manipulare și de faptul că a mimat dialogul cu reprezentanții industriei. Potrivit acestora, a existat un grup de lucru care a lucrat o lună și jumătate, au fost înaintate o serie de propuneri și că toate au fost ignorate, iar ministerul a venit din nou cu shema propusă și în luna noiembrie și care e generat protestele artiștilor.

Este vorba despre o schemă de ajutor prin graturi acordate doar organizatorilor de evenimente. Proiectul poate fi consultat aici.

Așa-zisa schemă de ajutor de stat a apărut în luna noiembrie, în momentul în care am contestat-o. Era vorba de 100 de milioane de euro fonduri pentru organizatorii de concerte, despre care spuneau că ar avea să beneficieze tot sectorul cultural. Atunci premierul Ludovic Orban mi-a transmis că dorește să repare acest lucru. A urmat o întâlnire cu vicepremierul Raluca Turcan la guvern, s-a făcut un grup de lucru, care a muncit o lună și jumătate să identifice toți actorii din sectorul cultural care nu fuseseră incluși”, a explicat actorul Tudor Chirilă.

Artiștii contestă modul de acordare a ajutorului, care va fi dat organizatorilor de evenimente, în procente diferite, cei mai mulți bani urmând să ajungă la marile festivaluri. Abia de la acești organizatori ar urma să ajungă, indirect, bani către artiști, tehnicieni și ceilalți lucrători din domeniu, pentru serviciile pe care le vor presta.

Tudor Chirilă a subliniat că ”sectorul cultural nu are nevoie de bani pentru proiecte viitoare, ci pentru ceea ce nu s-a putut întâmpla, ceea ce se numește compensare, așa cum s-a întâmplat în toate țările Europei și care să fie un ajutor distribuit nu prin intermediere, ci direct pentru toți”, a precizat Chirilă.

Este revoltător ca după o lună de zile să fim în același loc, să fim mințiți de Ministerul Culturii”, a mai spus el.

Ministerul Culturii este acuzat că, deși a promis că va reprezenta sectorul cultural în relația cu celelalte ministere, nu a trimis nicio propunere din cele la care s-a lucrat în grupul de lucru către Finanțe sau Economie, iar în final a scos în dezbatere schema de ajutor contestată și le-a transmis celor nemulțumiți să se adreseze „ministerelor de resort”.

Ni s-a spus că nu mai ține de Ministerul Culturii. Am fost la Ministerul Economiei, unde am discutat cu ministrul Claudiu Năsui și cu un secretar de stat și am aflat acolo că niciuna din propunerile de la Ministerul Culturii nu ajunsese la ei”, a precizat Chirilă.

Încarcă mai mult
Load More In Opinie
Comments are closed.

Vezi Și

Schimbarea formulei de calcul în cazul Covid-19 în România, o decizie politico socială?!

Măsurile de austeritate impuse de actualul guvern neomarxist liberal, au generat în Români…