Acasă Declarații Ciucă, aspru dar sever: ”Am vorbit cu Florin Cîţu şi a spus că el îşi va da demisia din grupul senatorilor PNL şi va deveni senator neafiliat”

Ciucă, aspru dar sever: ”Am vorbit cu Florin Cîţu şi a spus că el îşi va da demisia din grupul senatorilor PNL şi va deveni senator neafiliat”

0
0
140

Nicolae Ciucă, aspru dar sever: ”Am vorbit cu Florin Cîţu şi a spus că el îşi va da demisia din grupul senatorilor PNL şi va deveni senator neafiliat. Vom proceda cum am procedat şi până acum, acordând votul nostru pentru a lăsa justiţia să îşi facă datoria.”

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, anunţă, joi seară, că senatorii liberali vor vota pentru ridicarea imunităţii fostului premier Florin Cîţu, în prezent senator. De altfel, Ciucă afirmă că a avut o discuţie cu Cîţu, care i-a spus că va demisiona din grupul senatorilor PNL, urmând a rămâne senator neafiliat din punct de vedere politic.

În momentul în care vom primi documentele de solicitare din partea DNA am obligativitatea, în calitate de preşedinte al Senatului, să convoc de îndată Biroul Permanent şi,m în baza analizei şi deciziei Biroului Permanent, documentele să fie înaintate către Comisia Juridică, comisie care va analiza documentele, va întocmi un raport, iar raportul va merge spre aprobare în plenul Senatului şi în plenul Senatului, desigur, vom proceda cum am procedat şi până acum, acordând votul nostru pentru a lăsa justiţia să îşi facă datoria”, a declarat, Nicolae Ciucă, joi seara.

Întrebat dacă senatorii liberali vor vota toţi pentru ridicarea imunităţii fostului preşedinte al PNL, actualul lider al formaţiunii a răspuns: ”Da!”.

Eu îmi exprim convingerea că senatorii PNL vor avea propria judecată şi vor lua decizia în conformitate cu ceea ce au făcut şi până acum. La nivelul partidului, de fiecare dată când au fost astfel de situaţii, am procedat exact cum am menţionat mai devreme”, a adăugat Ciucă.

El a admis că dosarul care îl vizează pe Cîţu este ”o problemă pentru PNL, în sensul în care imaginea partidului în acest caz este afectată”, în condiţiile în care Florin Cîţu a fost preşedinte al formaţiunii politice, a fost prim-ministru şi este membru al PNL.

Nu putem să spunem că nu s-a întâmplat nimic sau că nu se întâmplă nimic, dar în atare situaţie eu consider că este absolut corect să lăsăm instituţiile statului, justiţia să îşi deruleze procedurile şi, în final, să vedem care este concluzia”, a spus Ciucă.

Întrebat dacă are încredere în predecesorul său Florin Cîţu, Nicolae Ciucă a răspuns: ”Am încredere în justiţia română”.

El a spus că a discutat cu Florin Cîţu, care l-a asigurat că va demisiona din grupul senatorilor PNL.

Am vorbit cu Florin Cîţu şi a spus că în situaţia de faţă el îşi va da demisia demisia din grupul senatorilor PNL şi va deveni senator neafiliat. Este o decizie corectă a unui membru de partid responsabil, care, dincolo de propria-i persoană, are în vedere şi imaginea partidului”, este de părere Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă îşi aminteşte cum s-a realizat achiziţia de vaccinuri investigată în prezent de DNA, Ciucă, la vremea respectivă ministru al Apărării Naţionale, a arătat că nu cunoaşte ”elemente de detaliu” cu privire la procedurile şi la modul în care s-a derulat achiziţia, dar ştie că aceasta a fost aprobată în Guvern.

DNA a solicitat, joi, Senatului şi Preşedinţiei ridicarea imunităţii fostului premier Florin Cîţu şi a foştilor miniştri ai Sănătăţii Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă, ambii fiind la USR la momentul comiterii faptelor. Procurorii îi acuză de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave în legătură cu achiziţiile de vaccinuri din pandemie, prejudiciul depăşind un miliard de euro.

Președintele PNL susține că acest scandal afectează imaginea partidului.

E o problemă pentru Partidul Național Liberal în sensul în care imaginea partidului în acest caz este afectată. Florin Cîțu a fost președintele partidului, a fost prim ministru, este membru al Partidului Național Liberal. Nu putem să spunem că nu s-a întâmplat nimic sau că nu se întâmplă nimic. În atare situație, eu consider că este absolut corect să lăsăm instituțiile statului, justiția, să-și deruleze procedurile și, în final, să vedem care este concluzia.”, a spus președintele PNL.

Acesta a fost întrebat dacă a vorbit cu Florin Cîțu.

Sigur că da. Am vorbit cu Florin Cîțu și a spus că, în situația de față, el își va da demisia din grupul senatorilor Partidului Național Liberal și va deveni senator neafiliat. Este o decizie corectă a unui membru de partid responsabil care, dincolo de propria-i persoană, are în vedere și imaginea partidului.”, a spus Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă are încredere în Florin Cîțu, Nicolae Ciucă a spus că are încredere în justiția română.

Marcel Ciolacu, despre dosarul vaccinurilor: ”Categoric, colegii mei vor vota pentru ridicarea imunității”.

PSD va vota pentru ridicarea imunității fostului premier Florin Cîțu și al miniștrilor Sănătății din pandemie, Ioana Mihăilă și Vlad Voiculescu, a anunțat, joi seara, premierul Marcel Ciolacu.

Un lucru pe care îmi aduc aminte că l-am spus când eram în opoziție: în timp ce noi stăteam în casă, se făceau mari afaceri în România. Una dintre afaceri e achiziționarea vaccinurilor. Mai sunt și altele: izolete, măști neconforme. Categoric, colegii mei vor vota pentru ridicarea imunității”, a declarat Marcel Ciolacu.

Încarcă mai mult
Load More In Declarații

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

USL 2.0, Ciolacu şi Ciucă au anunțat calendarul alegerilor din 2024: ”Este clar că, doar împreună, aceste două partide se pot împotrivi unui val extremist”

USL 2.0, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă au anunțat calendarul alegerilor din 2024: ”Este …