Acasă Politic Dan Vîlceanu a fost validat la Ministerul Finanţelor cu 47 de voturi pentru, Ludovic Orban a votat împotrivă

Dan Vîlceanu a fost validat la Ministerul Finanţelor cu 47 de voturi pentru, Ludovic Orban a votat împotrivă

0
780

După ce inițial Klaus Iohannis refuza propunerea lui Cîțu, Dan Vîlceanu, a fost validat de PNL la conducerea Ministerului de Finanţe. Orban a fost singurul care s-a opus numirii, „Există riscuri” a spus acesta.

Liderii liberali s-au reunit în BPN pentru a valida nominalizarea lui Dan Vîlceanu pentru Ministerul Finanţelor, iar votul a fost de 47 la unu.

„Pentru” au votat 47 de liberali, iar împotrivă a fost înregistrat un vot.

Dan Vîlceanu este susţinut de Florin Cîţu, dar nu este agreat de Ludovic Orban. De altfel, la şedinţă au venit toţi aliaţii premierului, însă Orban a preferat să vină singur, fără susţinători.

Nu am niciun dubiu că voi face echipă bună cu premierul. Îmi doresc preluarea ministerului cât mai repede„, a spus, miercuri, Dan Vîlceanu, după nominalizare.

Acum, urmează ca preşedintele Klaus Iohannis să primească această propunere pentru Ministerul Finanţelor şi să semneze decretul de numire.

Sunt sigur că azi vom depune şi jurământul„, a adăugat premierul. Dan Vîlceanu va depune jurământul la Cotroceni, la ora 17.

Până azi, interimatul la Ministerul Finanţelor a fost asigurat de premierul Florin Cîţu, după ce Alexandru Nazare a fost revocat din funcţie în urmă cu mai bine de o lună.

Dan Vîlceanu, nominalizarea PNL pentru a prelua Ministerul Finanţelor, va depune jurământul la Cotroceni, miercuri, la ora 17.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a spus, miercuri, că există riscuri cu privire la desemnarea lui Dan Vîlceanu pentru funcția de ministru de Finanțe, explicând astfel şi de ce a votat împotrivă la BPN.

Totodată, şeful liberalilor a subliniat că „răpunderea integrală îi aparține premierului Cîțu și celor care au convocat BPN„.

I-am anunțat pe colegii mei că votul împotrivă îmi aparține. Modul în care s-a întâmplat procedura, faptul că nu am avut o discuție cu Florin Cîțu pe tema propunerii formulate și făcută public de premier, faptul că BPN a fost convocat intempestiv, fără să fiu informat…

(…) Vreau să se știe că prin votul dat ca președinte PNL mi-am exprimat rezervele extrem de serioase față de această candidatură.

Din punctul meu de vedere, există riscuri cu privire la această desemnare.

Florin Cîțu, în toate aparițiile publice a spus că susține competența, integritatea și așa mai departe. Din punctul meu de vedere, există riscuri cu privire la această desemnare.

De asemenea, am votat împotrivă pentru ca opinia publică să știe foarte clar că răspunerea integrală îi aparține premierului Cîțu și celor care au convocat BPN„, a atras atenţia, miercuri, Ludovic Orban.

În plus, a mai spus preşedintele formaţiunii, Dan Vîlceanu nu a cerut să aibă nicio discuție cu el, ca lider PNL.

Încarcă mai mult
Load More In Politic

Vezi Și

Comisia Europeană mestecă vorbe: ”România este pregătită să adere la Schengen, procedurile încep imediat, dar decizia este la Consiliul UE”

Comisia Europeană: ”România este pregătită să adere la Schengen. Procedurile încep imediat…