Acasă Politic Discurs delirant al ministrului de finanțe Florin Cîțu în Parlament

Discurs delirant al ministrului de finanțe Florin Cîțu în Parlament

0
2
4,668

Domnule prim ministru, vă faceți și ne faceți un deserviciu imens prin ambiția catastrofică de care dați dovadă în a menține pe portofoliu un astfel de ministru, cu un astfel de discurs, cu astfel de apucături, cu astfel de ”performanțe”! Dar știți vorba aia, ”cine se aseamănă se adună”!

Cum ne spunea ministrul dumneavoastră domnule prim ministru? Că ”PSD se suie cu picioarele pe morții de coronavirus”?! Dar când șeful dumneavoastră, președintele statului, se suia precum un cioclu sinistru, cu picioarele pe morții de la colectiv, cam cum era? Știți ce, parcă ne-am cam săturat de politizări ipocrite, chiar a trecut vremea, nu mai are răbdare pandemia și vremurile, nici cu noi, nici cu ticăloșia și incompetența voastră!

În discusul său, Florin Cîțu i-a atacat dur pe inițiatorii moțiunii de cenzură, strigându-le de la pupitrul Parlamentului: ”Cât de ticățoși să fiți? V-a picat l-a stomac că am gestionat bine criza. Voi sunteți niște țepari, i-ați pus pe oameni să facă credite și acum le plătim noi”, și-a început Cîțu discursul.

Semnatarii acestei moțiuni sunt cei care în 10 august au gazat și bătut români nevinovați. Semnatarii acestei moțiuni sunt criminali, în opinia mea. Acești criminali au jucat poker cu sănătatea românilor, au încercat să-l șantajeze chiar și pe președintele României cu aprobarea stării de urgență în Parlament. Au modificat în Parlament într-un mod criminal și populist legi, dacă ar fi fost acceptate ar fi aruncat România în haos economic.

Cât de ticăloși să fiți ca să vă folosiți de acest virus că să ataci Guvernul? Nu vreau eu scuze pentru că știu că mă urâți, mă înjurați pe unde apucați. Dar ar trebui să vă cereți scuze public pentru că v-ați folosit de virus pentru atacuri politice. Cereți-vă scuze familiilor îndoliate!

Românii v-au trimis acasă pentru populismul vostru ieftin în două rânduri la alegeri. Ar trebui să răspundeți penal toți pentru că ați lăsat România nepregătită în fața virusului„, a declarat Florin Cîțu în Parlament.

Este clar că ați inițiat o moțiune bazată pe date de când erați voi la guvernare. România arată altfel. Astăzi guvernează PNL, noi știm ce să facem și cum să facem. Acest guvern a gestionat bine aceste două crize suprapuse. Ați lăsat statul român nepregătit și vulnerabil„, a mai spus Cîțu.

Cîțu: ”M-am împrumutat mai ieftin decât va împrumutați voi anul trecut

Ministrul susține că în domeniul economic au fost luate o serie de măsuri care au frânat căderea economiei. „IMM Invest este cel mai mare program de susținere a IMM-urilor din ultimii 30 de ani. Astăzi 77.881 de cereri au fost analizate. Supuneati că nicio companie nu poate să aibă acces la acest site. Deja avem companii care au luat banii. Să comparăm cu Start-up Nation”, a spus ministrul. „De 30 de ani va chinuiți să faceți informatizarea ANAF și am făcut-o în câteva luni zile. Am rambursat în două luni 6 miliarde de lei. Tineati banii că să micșorați artificial deficitul, erau banii companiilor”.

Cîțu spune că măsurile luate au ajutat economia și au lăsat în martie 10 miliarde de lei în economie. „În aprilie am încasat mai mulți bani decât ați încasat voi în aprilie 2019. România va rămâne și după această criză cu creștere economică pe primul trimestru. Ani de zile ați ținut România în topul rușinii în UE”.

M-am împrumutat mai ieftin decât va împrumutați voi anul trecut. Sunt singurul ministru din istorie care s-a împrumutat la dobânda negativă. Asta arată că toți investitiorii au încredere în România„, a mai spus Cîțu.

Social democrații îi reproșează lui Cîțu „lipsa unor măsuri de sprijin, eficiente pentru economie”. În moţiunea intitulată „Virusul Cîţu a infectat economia naţională”, PSD îl acuză pe ministrul finanțelor că „este mai nociv decât pandemia”.

Mai nociv decât efectele pandemiei, mai contagios decât coronavirusul şi mai letal decât maladia COVID-19, «Virusul Cîţu» a distrus aproape complet economia naţională! După aproape două luni de stare de urgenţă, după nenumărate bâlbe, amânări şi rectificări de acte normative, ministrul Finanţelor, Florin Vasile Cîţu, s-a dovedit incapabil să vină cu măsuri de sprijin eficiente pentru economie”, se arată în textul moţiunii depuse de PSD.

Sondajele de opinie arată că 70% din populaţie consideră că România ar fi putut evita efectele negative din economie, produse de pandemia de coronavirus, dacă Ministerul Finanţelor ar fi luat din timp măsuri eficiente pentru sprijinirea agenţilor economici. Mai simplu spus, 70% dintre români consideră că ministrul Cîţu este un dezastru pentru economie! Ce blestem pe această ţară ca, în cele mai grele momente, economia ei să fie condusă de cel mai dezastruos ministru al Finanţelor din istoria României”, mai scriu social-democraţii în moţiunea simplă în care se propune demiterea ministrului Finanţelor.

Încarcă mai mult
Load More In Politic
Comments are closed.

Vezi Și

Kelemen Hunor îi răspunde lui Rareș Bogdan: ”Nu îmi pun mari speranțe în candidatura lui Iohannis la NATO, de la ambiție personală și până la funcție e cale lungă”

Facebook 15 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Kelemen Hunor îi răspunde lui Rareș…