Acasă Politic Disperat după atenție, Cîțu agită apele în coaliție și bagă bățul prin gard, Gabriela Firea, în locul lui Marius Budăi la Ministerul Muncii?

Disperat după atenție, Cîțu agită apele în coaliție și bagă bățul prin gard, Gabriela Firea, în locul lui Marius Budăi la Ministerul Muncii?

0
785

Cutremur pe scena politică din România, sâmbătă, după ce s-a aflat că Marius Budăi ar putea fi dat totuși afară de la Ministerul Muncii! Incredibil cine îi va lua locul dacă acest lucru se întâmplă. Conform unor informații pe surse, s-a stabilit deja cine îl va înlocui de la PSD.

Fostul edil Gabriela Firea conduce în prezent Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse.

Acest minister nou înființat, a preluat părţi de patrimoniu, activităţi, personal şi posturi de la Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale şi de la Ministerul Tineretului şi Sportului.

Cristian Vasilcoiu, fost jurnalist, ajuns secretar de stat în Ministerul Muncii neagă că Marius Budăi ar fi schimbat de Gabriela Firea în funcție.

După ce zilele trecute s-a aflat că PNL ar vea să îl demită de la conducerea Ministerului Muncii pe Marius Budăi, dar premierul Nicolae Ciucă a transmis că nu dorește acest lucru, noi informații pe subiectul fierbinte au intrat în posesia Capital.

Gabriela Firea se pregătește să preia conducerea Ministerului Muncii.

Potrivit unor surse interne din coaliția de guvernare intrate în posesia Capital s-a aflat că Gabriela Firea se pregătește să preia conducerea la Ministerul Muncii, renunțând astfel la Ministerul Familiei pe care îl conduce în prezent. Mai mult, potrivit surselor citate, fostul primar al Capitalei deja are acordul tuturor să preia ștafeta de la Marius Budăi.

Tensiunile în coaliție au început la începutul acestei săptămâni după ce s-a aflat pe surse că liberalii vor să ceară demiterea lui Marius Budăi din funcția de ministru al Muncii, în cadrul ședinței de coaliție. În ceea ce privește nemulțumirile liberalilor, potrivit surselor citate, există o serie de nemulțumiri în interiorul partidului la adresa ministrului Muncii, din cauza declarațiilor privind posibilitatea majorării pensiilor, pentru a doua oară în 2022.

De menționat este faptul că reacțiile dure din PNL vin după ce, recent, ministrul Muncii a anunţat că din februarie ar putea începe discuţii cu Comisia Europeană, la Bruxelles, pentru majorarea procentului din PNRR acordat pensiilor.

Nicoale Ciucă respinsese inițial demiterea lui Budăi.

Speculațiile privind schimbarea lui Marius-Constantin Budăi din funcția de ministru al Muncii și Solidartății Sociale au fost respinse oficial de premierul Nicolae Ciucă zilele trecute. Prin intermediul purtătorului de cuvânt al Executivului, premierul Ciucă a transmis că nu s-a pus în discuție subiectul schimbării vreunui ministru.

Schimbarea unui ministru este responsabilitatea Prim-ministrului și nu a fost pus în discuție un astfel de subiect”, a transmis purtătorul de cuvânt al Guvernului.

În presă au apărut în ultimele două zile informații că PNL ar fi cerut cu insistență, în coaliția de guvernare, ca Marius Budăi să fie schimbat din funcție, din pricina declarațiilor acestuia legate de renegocierea PNRR.

Încarcă mai mult

Vezi Și

Secretarul de stat american, Antony Blinken, după ministeriala NATO: „Mesajul reuniunii de la București este că, susținem Ucraina cât va fi necesar pentru a câștiga războiul”

Secretarul de stat american, Antony Blinken, declarații după ministeriala NATO de la Bucur…