Acasă Politic Dacian Cioloș i-ar fi propus lui Dan Barna, să nu candideze niciunul în toamnă la șefia USR-PLUS, Barna ar fi refuzat

Dacian Cioloș i-ar fi propus lui Dan Barna, să nu candideze niciunul în toamnă la șefia USR-PLUS, Barna ar fi refuzat

0
237

Dacian Cioloș i-ar fi propus colegului său de partid Dan Barna, în perspectiva Congresului USR-PLUS din toamnă, să nu candideze niciunul pentru șefia partidului și să susțină un alt candidat, potrivit unor surse politice apropiate discuțiilor. Barna ar fi refuzat.

Cei doi lideri ai partidului au discutat despre scenariile pentru alegerile interne care vor avea loc în acest an, iar unul dintre scenariile propuse de Dacian Cioloș a fost susținerea unui alt candidat.

Surse din USR spun însă că Dan Barna nu ar lua în calcul un astfel de scenariu, fiind decis să candideze pentru funcția de președinte al partidului. Aceleași surse susțin că Dacian Cioloș a făcut propunerea pentru că pierde teren în partid, după ce în ultima perioadă a fost mai mult absent. În același timp, Cioloș nu și-ar mai dori atât de mult să candideze, însă doar retragerea sa din competiție ar da rău în rândul membrilor PLUS.

Nu este clar dacă Dacian Cioloș i-a propus lui Dan Barna și persoana pe care să o susțină cei doi, însă, în partid se vorbește și despre posibila candidatura a ministrului Transporturilor Cătălin Drulă.

Întrebat despre acest lucru, Barna nu a exclus candidatura lui Drulă. ”Dacă își va dori să facă asta, eu m-aș bucura. Este una dintre personalitățile politice în foarte mare ascensiune în partidul nostru. Vom vedea. Va fi o decizie pe care o va lua Cătălin și o vom lua și noi ca partid”, a declarat Barna.

După decizia definitivă a Curții de Apel București, care a aprobat fuziunea dintre USR și PLUS, noul partid va avea și o nouă conducere. La Congresul din septembrie, delegații vor vota componența noului Birou Național și viitorul președinte al USR PLUS. Până la 1 iulie vor fi organizate alegeri în toate filialele din teritoriu.

Președintele USR PLUS va fi ales prin vot universal, egal, direct, secret şi liber exprimat.

Încarcă mai mult
Load More In Politic

Vezi Și

PSD a depus moţiunea de cenzură împotriva guvernului neomarxist liberal Cîţu

Partidul Social Democrat, a depus miercuri, moțiunea de cenzură împotriva guvernului nomar…