Acasă Politic Cîţu, un nou atac la Rafila: ”Eram acuzați că nu crește campania de vaccinare, acum vedem același lucru, fără niciun fel de soluții”

Cîţu, un nou atac la Rafila: ”Eram acuzați că nu crește campania de vaccinare, acum vedem același lucru, fără niciun fel de soluții”

0
360

Fostul premier ”liberal”, penalul Florin Cîțu, cel care în vară ”rezolva” cu pandemia, i-a acuzat pe cei aflați la guvernare, că nu iau măsuri eficiente în valul 5 pentru creșterea campaniei de vaccinare anti-Covid, în contextul în care niciun vaccin existent în acest moment în circulație, nu are eficiență în fața tulpinii Omicron.

Florin Cîțu a spus, că în vară era vizat de aceleași acuzații ale unor oameni care, ajunși chiar ei între timp în postura de a lua decizii pentru români, vin cu aceleași rezultate.”Astăzi vedem acelaşi lucru, fără niciun fel de soluţii. Aşa se întâmplă în viaţă, câteodată te prind din urmă ipocrizia şi…”, a transmis Cîțu.

Eu ştiu că, în vară, eram, de pe băncile Parlamentului, acuzaţi de oameni care astăzi au puterea deciziei, că nu creşte campania de vaccinare, că sunt persoane care sunt infectate în număr mare. Astăzi vedem acelaşi lucru, fără niciun fel de soluţii. Aşa se întâmplă în viaţă, câteodată te prind din urmă ipocrizia şi…”, a spus Cîţu.

Despre afirmaţiile ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, potrivit cărora certificatul verde trebuia adoptat în vară, pentru că acum nu mai are rost, Florin Cîţu a afirmat că ”ministrul sănătăţii este acolo pentru a rezolva problemele”.

Haideţi să nu ne învârtim în jurul certificatului, trebuie să ne gândim la soluţii care să ducă la obiective. Obiectivul nostru este de a avea mai puţine persoane infectate, haideţi să vedem soluţiile, de a avea mai multe persoane vaccinate, haideţi să vedem soluţiile. Poate certificatul este una dintre ele, poate nu, dar eu aici am o problemă, că nu văd care este obiectivul, pentru că, altfel, dacă nu am obiectiv, nu ştiu cum să judec dacă cineva îşi face treaba sau nu”, a mai spus preşedintele PNL.

Cîţu a precizat că ”evaluarea o face premierul, iar dacă premierul este mulţumit, este bine atunci”.

Alexandru Rafila anunţă ce se întâmplă cu certificatul verde de la 1 februarie pentru cei fără doza booster.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, anunță că, pe plan intern, certificatele COVID vor fi în continuare valabile, după 1 februarie, chiar dacă au trecut 9 luni de la primele două doze. În schimb, pentru călătorii în Uniunea Europeană, va fi nevoie de administrarea dozei ”booster”, conform unei decizii luate de Comisia Europeană.

Nu am luat încă o decizie, dar e foarte probabil să nu modificăm condițiile interne, cel puțin pentru moment, în ceea ce privește acest certificat. Adică vaccinarea va rămâne valabilă. El oricum are o valabilitate în momentul de față, care este înscrisă pe certificat, până la data de 30 iunie 2022. Sigur că lucrurile acestea le vor reevalua când vom trece de acest val pandemic și o să vedem dacă și la nivelul UE nu se va reveni în ceea ce privește utilitatea sau modul de utilizare a acestui certificat, valabilitatea lui și vaccinarea cu două sau cu trei doze, după caz”, a declarat Rafila.

Încarcă mai mult
Load More In Politic

Vezi Și

O altă ședinţă cu năbădăi, în coaliție s-a discutat problema preţului la energie, rectificarea bugetară şi discursul rasist al lui Viktor Orban la Tuşnad

Şedinţă de coaliţie cu scântei. PNL, PSD şi UDMR au discutat problema preţului la energie,…