Acasă Politic Dacă în țară nu le reușește desemnarea candidatului la Primăria Capitalei, ”liberalii” au luat-o în campanie cu trenul de mare viteză prin Spania

Dacă în țară nu le reușește desemnarea candidatului la Primăria Capitalei, ”liberalii” au luat-o în campanie cu trenul de mare viteză prin Spania

0
0
267

Dacă tot în țară nu le reușește desemnarea candidatului la Primăria Capitalei, ”liberalii” au luat-o în campanie electorală, cu trenul de mare viteză prin Spania.

După Ciolacu, și Ciucă trece pe modestie – Liderii PNL, fotografiați în tren. Președintele PNL, împreună cu secretarul general Lucian Bode și prim-vicepreședintele Rareș Bogdan au discutat cu membrii comunității românești din Madrid.

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, le-a dat asigurări că până la sfârșitul anului și cetățenii români stabiliți în Spania vor putea deține dublă cetățenie. Este un demers inițiat de liderul PNL în timpul mandatului de prim-ministru.

Spania mai are asemenea acorduri doar cu Portugalia și Franța.

Liderii liberali au preferat să se deplaseze de la Barcelona la Madrid cu trenul. Distanța feroviară între cele două orașe este de 505 km și este parcursă în circa trei ore, potrivit companiei Căile ferate Spaniole.

Liderii PNL aflați într-o vizită în Spania au preferat meargă de la Barcelona la Madrid cu trenul.

Problema imposibilităţii deţinerii cetăţeniei române în paralel cu cea spaniolă a fost discutată vineri de preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, liderul PNL, cu românii din zona Barcelonei.

Acesta i-a asigurat că din acest an nu vor mai fi nevoiţi să renunţe la cetăţenia română când o solicită pe cea spaniolă.

Președintele PNL Nicolae Ciucă și secretarul general al partidului, Lucian Bode,efectuează, vineri și sâmbătă, o vizită în Spania, în cadrul căreia vor avea loc întâlniri cu românii stabiliți în Spania, precum și cu reprezentanți ai mediului de afaceri. De asemenea, duminică, liderul PNL Nicolae Ciucă va efectua o vizită la Paris, unde se va întâlni cu reprezentanții comunității de români de acolo.

Și liderul PSD, premierul marcel Ciolacu, se deplasează cu avioane de linie și uneori cu low cost.

Nicolae Ciucă a participat la sfârșitul acestei săptămâni la o întâlnire cu membrii comunității românești din Madrid.

La întâlnire au luat parte și secretarul general Lucian Bode și prim-vicepreședintele Rareș Bogdan. Liderii PNL au discutat cu cetățenii din diaspora despre problemele întâmpinate în Spania.

Dublă cetățenie pentru românii din Spania.

Una dintre cele mai importante discuții s-a concentrat pe facilitarea procesului de obținere a dublei cetățenii. Această inițiativă, demarată în timpul mandatului său de prim-ministru, vizează consolidarea relațiilor bilaterale între România și Spania, aliniindu-se la acordurile similare stabilite anterior de Spania doar cu Portugalia și Franța.

”Acordul privind dubla cetățenie va permite peste un milion de români rezidenți în Spania să obțină cetățenia spaniolă fără a renunța la cea română, conform cerințelor actuale ale legislației spaniole. Dubla cetățenie va aduce beneficii considerabile pentru comunitatea românească, facilitând accesul la oportunități de muncă mai avantajoase”, a explicat Nicolae Ciucă.

Numărul de curse aeriene între România și Spania ar urma să crească.

Discuțiile au abordat, de asemenea, necesitatea îmbunătățirii conectivității aeriene între România și Spania. Liderul PNL a subliniat importanța creșterii frecvenței zborurilor directe, un demers care va deveni și mai relevant în contextul aderării României la spațiul Schengen.

Nicolae Ciucă s-a întâlnit și cu antreprenorii români din Spania și a promis demersuri pentru facilitarea cooperării cu autoritățile locale.

„Acordul privind dubla cetățenie le va permite celor peste un milion de români din Spania să obțină cetățenia spaniolă fără a renunța la cea română, așa cum cere legea fundamentală spaniolă în acest moment.

Dubla cetățenie va aduce beneficii semnificative comunității românești din Spania.

Va fi un sprijin pentru oameni, în ceea ce privește accesul la locuri de muncă mai bine plătite”, a precizat Nicolae Ciucă.

Încarcă mai mult
Load More In Politic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

După ce REPER nu a atins pragul electoral la alegerile europarlamentare, rămas fărâ ciolan, progresistul Cioloş, îşi anunţă ieşirea din politica ”de partid”

Facebook 263 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email După ce REPER nu a atins pragul el…