Acasă Blog Vrem o țară ca afară, doar din gură!

Vrem o țară ca afară, doar din gură!

1
329

Da, vrem o țară ca afară, dar doar declarativ, doar din gură, doar pe rețelele sociale și doar pentru că deh, dă bine, doar pentru că e la modă, în trend, de bonton.

În rest, atunci când nu ne vede nimeni, rămânem aceiași necivilizați ce aruncă hârtii și mucuri de țigări pe jos, pe geamul mașinii, coji de semințe în mijloacele de transport în comun, rămânem aceiași care scuipăm pe jos, care vorbim gălăgios, buruienos, ostentativ și injurios în public, rămânem aceiași nepoliticoși și batjocoritori cu bătrânii, rămânem aceiași violenți doar de dragul violenței, rămânem aceiași care parchează pe locurile destinate personelor cu dizabilități și dacă se poate pe câte două locuri odată, (chiar dacă parcarea e goală), suntem aceiași care ne bulucim primii în lift, chiar dacă la același lift așteaptă o mămică cu un cărucior sau o persoană în scaun rulant, suntem aceiași care ascultăm manele la maxim ca să vadă lumea ce cazan la mâna a doua (care poluează cât cetul pe cărbune de la Berzești) ne-am adus din Germania, suntem aceiași care lăsăm în urma noastră mormane de gunoaie după noi prin păduri (la un grătar șo bere la pet), suntem aceiași care aruncăm tone de peturi în râuri, suntem aceiași, chiar dacă vremurile se schimbă în jurul nostru!

Adevărul e, că ne mai e ușor și mai comod doar să vorbim despre asta, fără să facem nimic efectiv, când de fapt totul ne este la îndemână, adevărul e că suntem doar niște ipocriți, meschini și superficiali!

Bizar e însă faptul, că atunci când punem piciorul în afara țării, ne civilizăm brusc! Civilizația atrage și impune civilizație, sau e doar frica de joardă?

N-ar strica să ne gândim puțin la asta și eventual, înainte de a deschide gura, să și facem ceva efectiv… și de noi depinde dacă vom avea o țară ca afară, sau nu, civilizația și bunul simț e la îndemâna tuturor!

Încarcă mai mult
Load More In Blog

Vezi Și

Cu un bronz perfect ciocolatiu, proaspăt întoarsă din concediu, Raluca Turcan habar nu are la ce produse au crescut prețurile

Într-o declarație mai amplă făcută miercuri, întrebată despre creșterea prețurilor în Româ…