Acasă Politic După PNRR-ul liberalo pluserist, Petre Daea cu mâna în brazdă, investiții în irigații în valoare de 1,5 miliarde de euro, anunțate de Ministerul Agriculturii

După PNRR-ul liberalo pluserist, Petre Daea cu mâna în brazdă, investiții în irigații în valoare de 1,5 miliarde de euro, anunțate de Ministerul Agriculturii

0
604

Ministrul Social Democrat, Petre Daea, a intrat direct ”în pâine”, de când a fost învestit pentru a doua oară, ca ministru, la Ministerul Agriculturii. După tururi de forță prin țară, oficialul MADR pregătește investiții în irigații, ultima speranță pentru fermierii români.

PNRR-ul compromis de către PNL și USR nu prevede sume alocate pentru irigații. În schimb, Ministerul Agriculturii a lansat în dezbatere publică proiectul privind modificarea Programului naţional de reabilitare a infrastructurii principale de irigaţii din România şi a infrastructurii de desecare şi drenaj, suma destinată Programului având o valoare de 1,5 miliarde euro. Fondurile provin de la bugetul naţional și vor fi alocate până în anul 2027.

MADR a lansat în dezbatere publică proiectul privind modificarea Programului naţional de reabilitare a infrastructurii principale de irigaţii din România şi a infrastructurii de desecare şi drenaj. Acesta urmăreşte adaptarea agriculturii la schimbările climatice şi reducerea efectelor acestora asupra producţiei agricole, în principal, dar şi asupra altor factori de mediu şi a populaţiei”, a anunțat Ministerul Agriculturii.

Ce-și propune Ministerul Agriculturii, sub comanda lui Petre Daea. Prin proiectul de act normativ este vizată sporirea numărului de amenajări de irigaţii noi, de la 89 la 150. De asemenea, va creşte suprafaţa pentru care se vor asigura irigaţii de la 1.800.679 ha la 2.600.439 ha, contribuind astfel la viabilitatea economică a sistemelor de irigaţii.

Prin acest program, MADR îşi propune ca sistemul de irigaţii din România să poată beneficia de mai mult sprijin financiar, fiind astfel îmbunătăţite condiţiile de dezvoltare şi creştere, precum şi obţinerea de cantităţi mărite de producţie la hectar.

Proiectul poate fi consultat pe site-ul MADR, în secţiunea „Transparenţă decizională – Proiecte de acte normative”.

Încarcă mai mult
Load More In Politic

Vezi Și

Iohannis își impune la Ministerul Educației, consiliera responsabilă cu programul lozincă ”România Educată”, PNL o asimilează obedient pe Ligia Deca

Consilierul prezidenţial Ligia Deca, a fost votată, luni, în şedinţa conducerii PNL, pentr…