Acasă Politic Congres PPE la București, așa cum era de așteptat, Ursula Von der Leyen a fost desemnată candidatul PPE pentru Președinția Comisiei Europene

Congres PPE la București, așa cum era de așteptat, Ursula Von der Leyen a fost desemnată candidatul PPE pentru Președinția Comisiei Europene

0
0
298

Congres PPE la București, așa cum era de așteptat, Ursula Von der Leyen a fost desemnată candidatul PPE pentru Președinția Comisiei Europene.

Congresul Partidului Popular European continuă joi, la Bucureşti. Popularii europeni au decis să o susțină pe Ursula von der Leyen, actuala şefă a Comisiei Europene, pentru un nou mandat la funcţia de preşedinte al Comisiei Europene.

Ursula von der Leyen a ”câştigat” la Bucureşti nominalizarea oficială din partea popularilor europeni pentru un nou mandat la şefia executivului comunitar. Candidatura ei a fost aprobată cu 400 de voturi pentru şi 89 împotrivă.

Ursula Von der Leyen a fost desemnată candidatul PPE pentru Președinția Comisiei Europene, în cadrul Congresului Partidului Popular European, de la București. Candidatura ei a fost aprobată cu 400 de voturi pentru şi 89 împotrivă, din cele 489 de voturi valabil exprimate. Alte zece voturi au fost anulate.

”Surpriză”, Ursula von der Leyen a fost singurul candidat pentru a conduce lista PPE la scrutinul european din 6-9 iunie şi, prin urmare, pentru a obţine un nou mandat de cinci ani la şefia CE.

Actuala preşedintă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost desemnată joi, la Congresul PPE de la Bucureşti, candidata popularilor europeni pentru un nou mandat la şefia executivului comunitar.

Candidatura ei a fost aprobată cu 400 de voturi pentru şi 89 împotrivă, din cele 489 de voturi valabil exprimate. Alte zece voturi au fost anulate.

Ea a fost singurul candidat pentru a conduce lista PPE la scrutinul european din 6-9 iunie şi, prin urmare, pentru a obţine un nou mandat de cinci ani la şefia CE.

Adresându-se PPE înainte de vot, Von der Leyen le-a mulţumit colegilor de partid pentru încredere şi sprijin şi a spus că este „onoarea vieţii să serveşti” Uniunea Europeană.

Von der Leyen va încerca să obţină un al doilea mandat la conducerea Comisiei Europe şi, astfel, va conduce campania PPE.

Partidul care obţine cele mai bune rezultate la alegerile pentru Parlamentul European numeşte, de regulă, următorul şef al CE.

Sondajele de opinie plasează PPE drept prima forţă politică în perspectiva alegerilor europene din iunie.

Von der Leyen: Trebuie să ne creştem semnificativ capacitatea industrială de apărare.

Uniunea Europeană trebuie să îşi crească semnificativ capacitatea industrială de apărare în următorii cinci ani, iar pentru asta este nevoie de sporirea cheltuielilor, a declarat joi, la Congresul PPE de la Bucureşti, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care a cerut totodată crearea unui post de comisar european pentru apărare.

„Securitatea în Europa înseamnă, de asemenea, să facem mai mult pentru propria noastră apărare. Scopul nostru comun ar trebui să fie foarte clar. Trebuie să ne creştem semnificativ capacitatea industrială de apărare în următorii cinci ani. Iar în centrul acestui lucru trebuie să fie un principiu simplu.

Europa trebuie să cheltuiască mai mult, Europa trebuie să cheltuiască mai bine şi Europa trebuie să cheltuiască bani europeni. Iar acest lucru ne va ajuta să acoperim nevoia urgentă de a reconstrui, reface şi moderniza forţele armate ale statelor membre. Şi să susţinem în continuare Ucraina”, a afirmat Ursula von der Leyen în discursul susţinut cu prilejul votului pentru desemnarea ei drept candidată a Partidului Popular European la preşedinţia Comisiei Europene.

Ea a subliniat că Europa trebuie să dezvolte şi să producă „următoarea generaţie de capabilităţi operaţionale care să câştige lupte”. În acest context, Ursula von der Leyen a pledat pentru crearea unui post de „comisar pentru apărare pentru următorul mandat”.

„PPE este partidul care a susţinut o Europă care se poate apăra. Şi noi vom fi partidul care va îndeplini o uniune a apărării. Iar acest subiect necesită toată atenţia. Şi, prin urmare, avem nevoie de un comisar pentru apărare desemnat pentru următorul mandat”, a adăugat ea.

În manifestul PPE pentru alegerile europene de la începutul lunii iunie, adoptat joi la Congresul de la Bucureşti, se menţionează că trebuie înfiinţat un post de „comisar pentru securitate şi apărare, care să coordoneze mai bine aspectele legate de apărare în cadrul competenţelor UE şi să promoveze cooperarea, precum şi un Consiliu de apărare cu miniştrii apărării din statele membre”.

Încarcă mai mult
Load More In Politic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

După ce REPER nu a atins pragul electoral la alegerile europarlamentare, rămas fărâ ciolan, progresistul Cioloş, îşi anunţă ieşirea din politica ”de partid”

Facebook 263 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email După ce REPER nu a atins pragul el…