Acasă Politic Ciucă, întrebat despre disputa între cei doi Bogdani: ”Am discutat cu amândoi, tot ce avem de discutat se va rezolva în BPN al PNL”

Ciucă, întrebat despre disputa între cei doi Bogdani: ”Am discutat cu amândoi, tot ce avem de discutat se va rezolva în BPN al PNL”

0
208

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a intervenit în scandalul declanșat de Rareș Bogdan în PNL și în Guvern, prin solicitarea de a fi demis Bogdan Aurescu din funcția de ministru de Externe. Ciucă ar fi dat asigurări că Bogdan Aurescu va rămâne șef al diplomației, susțin surse din conducerea PNL.

Liderul PNL Nicolae Ciucă a declarat că a stat de vorbă cu ministrul de Externe Bogdan Aurescu şi cu eurodeputatul liberal Rareş Bogdan cu privire la disputa şi schimbul de replici pe care l-au avut în spaţiul public. Premierul a adăugat că a fost stabilit ca aceste lucruri să fie rezolvate intern, într-un Birou Politic Naţional al partidului.

Am discutat şi cu domnul Bogdan Aurescu şi cu domnul Rareş Bogdan. Fiecare au atribuţii foarte importante. Domnul Bogdan Aurescu în ansamblul problemelor care fac obiectul tuturor sarcinilor pe care le avem la nivelul Guvernului pentru diplomaţia românească şi domnul Rareş Bogdan e liderul grupului românesc în PPE. Şi partea aceasta de expunere în public am convenit cu toţii că o discutăm în Biroul Politic Naţional. Ca atare, tot ce avem de discutat se va rezolva în BPN al PNL”, a afirmat Nicolae Ciucă, întrebat la Călăraşi, dacă are nemulţumiri vis a vis de ministrul Bogdan Aurescu şi ce opinie are despre disputa cu Rareş Bogdan.

Subiectul va fi luat în discuție la următoarea ședință a BPN al partidului, după ce Pavel Popescu și Dan Motreanu i s-au alăturat lui Rareș Bogdan în contestarea publică a ministrului de externe.

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu a declarat, că nu îl interesează părerile lui Rareş Bogdan, care a afirmat că nu l-ar mai menţine în funcţie alături de alţi câţiva miniştri, inclusiv de la PSD. ”Practic, astfel de atacuri de la asemenea personaje sunt de fapt o confirmare că fac bine ce fac – e exact ca atunci când sunt atacat de Sputnik”, a argumentat Aurescu.

Nu mă interesează părerile lui Rareş Bogdan – vă aduc aminte cum, în plin război al Rusiei contra Ucrainei, cerea să blocăm la graniţă cerealele ucrainene. Practic, astfel de atacuri de la asemenea personaje sunt de fapt o confirmare că fac bine ce fac – e exact ca atunci când sunt atacat de Sputnik. Probabil are destul de multe neîmpliniri şi frustrări personale”, a declarat Bogdan Aurescu.

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan declarase la Prima News, duminică seară, referindu-se la ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, că nu el sau PNL a decis ca acesta să ocupe funcţia de şef al diplomaţiei din România, ci statul. Întrebat dacă l-ar mai ţine în funcţie pe Bogdan Aurescu, dacă ar fi şeful lui direct, europarlamentarul a răspuns negativ.

Rareș Bogdan și prietenii săi din PNL își doresc ca la rotativa guvernamentală care va avea loc la finalul lunii mai Bogdan Aurescu să fie schimbat din funcția de ministru de externe și înlocuit cu un om de partid.

Și secretarul general al PNL, Lucian Bode, a anunțat, marți, că disputa va fi tranșată în interiorul partidului, criticând expunerea problemelor interne în presă.

Pavel Popescu l-a acuzat pe Aurescu că ”nu se așează voluntar la masa cu conducerea PNL”, principala supărare a liberalilor fiind că ministrul de Externe este tehnocrat, nu membru al partidului.

Încarcă mai mult
Load More In Politic

Vezi Și

”Notarul” Iohannis, a semnat, marți, de pe scara avionului, două decrete, unul dintre acestea prevede modificarea legii privind protecția avertizorilor ”în interes public”

”Președintele” Klaus Iohannis, a semnat marți, două decrete. Unul dintre acestea prevede m…