Acasă Politic Deși Gabriela Firea își dorea funcția, Sorin Grindeanu este noul vicepremier din partea PSD, votul a fost dat în unanimitate în ședința PSD

Deși Gabriela Firea își dorea funcția, Sorin Grindeanu este noul vicepremier din partea PSD, votul a fost dat în unanimitate în ședința PSD

0
97

A fost ales vicepremierul din partea PSD. Astfel, deși funcția era dorită și de Gabriela Firea, cel care ar prelua funcția este fostul premier Sorin Grindeanu. Votul a fost dat în unanimitate în ședința PSD.

Sorin Grindeanu a fost propunerea lui Marcel Ciolacu pentru funcția de vicepremier. Paul Stănescu nu a propus-o pe Gabriela Firea. Sorin Grindeanu a fost votat cu unanimitate de voturi în Consiliul Politic Național al PSD.

Grindeanu este deja oficial propunerea vicepremier din partea Partidului Social Democrat.

Tot cu unanimitate de voturi a fost validată și schimbarea de la Ministerul Economiei. Portofoliul nu îi va mai reveni lui Marius Hulmenicu, ci Florin Spătaru va fi titular, propus tot de Organizația PSD Galați.

Consiliul Politic Naţional al PSD ar fi stabilit, marți, 23 noiembrie, că funcţia de vicepremier din partea PSD în Guvernul Ciucă va fi ocupată de Sorin Grindeanu.

Amintim că Marius Humelnicu renunță la nominalizarea pentru funcția de ministru al Economiei. În locul lui, va veni Florin Spătaru.

Am decis să renunț la nominalizarea pentru funcția de ministru al Economiei din motive personale și să continui să sprijin îndeplinirea Programului de guvernare din Parlament”, a transmis Marius Humelnicu.

Acesta le mulțumește colegilor din organizația PSD Galați pentru ”onoarea de a mă propune în funcția de ministru al Economiei”.

PSD a decis să-l propună pe Florin Spătaru pentru Ministerul Economiei, care îl va înlocui pe Marius Humelnicu.

Florin Spătaru este președinte ANCONAV din februarie 2013 până în prezent. ANCONAV este asociația românească de construcții navale, având 48 de membri activi (șantiere navale, furnizori de echipamente, firme de inginerie). ANCONAV este membru al SEA Europe.

Nicolae Ciucă: ”Merităm un profil mai puternic în lume, suntem un popor cu multe calități.

Nicolae Ciucă a declarat că prioritățile viitorului cabinet PNL-PSD-UDMR sunt depășirea crizei și creșterea profilului României în lume.

Nicolae Ciucă și-a prezentat obiectivele pe Facebook. ”Am primit din partea Președintelui României responsabilitatea de a forma o echipă de guvernare care să fie supusă aprobării Parlamentului. Forțele politice, cele care doresc să depășim cât mai curând crizele multiple ce încearcă greu țara noastră, au șansa ca în zilele următoare să își asume această responsabilitate. Vă asigur că, odată primit votul instituției fundamentale a democrației, vom trece la treabă din prima clipă”, scrie în mesajul premierului desemnat de președinte să formeze un nou Guvern.

Nicolae Ciuca a menționat situația critică prin care trece România și a militat pentru creșterea importanței țării în lume.

Nu avem timp de pierdut! Depășirea situației critice va fi posibilă doar prin dedicare, disponibilitate la efort și solidaritate. Țara noastră merită un profil mai puternic în Europa și în lume, pentru că suntem un popor cu multe calități. Avem foarte multe de făcut împreună, iar noi vom depune toate eforturile de care suntem capabili pentru a asigura stabilitate și perspectiva unei vieți mai bune”, a mai precizat Nicolae Ciucă.

Încarcă mai mult
Load More In Politic

Vezi Și

AUR, îl cheamă pe Iohannis în stradă la Alba Iulia, la evenimentele dedicate Zilei Naţionale, pentru a vedea cât de dorit mai este de români

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), îl invită pe Klaus Iohannis la Alba Iulia, la eveni…