Acasă Opinie Un an de la demitizarea un pic a bolii și a instaurării stării de urgență pe teritoriul României

Un an de la demitizarea un pic a bolii și a instaurării stării de urgență pe teritoriul României

0
400

Pe 11 Martie 2020, botosul și scrâșnitul nepreședinte Iohannis, împreună cu premierul ”Lucovid” Orban, se pregăteau să își trântească propriul guvern de două ori prin Parlament, pentru a își organiza oportunist, alegerile anticipate și acapararea totală a puterii în România. Un an de când, ditamai pandemia cu care acum suntem amenințați zi de zi, era ”un pic demitizată” și retrogradată la nivel de simplă boală de un președinte iresponsabil, neconstituțional, arogant și abuziv.

Dar ce declara botos Iohannis, pe 11 Martie 2020:

M-am interesat un pic de starea celor care au fost găsiți pozitiv, deci cei 30 și, care sunt declarați bolnavi și am constatat că starea lor generală este bună. Mai exact, mai mulți dintre ei nu au niciun fel de simptom. Mai mulți dintre ei au simptome foarte ușoare, de tip răceală. Câțiva au simptome de tip gripă. Până și persoanele mai vârstă, care au și alte probleme de sănătate, au o stare generală acceptabilă.

Asta ca să demitizăm un pic boala, fiindcă am citit câteva articole ieri, unde se vorbea despre un virus ucigaș, într-o manieră foarte apocaliptică.

Deci, la noi, până acum, avem noroc și cei găsiți cu coronavirus au o stare generală de multe ori mai bună decât poate s-ar fi așteptat unii.

A doua chestiune – sunt foarte mulțumit de felul în care Guvernul Orban gestionează această criză. Măsurile care au fost luate mi se par potrivite, au venit la timp și vreau să îmi exprim toată aprecierea pentru Premierul Orban și pentru toți cei care sunt implicați efectiv în gestionarea acestei crize.

Repet însă – nu putem să lăsăm totul în seama autorităților. Trebuie și noi, fiecare, să acționăm responsabil, să evităm panica, să evităm isteria.

După cinci zile mai târziu, același președinte care demitiza boala și ne spunea să evităm panica și isteria, panica și isteriza o țară întreagă, băgând-o pentru două luni, în stare de urgență. Timp în care economia se prăbușea în jurul nostru, iar sparangheliștii primeau culoar special de ieșire din țară:

Dar să ne aducem aminte, ce declara același Iohannis, pe 16 Martie 2020:

Începând de astâzi se instituie stare de urgență pe întreg teritoriul României pentru o perioadă de 30 de zile. Pandemia cauzată de infecția cu noul coronavirus nu poate fi stopată decât prin măsuri excepționale”.

De atunci, după două luni de stare de urgență, România a continuat cu starea de alertă din care nu a mai ieșit.

Încarcă mai mult
Load More In Opinie

Vezi Și

Vremuri de tristă amintire, actuale în ”România Normală”, chipul tovarășului mult iubit, agățat pe pereții organizației PNL-Odobești

Ce oameni buni, ați crezut că vremurile de tristă amintire de dinainte de ’89, în ca…