Acasă Politic Barna îl contrazice pe Cîţu: ”Înfiinţarea Agenţiei pentru Investiţii în Sănătate, se regăseşte în programul de guvernare agreat de coaliţie”

Barna îl contrazice pe Cîţu: ”Înfiinţarea Agenţiei pentru Investiţii în Sănătate, se regăseşte în programul de guvernare agreat de coaliţie”

0
0
626

Tensiuni privind înfiinţarea Agenţiei pentru Investiţii în Sănătate, Dan Barna a declarat, că Agenţia Naţională pentru Investiţii în Infrastructura de Sănătate se regăseşte de fapt în programul de guvernare agreat de partidele care formează coaliţia şi nu este un subiect de negociere.

Vicepremierul Dan Barna a dat declarații despre scandalul care divizează coaliția de guvernare. Acesta susține că agenția menită să gestioneze miliardele din Sănătate este o propunere care se regăsește în planul de guvernare și care ”nu poate să fie un subiect de negociere”.

Această propunere se regăseşte în programul de guvernare, pentru că am văzut diverse puncte de vedere că nu se ştia, că nu s-a auzit. Este un subiect agreat de reprezentanţii coaliţiei – domnul Buşoi, domnul Cseke şi la momentul acela colegul nostru Vlad Voiculescu – au agreat acea componentă din programul de guvernare şi se regăseşte foarte clar în programul de guvernare care nu este şi nu poate să fie un subiect de negociere. Evident, suntem dispuşi să aducem clarificări, dacă sunt necesare, dar această agenţie este clar necesară şi foarte importantă. Nu adaugă la birocraţie. Nu devine un sistem mai greoi sau mai complicat. Pur şi simplu discutăm de reorganizarea unei structuri care există în momentul de faţă în Ministerul Sănătăţii şi care s-a dovedit nefuncţională. Este un subiect pe care îl vom detalia şi în şedinţa de coaliţie, nefiind discutat până acum la coaliţie tocmai din acest motiv foarte simplu: este unul dintre obiectivele asumate de această coaliţie de guvernare.

Această Agenţie se regăseşte în programul de guvernare şi este parte a programului de guvernare care a fost negociat şi agreat cu reprezentanţii PNL, UDMR şi USR PLUS. Este o Agenţie care îşi propune să facă posibile investiţiile în infrastructura de sănătate, respectiv este o Agenţie care îşi propune să facă posibilă construirea de spitale în România. În momentul de faţă ne uităm că acele spitale regionale despre care vorbim încă din 2014 şi dacă ne uităm ce s-a întâmplat atunci vedem că avem o utilizare de doar 5% a fondurilor europene disponibile pentru spitale regionale, ceea ce arată foarte clar că în actuala structură de funcţionare Ministerul Sănătăţii nu are capacitatea de project management de a susţine şi de a realiza construirea de spitale, de a realiza de fapt obiective de infrastructură mare în sănătate”, a precizat Dan Barna, la finalul şedinţei Biroului Naţional al USR PLUS de marţi.

Încarcă mai mult
Load More In Politic
Comments are closed.

Vezi Și

Circ și dileală în Parlament la votul de retragere a imunității pentru ex premierul Cîțu, în V, Șoșoacă se compară cu Xena: ”Hello, Superman, Xena is speaking”

Circ și dileală în Parlament la votul de retragere a imunității pentru ex premierul Cîțu, …